Uutinen

Sotka- ja Asko -ketjut kehittävät monikanavaista asiakaskokemusta – kumppanina Digia

Sotka- ja Asko-ketjuista tunnettu Indoor Group ottaa ensimmäisenä Suomessa käyttöönsä Microsoft Dynamics 365 Commerce -ratkaisun, joka sisältää kaikki vähittäiskaupan toiminnanohjauselementit, eli kassat, ketjun ohjauksen, logistiikan ja taloushallinnon.

Yksi Suomen johtavista huonekaluketjuista Indoor Group on valinnut toiminnanohjauksensa kokonaisratkaisuksi erityisesti vähittäiskaupalle kehitetyn Microsoft Dynamics 365 Commerce -ratkaisun. Sen avulla Indoor Group kehittää entistä parempaa asiakaskokemusta monikanavaisesti, yhtenäistää toimintaansa sekä yhtenäistää 92 myymälää kattavan Sotka- ja Asko-ketjun IT-järjestelmiä. Ratkaisun toimittaa Microsoftin sertifioitu kumppani Digia.

”Valintaamme ohjasi visio entistäkin paremmasta monikanavaisesta asiakaskokemuksesta ja tavoitteesta harmonisoida toimintaamme sekä yhtenäistää yrityksen molempien ketjujen prosessiarkkitehtuuri ja IT-järjestelmät. Kävimme läpi kaikki vähittäiskaupan alan johtavat ratkaisut. Microsoftin jatkuvat panostukset tuotekehityksessä vähittäiskaupan toimialaan, suuret kansainväliset alan referenssit ja laajan osaavan kumppanikanavan riskittömyys painoivat valinnassa”, toteaa Indoor Groupin CFO Jussi Tallgren.

”Uskomme, että kaupan alan toimijoiden on kehitettävä kivijalkaa, verkkokauppaa ja muita kanavia yhtenä kokonaisuutena, koska niin asiakkaat ne näkevät. Tuotteita tilataan netistä ja noudetaan myymälästä, tai ostokset tehdään myymäläkäynnin jälkeen loppuun verkossa. Microsoft Dynamics 365 Commerce on hyvä alusta, jonka päälle rakentaa saumatonta, monikanavaista asiakaskokemusta ja olemme iloisia, että pääsemme rakentamaan tätä kokonaisuutta Indoor Groupin kanssa”, liiketoimintajohtaja Jukka Kotro Digialta sanoo.

Suomalaisyritykset Euroopan eturivissä, Indoor Group näyttää mallia

Kokonaisarkkitehtuurilla oli valinnassa oma, tärkeä merkityksensä.

”Pääsemme tämän hankkeen avulla vanhoista teknologioista kerralla jatkuvasti päivittyvään Microsoftin SaaS -pilvipalveluun, joka toimii arkkitehtonisesti saumattomasti yhteen Office 365 ja Azure -palveluiden kanssa. Näin voidaan jatkossa panostukset keskittää liiketoimintaa palveleviin hankkeisiin eikä vanhojen teknologioiden ylläpitämiseen ja integroimiseen”, sanoo Indoor Groupin IT-päällikkö Mikko Ahonen.

Microsoft panostaa vahvasti toimialakohtaisten ratkaisujen kehittämiseen. Microsoft Dynamics 365 -tuoteperheeseen on kehitetty end-to-end-ratkaisuja useiden toimialojen käyttöön.

”Suomalaisyritykset digitalisoituvat kovaa vauhtia ja ovat eurooppalaisiin yrityksiin verrattuna edelläkävijöiden joukossa pilvipalveluiden hyödyntämisessä. Tärkeintä digitalisoitumisessa on selkeä visio tulevaisuuden liiketoiminnan ja digitalisaation suuntaviivoista, kuten Indoor Groupilla on. Suomalaisyritykset pystyvät kasvattamaan kilpailuetuaan soveltamalla maailmalla parhaimmiksi todettuja toimintamalleja, ottamalla käyttöön uusimpia teknologisia ratkaisuja ja hyödyntämällä osaavien kumppaneiden kykyä nivoa teknologia kiinteäksi osaksi liiketoimintaa. Digitalisaatio ja pilviteknologioiden hyödyntäminen liiketoiminnassa kuuluvat nykyään jokaisen johtoryhmän agendalle, ja Indoor Group näyttää tässä erinomaista esimerkkiä”, sanoo Microsoftin liiketoimintaratkaisuista vastaava johtaja Jani Savolainen.

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*