Skip to content

Tapani Ojaluoma aloittaa Digian johtoryhmässä vastuullaan liiketoiminta-alustat – ”tekoäly tulee liiketoiminnan ytimeen”

Ojaluoma aloittaa tehtävässä 2.4.2024. Hänen vastuulleen tulee Digian Business Platforms -palvelualue. Toiminnanohjausjärjestelmien ja niistä saatavan datan merkitys vain korostuu, kun tekoälyn ja automaation rooli asiakkaiden liiketoiminnassa kasvaa.

”Uudistuminen on yrityksille välttämättömyys. Ojaluoman vastuulla oleva Business Platforms -palvelualue on keskeisessä roolissa, kun tuomme tekoälyä entistä vahvemmin osaksi liiketoimintaprosessejamme ja asiakasratkaisujamme. Ojaluoma tuo mukanaan syvällistä osaamista ja kokemusta, ja hänen liittymisensä johtoryhmäämme tukee Digian kasvustrategiaa ja kansainvälistymistä”, Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta sanoo.

”On hienoa tulla osaksi tiimiä, joka on tehnyt kannattavaa kasvua useiden vuosien ajan. Digia on kasvaessaan tullut merkittäväksi toimijaksi suomalaisessa IT-markkinassa ja osoittanut, että sillä on kyky tuottaa palveluita isoimmillekin asiakkaille, myös kansainvälisesti. Digia on myös muutamassa vuodessa kohonnut Suomen merkittävimmäksi Microsoft Dynamics 365 -taloksi, ja se on onnistunut uusien teknologioiden, kuten tekoälyn, omaksumisessa ja markkinoille tuomisessa”, Tapani Ojaluoma sanoo.

Ojaluomaa tehtävässä edeltänyt Jukka Kotro siirtyy sapattivapaan kautta kohti eläkepäiviä – ja omien sanojensa mukaan ”täyspäiväisiä ukin tehtäviä”.

”Kiitän Jukkaa hänen pitkästä ja ansiokkaasta työstään Digialla sekä joustavuudesta muutosprosessissa. Jukka ilmaisi halunsa tähän muutokseen jo noin vuosi sitten. Johtoryhmätason muutoksia voi harvoin rakentaa näin systemaattisesti ja hallitusti, ja Jukka on antanut osaamisensa prosessiin. Toivotan Jukalle kaikkea hyvää jatkoon – ennen kaikkea hänen tavoitteeseensa olla maailman paras isoisä lapsenlapsilleen”, Timo Levoranta sanoo.

”Tekoälyn tuominen osaksi prosesseja vaatii asiakkaan lähellä olemista”
 
Yksi oleellinen asia Ojaluoman valinnassa oli Levorannan mukaan se, että tällä on näkemystä ja ajatuksia liiketoimintajärjestelmien roolista tulevaisuudessa sekä siitä, miten Digia voi siirtyä seuraavalle tasolle.

”Jotta voimme tuoda tekoälyä yhä vahvemmin mukaan asiakasratkaisuihin, meidän on oltava yhä lähempänä asiakasta ja asiakkaan prosesseja. Meille Digialla on tärkeää, että tunnemme asiakkaat ja olemme tiiviisti asiakkaidemme kanssa tekemisissä ylintä johtoa myöten. Tapani on tässä suhteessa oikealla tavalla hands-on-johtaja, ei mikään nurkkahuonejohtaja, ja jatkaa Jukka Kotron arvokasta työtä asiakkaidemme hyväksi”, Levoranta sanoo.

Mitä Tapani Ojaluoma ajattelee liiketoiminta-alustojen-markkinasta ja asiakastarpeista nyt ja tulevaisuudessa – sekä Digian roolista?

”Yritysten liiketoiminta-alustoja on viime vuosina uudistettu paljon, mutta sitä uudistamista on vielä paljon jäljelläkin. Aiomme jatkossakin auttaa asiakkaitamme hyödyntämään nykyaikaisten liiketoiminta-alustojen mahdollisuuksia oman liiketoimintansa kehittämisessä ja sitä kautta kasvattaa myös Digian liiketoimintaa”, Ojaluoma sanoo.

Olennainen asia hänen mukaansa on, ettei ERP-hankkeisiin pitäisi suhtautua vain tietojärjestelmähankkeina vaan muutoshankkeina.

”Toimittajien pitäisi uskaltaa rohkeammin auttaa asiakasta muutoksessa ja tuoda eri liiketoiminta-alustojen mahdollisuudet paremmin esiin.”

”Jokaisen asiakkaan pitäisi hahmottaa, että kun toteutetaan ja integroidaan pilvipohjaisia liiketoiminta-alustoja, se on erilaista kuin 10–15 vuotta sitten. Datan merkitys kasvaa, sillä automaation ja tekoälyn hyödyntäminen liiketoimintaprosesseissa edellyttää tehokasta datan saatavuutta. Datan saatavuus, käyttö, demokratisointi yhtiön henkilöstölle ovat kaikki yhä tärkeämpiä kysymyksiä asiakkaidemme liiketoiminnan menestykselle”, Ojaluoma sanoo.

Tapani Ojaluoma
 

 • Syntynyt: 1971
 • Koulutus: Filosofian maisteri (tietojenkäsittelytiede), Helsingin Yliopisto
 • Tausta:
  • Pitkä kokemus monipuolisista IT-alan tehtävistä, mm. koodarina, testaajana, konsulttina, arkkitehtina, projekti- ja hankejohtajana, tuote-, ratkaisu- ja ulkoistusmyynti- sekä asiakkuusjohtajana, liiketoimintajohtajana ja toimitusjohtajana: ”Alaisiani on joskus helpottanut, joskus riipinyt, että ymmärrän teknologiaa ja prosesseja syvällisesti.”
  • Kansainvälisten tehtävien kokemusta yli 25 vuotta.
  • Digialle Ojaluoma siirtyy CGI:ltä.
 • Perhe: Avopuoliso, 4 täysi-ikäistä lasta ja 2 bonuslasta – puoliso haaveilee labbiksesta, ”ja niitä etsitäänkin jokaisella kävelylenkillä”.
 • Harrastukset ja vapaa-aika:
  • Ulkoilu ja urheilu, lajeina muun muassa hiihto, juoksu ja maastopyöräily.
  • Lukeminen, viimeisimpänä Ken Folletin romaanit Kingbridgen kaupungin kehittymisestä, Elon Muskin elämänkerta ja erilainen bisneskirjallisuus.
  • Tuleva tekoälykirjailija? Vapaa-ajalla Ojaluoma harrastaa tekoälyn mahdollisuuksien tutkimista erilaisia asioita kokeilemalla. Viimeisimpänä hän kirjoitti yli 30 sivua murhadekkaria tekoälyä hyödyntäen.


Lisätietoja:

Timo Levoranta
Toimitusjohtaja, Digia
P. 040 500 2050
timo.levoranta(a)digia.com

Tapani Ojaluoma
Senior Vice President, Business Platforms, Digia
P. 050 438 5538
tapani.ojaluoma(a)digia.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com