Skip to content

Miten turvataan työt ja eläkkeet mullistuvassa maailmassa? Podcast-vieraana Ilmarisen Mikko Mursula

Eläkkeiden tulevaisuus on turvassa maailman mullistuksista huolimatta, vakuuttaa työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen varatoimitusjohtaja Mikko Mursula. Sen sijaan hän näkee, että vakuutusala tulee muuta finanssitoimintaa jäljessä digitalisaatiokehityksessä. Tulevaisuudessa vakuutusyhtiöiden datan avulla voitaisiin parantaa suomalaista työelämää.

Turvallisuuden tunne on nykyisessä työelämässä ja yhteiskunnassa välillä koetuksella. Työeläkeyhtiö Ilmarisen tehtävä on sijoittaa suomalaisten eläkevaroja turvallisesti ja tuottavasti, niin että suomalaiset saavat eläkkeensä, elettiinpä millaisia aikoja tahansa.

Mutta miten eläkevarojen turvaaminen oikein onnistuu, kun maailmaa heiluttaa koronakriisi ja sen aiheuttamat markkinamyrskyt? Miten johtaja luo turvallisuuden tunnetta itselleen, alaisilleen tai asiakkaille epävarmassa tilanteessa? Miten turvataan ihmisten työurat, kun tekoäly tulee? Ja ovatko eläkkeemme turvassa, vaikka automaatio korvaa ihmiset ja maksajia on yhä vähemmän?

Turvallisuudesta digimurroksen ja yhteiskunnallisten mullistusten keskellä on keskustelemassa Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula. Jakso on nauhoitettu talvella 2020.

 

 

Sisältö:

  • Mikko Mursula esittelee turvallisuuteen liittyvän teoksen (1:34)
  • Turvallisuuden merkitys Mursulan työssä? (7:20)
  • Miten poikkeusvuosi vaikutti eläketurvaan ja omaan turvallisuudentunteeseen? (8:20)
  • Miten johtaja luo turvallisuuden tunnetta epävarmoina aikoina? (16:41)
  • Käyttäjän kysymys: Tekeekö robotit kaikki työt, kun mä oon iso? kysyy 7-vuotias Reko (20:20)
  • Miten digitaalisuus on muuttanut eläkeyhtiön toimintaa? (22:30)
  • Ilmarisen keinot hyödyntää tekoälyä toiminnassaan (24:08)
  • Miten työurat turvataan, kun tekoäly tulee? (25:40)
  • Pystyykö perinteinen yritys houkuttelemaan digiosaajia riveihinsä? (28:02)

"Timon tunnustus" - Digian toimitusjohtaja Timo Levorannan tärppi jaksosta:

Podcastin kakkoskaudella jaksojen lopussa on uusi osio, Timon Tunnustus, jossa Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta kertoo, mitä hän oppi tai oivalsi jakson keskustelusta.

Menestyksen avain on turvallinen ympäristö. Tässä jaksossa tuli hienosti esille se, että olipa kyse norppien elinympäristöstä tai erilaisista organisaatiosta, tärkeintä on luoda turvallinen kasvuympäristö. Kun ihmisillä on luottamus päivän tekemiseen ja ennustettavuutta tulevaisuudesta, on helpompi kasvaa ja kehittyä. Turvallisen ympäristön luominen on hyvä oppi kaikille johtajille. Sitä kautta päästään kohti menestystä.

Digiä ja kyyneleitä on Digian tuottama podcast. Ohjelmassa etsitään suomalaisten johtajien kanssa aitoa tunnetta ja arvoa digitaalisen murroksen keskeltä. Podcast on kuunneltavissa Spotifyssa, Soundcloudissa, Suplassa ja Apple Podcastissa.

Kuuntele myös aiemmat Digiä ja kyyneleitä - jaksot:

 

New call-to-action

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi