Skip to content

Liittyykö yrityksen digiloikkaan vaaran tunnetta? Podcastissa Woikosken Clas Palmberg

Digiä ja kyyneleitä -podcastissa puhutaan tällä kertaa perheyrityksistä, kaasuteollisuudesta ja koko toimintakulttuurin muuttavasta digiloikasta. Käsiteltävänä tunteena on vaara, ja vieraana Woikosken toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Clas Palmberg, joka tunnetaan harrastustensa puolesta myös melkoisena hurjapäänä.

"Vaikka lentäminen saattaa monesta tuntua vaaralliselta harrastukselta, todellisuudessa kyse on päinvastoin järjestelmällisestä riskien minimoimisesta ja määrätietoisesta kurinalaisuudesta. Lentäminen opettaa ennakointia, mikä on tärkeää myös yrityksen johtamisessa", toteaa Woikosken toimitusjohtaja Clas Palmberg.

Woikoskella on pitkä ja menestyksekäs historia, jossa monet kriisit on osattu kääntää mahdollisuuksiksi ja voitoiksi. Miten se on onnistunut? Entä löytyykö Clas Palmbergin mielestä hurjien harrastusten lisäksi vaaran tunnetta myös yrityksen johtamisesta? Miten johdetaan yrityksen toimintatavat ja kulttuurin muuttavaa digiloikkaa? Miten perheyhtiön johtaminen eroaa muiden yhtiöiden johtamisesta? Jakso on nauhoitettu loppuvuodesta 2020.

 

Sisältö:

  • Clas Palmberg esittelee vaaran tunteeseen ja kaasuteollisuuteen liittyvän kuvataideteoksen (01:30)
  • Mikä tekee perheyhtiön johtamisesta erityistä? (6:19)
  • Miten digitalisaatio on muuttanut kaasuteollisuutta? (8:18)
  • Käyttäjän kysymys: Onko perheyhtiöissä mahdollisuus tehdä nopeampia liikkeitä liiketoiminnan näkökulmasta muihin yhtiöihin verrattuna? (11:02)
  • Miten isot kriisit ovat kääntyneet voitoiksi Woikosken historiassa? (12:29)
  • Minkälainen oli Woikosken koko toiminnan mullistanut digiloikka? (15:27)
  • Onko Woikoskessa tunnettu vaaran tunnetta digiloikan aikana? (19:22)
  • Timon tunnustus (27:06)

"Timon tunnustus" - Digian toimitusjohtaja Timo Levorannan tärppi jaksosta:

Podcastin kakkoskaudella jaksojen lopussa on uusi osio, Timon Tunnustus, jossa Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta kertoo, mitä hän oppi tai oivalsi jakson keskustelusta.

Think ahead! Woikosken tarinaan ja Clas Palmbergin tyyliin kuuluu määrätietoinen, ennakoiva ja rohkea uudistaminen. Clasin vetämä digitalisaatiohanke on loistava esimerkki eteenpäin katsovasta liiketoiminnan rakentamista. Ja tämä on jotain, mitä meidän jokaisen johdossa olevan pitäisi muistaa, tehdään asioita hyvissä ajoin etukäteen eikä vasta sitten, kun on kriisi päällä. Clasia lainatakseni: ”Se mikä jäi taakse, meni jo.” Keskitytään siis tulevaisuuteen ja ennakointiin.

Digiä ja kyyneleitä on Digian tuottama podcast. Ohjelmassa etsitään suomalaisten johtajien kanssa aitoa tunnetta ja arvoa digitaalisen murroksen keskeltä. Podcast on kuunneltavissa Spotifyssa, Soundcloudissa, Suplassa ja Apple Podcastissa.

Kuuntele myös aiemmat Digiä ja kyyneleitä - jaksot:

 

New call-to-action

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi