Skip to content

Tulli valitsi Digian keskeisten tietojärjestelmiensä sovelluskehityksen ja -tuen kumppaniksi

Tulli on valinnut Digia Finland Oy:n Rahavirrat ja rekisterit -järjestelmäkokonaisuutensa sovelluskehityksen ja -tuen kumppaniksi. Sopimuksen arvioitu kokonaisarvo on noin 4,89 miljoona euroa, jakautuen neljän vuoden sopimuskaudelle. Yhteistyö käynnistyy toukokuussa 2014.

Sopimus kattaa Tullin Rahavirrat ja rekisterit -järjestelmäkokonaisuuden sovelluskehityksen ja sovellustuen palvelut, palveluihin liittyvän palvelunhallinnan sekä palvelun aloittamisen eli haltuunoton. Lisäksi Digia tarjoaa Tullille kokonaisuuteen liittyvät asiantuntijapalvelut. Sopimuksen piiriin kuuluvat keskeiset Tullin rahaliikenteen järjestelmät sekä yhteiset rekisterit mm. asiakas- ja toimipaikkarekisterit. Nämä ovat keskeisiä järjestelmiä, joihin on integroitu kymmeniä tullin liiketoimintasovelluksia.

Kilpailutuksessa Tullin yksi tärkeimmistä vaatimuksista oli osaamisen ja kokemuksen lisäksi turvallisuus. Digialla on pitkä osaaminen turvaluokitelluista hankkeista viranomais- ja yksityispuolella, huomioiden tietoturvallisuuden ja kyberturvallisuuden vaateet nyt ja tulevaisuudessa. Digian laatujärjestelmät ja tilat täyttävät Valtiohallinnon tietoturvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) ohjeistuksen ja Kansallisen turvallisuusauditointikriteeristön (KATAKRI) perus- ja korotetun tietoturvatason vaatimukset.

”On todella hienoa päästä mukaan kehittämään Tullin toiminnan ytimessä olevia tietojärjestelmiä, joilla on myös kansantaloudellisesti suuri merkitys. Panostamme yhteistyöhön ketterällä palvelulla, vahvalla asiakasymmärryksellä ja hyvällä turvallisuusosaamisellamme. Meillä on pitkä kokemus turvallisuusviranomaisten kanssa toimimisesta ja ymmärrämme sektorin erityistarpeita”, kertoo julkishallinnon toimialajohtaja Sami Rantanen Digiasta.

Lisätietoa:
Anu Autio
Tietohallintojohtaja
Tulli
puh. 040 332 1518

Sami Rantanen
Toimialajohtaja, julkishallinto
Digia Finland Oy
puh. 040 772 2920

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com