Skip to content

Digiarjen sankari: Jussi Rautjärvi auttaa yrityksiä digitalisoimaan liiketoimintaa dataohjautuvasti

Digiarjen sankarit -blogisarjassa kurkistetaan digialaisten arkeen ja tarinoihin. Tässä blogissa pääsemme kuulemaan Avarean kautta digialaistuneen Jussi Rautjärven arjesta. Jussi työskentelee Digialla konsultointitehtävissä analytiikan parissa.

 "Olen koulutukseltani energiatekniikan DI, mutta työurallani olen halunnut työskennellä myyntiin, markkinointiin ja asiakkuuksiin liittyvissä tehtävissä. Viimeiset vuodet olen tehnyt töitä digitaaliseen markkinoinnin ja asiakasanalytiikan parissa.

Avarealla päädyin alunperin monen mutkan kautta. Huomasin ison rekrykamppiksen, jossa haettiin uusia konsultteja. Kävin juttelemassa Antin kanssa ja selvisi, että Avarealla on oma tennisklubi, ATK. Ja sitten homma olikin siinä. Digialle polku taas johdatti yrityskaupan kautta, kun Avarea liittyi osaksi Digiaa.

 Digian osaaminen ja asiakkuudet tarjoavat loputtoman määrän mielenkiintoisia mahdollisuuksia analytiikan hyödyntämiseen. Lisäksi olen päässyt jo tutustumaan hyvin moneen digialaiseen ja olemme löytäneet nopeasti yhteisen sävellajin eli yhteinen #digiarki on sujunut mallikkaasti.


Avarean liityttyä Digiaan tehtävät ovat pysyneet pääosin samoina, mutta koneisto taustalla on kasvanut. Digian osaaminen ja asiakkuudet tarjoavat loputtoman määrän mielenkiintoisia mahdollisuuksia analytiikan hyödyntämiseen. Lisäksi olen päässyt tutustumaan hyvin moneen digialaiseen ja olemme löytäneet nopeasti yhteisen sävellajin eli yhteinen #digiarki on sujunut mallikkaasti.

Digialla työskentelen analytiikkayksikössä. Digitalisoin siis dataohjautuvasti organisaatioiden myynti- ja markkinointitoimintoja pikseli kerrallaan. Hankkeet vaihtelevat pistemäisistä analytiikan hyödyntämiskohteista laajoihin muutoshankkeisiin. Käytännössä tämä tarkoittaa nykyisten liiketoimintakonseptien uudelleenajattelua analytiikkaa hyödyntämällä. Olen tehnyt paljon erilaisia asiakasprojekteja datan konsultointiin ja digitaaliseen markkinointiin liittyen, sekä laatinut myynnin strategioita ja tuotelanseerauksia eri toimialojen yrityksille. Olen myös toiminut ylimmän johdon neuvonantajana vastaten toimeksiantajien talouden suunnittelusta ja liiketoimintojen strategisesta kehittämisestä. Digialla olen päässyt lisäksi jo esimerkiksi puhujaksi webinaariin, jossa käsittelin verkkokaupan kehittämistä asiakasanalytiikan avulla.  

Parasta Digialla on ehdottomasti projektit, joissa tuotetaan selkeää arvoa asiakkaille ja kehitetään liiketoimintaa. Ja tietysti työkaverit, kaikki hyvä tapahtuu aina joukkueena. Liiketoiminta on joukkue- ei yksilölaji. 

Oikeastaan en suunnittele työuraani kovin tarkasti millään muulla tavalla kuin että olisin tulevaisuudessa mukana tekemässä asioita, jotka ovat välttämättömiä asiakkaiden arvon tuoton ja oman osaamisen kannalta. Analytiikan kenttä tulee jakautumaan käärmeöljykauppiaisiin ja oikeasti arvoa tuottaviin palveluntarjoajiin. Ostajien olisi jatkossa pyrittävä välttämään projekteja, joissa luvataan hypetermien ja teknologioiden varjolla isosta määrästä dataa kultamunia ilman analytiikan tilan tutkimista suhteessa vallitsevaan liiketoimintaan. Parasta Digialla on ehdottomasti projektit, joissa tuotetaan selkeää arvoa asiakkaille ja kehitetään liiketoimintaa. Ja tietysti työkaverit, kaikki hyvä tapahtuu aina joukkueena. Liiketoiminta on joukkue- ei yksilölaji."

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi