Uutinen

Puolustusvoimat ja Digia solmivat kumppanuussopimuksen

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja IT-palveluyritys Digia Finland Oy ovat allekirjoittaneet järjestelmien elinkaaripalveluja koskevan kumppanuussopimuksen. Kumppanuussopimuksella kehitetään ja vahvistetaan Puolustusvoimien ja Digian pitkäaikaista yhteistyötä. Nyt tehty sopimus on voimassa toistaiseksi.

Kumppanuussopimus kattaa Puolustusvoimien johtamisjärjestelmiin sekä Puolustusvoimien koulutus- ja tietoturvajärjestelmiin liittyviä ylläpitopalveluja, muun muassa viestinnän salauksen ratkaisut ja palvelut.

Sopijapuolten yhteistoiminnalla on ollut kumppanuuden tunnusmerkit jo vuodesta 2003. Pitkäjänteisen yhteistoiminnan ansiosta toimittajalle on kehittynyt vahva teknologiaosaaminen, jolla varmistetaan Puolustusvoimien kriittisten järjestelmien kotimainen huoltovarmuus myös poikkeusoloissa.

Nyt allekirjoitettu sopimus selkeyttää kummankin osapuolen rooleja ja mahdollistaa tiiviin yhteistyön nykyjärjestelmien ylläpidon ja kehittämisen osalta. Sopimus on luonteeltaan puitesopimus, jolla kuvataan jo vakiintunut liiketoimintatapa ja todetaan liikesuhteen olevan puolustushallinnon kumppanuusosastrategian mukaista kumppanuutta.

Sopimuksen arvioitu työllistävä vaikutus vuosittain on 5-6 henkilötyövuotta. Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen arvioidaan tekevän sopimuksen perusteella hankintoja vuosittain noin 800 000 - 1 000 000 euron arvosta.

Lisätietoja antavat puolustusministeriöstä erityisasiantuntija Timo Nyyssönen puh. 0295 140 026 ja Puolustusvoimien logistiikkalaitokselta tiedotuspäällikkö Juhani Kauppinen puh. 0299 800 (vaihde).

Lisätietoja Digialta antaa toimitusjohtaja Timo Levoranta puh. 040 500 2050

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*