Lehdistötiedote

Stockmann uudistaa kanta-asiakasohjelmansa – Digian toteuttama MyStockmann-sovellus julkaistu

Stockmannin kanta-asiakkuus siirtyy entistä vahvemmin uuteen, pelillisiä elementtejä hyödyntävään mobiilisovellukseen.

Kanta-asiakasohjelma on Stockmannille keskeinen keino asiakkaiden sitouttamiseen. Siksi kanta-asiakasohjelman uudistus on Stockmannille merkittävä askel koko liiketoiminnan uudistamisessa ja digitalisoimisessa.

”Mobiilisovellus on uudessa kanta-asiakasohjelmassa tärkeimpiä asioita, sillä se on, mitä asiakas näkee ja kokee. Taustalla kyse on massiivisesta uudistuksesta, mutta monimutkaisuus on onnistuneesti piilotettu yksinkertaiseksi ja helppokäyttöiseksi sovellukseksi”, Tero Niemistö, Head of Digital Development Stockmannilta sanoo.

Digian toteuttama sovellus on saatavilla Android- ja iOS-puhelimiin. Sovellus on toteutettu React Native -teknologialla ja sovelluksen taustajärjestelmät pyörivät Amazon Web Services (AWS) -pilvipalvelussa.

Pelillistetty kanta-asiakkuus tarjoaa etuja ja yllätyksiä

Uudistetussa ohjelmassa on kuusi tasoa, ja asiakas ei voi enää pudota saavuttamaltaan tasolta, kun hänellä on vähintään yksi ostos viidessä vuodessa. Nykyisiä kanta-asiakaskortteja voi edelleen käyttää, mutta täyden hyödyn uudistetusta kanta-asiakasohjelmasta saa sovelluksen kautta.

”Uusi mobiilisovellus mahdollistaa nopeasti vaihtuvien etujen ja yllätysten tarjoamisen asiakkaillemme. Lokakuun lanseerausvaiheen jälkeen jatkamme MyStockmannin kehittämistä ja tuomme jatkuvasti käytäntöön myös uusia etuja ja toiminnallisuuksia”, Stockmannin kanta-asiakasohjelman kehittämisestä vastaava Nina Niskanen sanoo.

”Stockmannin kanta-asiakassovellus on hyvä esimerkki siitä, miten mobiilisovellus voi tukea ja helpottaa ostamista ja ostamiskokemusta arjessa. Maailma on täynnä turhia sovelluksia, joita käytetään kerran ja unohdetaan sitten. Olemme Stockmannin kanssa nähneet paljon vaivaa, jotta MyStockmann-sovellus on merkityksellinen käyttäjilleen”, digitaalisiin palveluihin keskittyvää Agile-yksikköä johtava Hannu Hiilamo Digialta sanoo.

Helppokäyttöisyys ja käytännönläheisyys ovat olleet sovelluksen toteutusta ohjaavia tavoitteita alusta asti. Lähtökohdaksi otettiin sama premium-asiakaskokemus kuin myymälöissä.

Tiivistä yhteistyötä tiukassa aikataulussa

Sovellus toteutettiin tiukassa, vain yhdeksän kuukauden aikataulussa. Onnistumisessa oleellisessa roolissa oli tiivis yhteistyö.

”Halusimme sovellusta toteuttamaan tiimin, joka on teknisesti erittäin pätevä ja jolla on näkemystä. Digian tiimi on osoittanut ammattitaitonsa monta kertaa hankkeen aikana”, Tero Niemistö kertoo, ja antaa esimerkin:

”Kävimme paljon debattia sovelluksen ylätason arkkitehtuuriratkaisusta. Päädyttiin siihen, että toteutetaan ns. tilaton sovellus, eli sovellus ei talleta dataa vaan hakee kaiken näytettävän datan asiakastietokannasta. Se on ollut mielestäni hyvä ratkaisu. Digialaiset ovat myös pitäneet päätöksestä kiinni ja perustelleet ratkaisua eri tilanteissa”, Niemistö sanoo.

Lisätietoja:
Hannu Hiilamo
Director, Digia Oyj
P. 040 574 3323

hannu.hiilamo(a)digia.com

Tero Niemistö
Head of Digital Development, Stockmann
P. 040 502 0122
tero.niemisto(a)stockmann.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1200. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme asiakkaidemme kanssa kotona ja kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2018 oli 112,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). Digia.com

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*