Skip to content

Solasys osaksi Digiaa – vahvistamme toiminnanohjauksen ja datan hyödyntämisen tarjoamaa

Solasys on toiminut Digian alihankkijana lähes 20 vuoden ajan ja ollut tiiviisti mukana Digia Enterprisen tuoteuudistuksessa. Yritysosto tukee myös Digian Qlik-osaamista.

Solasys Oy:n omistajat ja Solasys Oy:n osaomistaja Digia Oyj ovat allekirjoittaneet 31.8.2021 kauppasopimuksen, jolla Solasys Oy siirtyy kokonaan osaksi Digiaa 1.9.2021 alkaen. Digian omistuksessa on aiemmin ollut 10 prosenttia Solasys Oy:sta. Solasysin liikevaihto 30.6.2021 päättyneellä tilikaudella oli 1,28 MEUR. Yritysoston myötä Digialle siirtyy 9 asiantuntijaa. Solasys jatkaa Digian 100 %:sti omistamana tytäryhtiönä omana brändinään ja yhtiön johdossa jatkavat Paul Sippel ja Rauno Hörkkö.

Solasys on toiminut lähes 20 vuoden ajan alihankkijana Digia Enterprise -toiminnanohjausjärjestelmän toimittamisessa ja kehittämisessä. Toiminnanohjauksen lisäksi Solasysilla on vahva raportoinnin ja analytiikan osaaminen, erityisesti Qlik-teknologioissa.

Digia Enterprise on kotimainen skaalautuva toiminnanohjausratkaisu, joka on kehitetty erityisesti suomalaisyritysten tarpeisiin. Ratkaisu sisältää valmiit ratkaisut tukkukaupan, elintarviketeollisuuden, konekaupan ja teollisuuden tarpeisiin. Digia Enterprise -ratkaisua kehitetään jatkuvasti ja uusi versio uusine ominaisuuksineen julkaistaan alkuvuodesta 2022. Solasys on ollut tiiviisti mukana kehitystyössä, jota on tehty myös Digia Enterprise -asiakkaiden kanssa.

Yritysosto on osa Digian Next Level -strategiaa, jossa haemme kasvua sekä orgaanisesti että yritysostoin.

”Digialla on jo valmiiksi monipuolinen tarjoama toiminnanohjauksen ja datan hyödyntämisen ratkaisuissa. Nämä kaksi tarjoama-aluetta muodostavat asiakkaillemme vahvan kokonaisuuden, joka mahdollistaa liiketoimintajärjestelmien datan hyödyntämisen johtamisen tukena. Solasysin osaaminen vahvistaa nykyistä Digian tarjoamaa Digia Enterprise -toiminnanohjauksen lisäksi Qlik-teknologioiden osalta. Digialla on entuudestaan jo vahvaa osaamista Qlik-teknologioista tammikuussa 2021 toteutuneen Climber-yritysoston kautta”, kommentoi Jukka Kotro, liiketoimintajohtaja, Digia Business Platforms.

”Digian ja Solasysin pitkä yhteistyö on aina toiminut erinomaisesti ja siksi onkin hienoa saada heidät osaksi Digiaa. Yrityskaupan myötä saamme yhdistettyä osaamisemme entistä paremmin, josta hyötyvät myös Digia Enterprise -asiakkaamme”, kommentoi Stefan Hellstrand, Digia Enterprise -liiketoiminnan johtaja.

”Digian omistajuus mahdollistaa paremmin Solasys Oy:n jatkuvan kehittymisen toiminta-ajatusta resurssien kasvamisen ansiosta. Henkilökunnan ja tuotteiden pitkäjänteisen kehittäminen vaatii yhä kasvavaa panostusta, jotta kilpailukykymme säilyy ja entisestään kehittyy. Uuden omistajan myötä pystymme entistä paremmin mahdollistamaan tuotteidemme ja palveluidemme jatkuvan kehittämisen nykyisten ja tulevien asiakkaidemme hyödyksi”, kommentoivat Solasys Oy:n Paul Sippel ja Rauno Hörkkö.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Kaupalla ei ole vaikutusta Solasys Oy:n henkilöstön työsuhteisiin.

Lisätietoja:

Jukka Kotro
Liiketoimintajohtaja, Business Platforms
P. 0400 497 886
jukka.kotro(a)digia.com

Paul Sippel
Solasys Oy
P. 0400 520 553
paul.sippel(a)solasys.fi

Digia lyhyesti:

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 300. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme sekä kotona että kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2020 oli 139,0 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com

Solasys lyhyesti:

SolaSys Oy on turkulainen, vuonna 2002 perustettu tiedonhallinnan asiantuntijayritys, joka on erikoistunut toimittamaan ERP-toiminnanohjausjärjestelmien palveluita, BI-ratkaisuja, raportointijärjestelmiä sekä niihin liittyviä asiantuntijapalveluita. Toiminnan kulmakivenä on vankka käytännön kokemus vaativista tietojärjestelmien toimittamisista teknisen tukkukaupan yrityksille ja vaativiin BI-analytiikan ratkaisuihin kaupan ja teollisuuden alan yrityksille.

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com