Skip to content

Uusi mobiiliympäristöön suunnattu Qt-tuote tehostaa sovelluskehitystä

Digia on julkistanut uuden mobiilikehittäjille suunnatun version Qt-kehitysympäristöstään. Berliinissä tänään julkistettu Qt Mobile Edition mahdollistaa edullisen ja nopean mobiilisovellusten kehittämisen. Tuote sisältää kehitysympäristön sekä Android ja iOS tuen. Uusia mobiilialustoja tuodaan mukaan seuraavissa versioissa. Lisäksi Qt Mobile Editionissa on sisäänrakennettu, Qt-optimoitu Enginio-pilvipalvelu, jota kehittäjät voivat käyttää esimerkiksi sovellusten tietojen tallentamiseen ja käyttäjähallintaan.

”Mobiilikehittäjät haluavat julkaista sovelluksensa monella alustalla samanaikaisesti. Qt mahdollistaa saman sovelluskoodin käytön usealla eri alustalla, jolloin kehitystyö on nopeampaa ja osaaminen helpommin hallittavissa. Qt antaa myös suojaa investoinneille esimerkiksi silloin, kun kuluttajien painopiste vaihtuu alustalta toiselle. On hyödyllistä voida julkaista sama sovellus uudelle alustalle ilman suuria muutoksia”, sanoo Digian Qt-liiketoiminnan johtaja Tommi Laitinen.

Qt Mobile Edition on suunnattu sekä yksittäisille kehittäjille että ohjelmistotaloille. Sen on suunniteltu tulevan saataville myöhemmin tänä vuonna, seuraten Qt-kehitysympäristön laajempaa Qt 5.2 -päivitystä joulukuussa. Qt on ainoa alustariippumaton sovelluskehitysympäristö, joka mahdollistaa natiivien sovellusten luomisen työpöytä-, mobiili ja sulautettuihin ympäristöihin. Qt tukee yli 14 johtavaa käyttöjärjestelmää monissa suoritinarkkitehtuureissa.

wkr0006.pdf

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com