Lehdistötiedote

Verkosto, jossa kaikki voittavat – Digia Hub on uusi verkosto IT-alan freelancereille

Digia Hub tarjoaa freelancereille pääsyn Digian monipuolisiin hankkeisiin lukuisilla eri toimialoilla. Yhteistyöverkoston vahvistaminen tukee Digian kasvua ja pienyrittäjien kehittymismahdollisuuksia. Digia Hubin kautta tuomme asiakkaidemme käyttöön entistä laajempaa osaamista joustavasti.

”Uskomme verkostojen voimaan. Haluamme rakentaa ekosysteemejä, joissa lopputulos on enemmän kuin osiensa summa ja kaikki osallistujat voittavat. Tämä on myös yksi Digian strategian kantavia ajatusia. Uusi freelancereiden verkosto, Digia Hub, auttaa meitä tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajempaa osaamista ja tuo pienyrittäjille lukuisia hyötyjä”, liiketoimintajohtaja Harri Vepsäläinen sanoo.

Työn tekemisen tavat ovat IT-alalla voimakkaassa muutoksessa: perinteisen palkkatyön rinnalla pienyrittäjyys kasvattaa suosiotaan. Digia Hub on vastaus tähän murrokseen.

”Digia on kasvanut viime vuosina merkittävää tahtia. Jotta voimme jatkaa kasvua, meidän on vastattava muutokseen ja tarjottava ammattilaisille erilaisia mahdollisuuksia työskennellä Digialla – tai Digian kanssa”, henkilöstö- ja kulttuurijohtaja Pia Huhdanmäki sanoo.

Digian henkilömäärä on viidessä vuodessa kasvanut yli 500 hengellä: kun vuonna 2015 digialaisia oli noin 760, luku on nyt jo noin 1300. Henkilömäärää ovat rekrytoinnin ohella kasvattaneet viime vuosien yritysostot.

Samalla kun kasvatamme omaa joukkoamme, kehitämme yhteistyötä kumppaneiden kanssa. Jo nykyisellään suuri joukko tuttuja ja vakiintuneita freelancereita täydentää osaamisellaan projektejamme, ja kehitämme nyt tätä toimintaa seuraavalle tasolle.

Digia Hub helpottaa yrittäjän huolta seuraavasta keikasta

Uuden verkoston tavoitteena on, että freelancerit löytävät entistä helpommin Digian ja meillä tarjolla olevat monipuoliset hankkeet. Läpinäkyvyys ja yhteistyön tehokkuus arjessa ovat avainasioita onnistuneeseen yhteistyöhön. Tätä tukee ekosysteemin käyttöön rakennettu uusi alusta, Digia Hub Platform, joka on Hubin sydän. Hubin vetäjä Hannu Hiilamo uskoo, että Digian monipuoliset asiakastyöt ja vahva osaaminen kiinnostavat ammattilaisia.

”Huipputason asiantuntijoita motivoi työn vaikuttavuus ja merkityksellisyys. Toteutamme Digialla asiakkaillemme esimerkiksi monipuolisia verkkopalveluita ja mobiilisovelluksia, joihin yhdistämme älykkään datan hyödyntämisen. Nämä toteutukset näkyvät suoraan itse kunkin mobiililaitteissa ja arjessa. Toisaalta rakennamme laajoja, koko yhteiskunnan toimintaan ja jopa huoltovarmuuteen vaikuttavia järjestelmäkokonaisuuksia”, Hiilamo sanoo.

”Yrittäjäarjen vapauden kääntöpuoli voi olla epävarmuus tulevista keikoista, mikä on freelancerille helposti pullonkaula ja stressin lähde. Pyrimme auttamaan freelanceria uusien sopivien projektien etsinnässä ja tuomaan jatkuvuutta”, Hiilamo sanoo.

Digia Hubin tarkoitus on myös tiivistää Digian ja freelancereiden suhdetta: monet yrittäjistä työskentelevät tasavertaisesti digialaisten rinnalla projektista toiseen. Yhteisen tekemisen kulttuuria ruokitaan muun muassa tarjoamalla freelancereille pääsy Digian heimotoimintaan.

”Ammattilaisten yhteisössä tiedon jakaminen ja muilta oppiminen ovat keskeisessä roolissa, ja ne korostuvat myös Digian kulttuuriperiaatteissa. On myös digialaisten etu, että laajennamme heimotoimintaa ja sitä kautta kasvatamme yhdessä oppimisen yhteisöä”, Hiilamo sanoo.

Lisätietoja:
Hannu Hiilamo
Business Development Lead, Digia Hub
P. 0405743323
Hannu.hiilamo(a)Digia.com

Harri Vepsäläinen
Johtaja, Digia Digital -liiketoiminta-alue, Digia
P. 0505718585
Harri.vepsalainen(a)digia.com

Uskomme verkostojen voimaan. Haluamme rakentaa ekosysteemejä, joissa lopputulos on enemmän kuin osiensa summa ja kaikki osallistujat voittavat. Tämä on myös yksi Digian strategian kantavia ajatusia. Uusi freelancereiden verkosto, Digia Hub, auttaa meitä tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajempaa osaamista ja tuo pienyrittäjille lukuisia hyötyjä.

Harri Vepsäläinen, liiketoimintajohtaja, Digia

Huipputason asiantuntijoita motivoi työn vaikuttavuus ja merkityksellisyys. Toteutamme Digialla asiakkaillemme esimerkiksi monipuolisia verkkopalveluita ja mobiilisovelluksia, joihin yhdistämme älykkään datan hyödyntämisen. Nämä toteutukset näkyvät suoraan itse kunkin mobiililaitteissa ja arjessa. Toisaalta rakennamme laajoja, koko yhteiskunnan toimintaan ja jopa huoltovarmuuteen vaikuttavia järjestelmäkokonaisuuksia.

Hannu Hiilamo, Business Development Lead, Digia Hub

Digia Hub. Kokoava voima.

Bloggaus / Hannu Hiilamo: Työnteon mallit monipuolistuvat - Digia lanseeraa Digia Hubin freelancer-devaajille

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 200. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme asiakkaidemme kanssa kotona ja kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2019 oli 131,8 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com

Haluatko pysyä ajan tasalla Digian kuulumisista?

Tilaan:

Uutiset / Lehdistötiedotteet / Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet
Lehdistötiedotteet
Pörssitiedotteet / Johdon liiketoimet

Tutustu tietosuojaselosteeseemme

Valitse 'En ole robotti'
*