Skip to content

Monipuolista fronttikehitystä Flutterilla: mobiilisovellukset ja verkkopalvelu yhdellä kertaa!

Flutter on Googlen esittelemä avoimen lähdekoodin kehitysympäristö, jolla voidaan tuottaa mobiili- ja web-sovelluksia yhdellä koodipohjalla. Tällä hetkellä tuki työpöytäsovelluksille on beta-versiossa, joten Flutterin skaalautuvuus ja monipuolisuus laajenee tulevaisuudessa entisestään.

Flutter pohjautuu Googlen kehittämään ja 2011 julkaisemaan Dart-ohjelmointikieleen, jota tänä päivänä pidetään jopa vaihtoehtona Javascriptille. Darttia on helppo ymmärtää ja oppia, sillä Google on panostanut valtavasti sen dokumentaation.

Samanlainen sovellus kaikille laitteille ja alustoille

 

Flutter-sovellusten kehittäminen on tehokasta ja nopeaa. Hot Reload toiminallisuus mahdollistaa sen, että kehittäjän näkevät muutokset koodipohjassa heti. Sovellusta ei tarvitse kääntää uudestaan, jotta näkisi muutokset simulaattorissa. Tämä nopeuttaa bugien korjaamista sekä uusien ideoiden ja ominaisuuksien testausta. Testienkin kirjoittaminen tehostuu huomattavasti, kun Android- ja iOS-alustoille ei tarvita eri testejä.

 

Flutterilla tehdyt sovellukset näyttävät ja käyttäytyvät samalla tavalla kaikissa laitteissa. Flutterissa on omat UI komponentit ja widgetit, jotka renderöidään sen omalla grafiikkamoottorilla. Sovellukset näyttävät juuri siltä kuin ne suunniteltu myös vanhemmilla laitteilla. Alustan omia widgettejä voidaan myös kustomoida ja kehittää kokonaan uusia, jos tarjolla olevat eivät sovellu juuri haluttuun toiminnallisuuteen.

 

Lue myös: Mobiilipalveluiden kiihdytyskaista - Digian Mobile Fast Track


Flutter osana verkkopalvelun rakentamisen työkalupakkia

 

Kyseessä on siis todellinen cross-platform kehitysympäristö verkkopalveluiden, puhelinsovelluksien ja PC & Mac sovellusten kehittämiseksi.

 

Me Digialla olemme ottaneet Flutterin osaksi päivittäistä työkalupakkiamme, ja mielestämme se sopii loistavasti erilaisiin mobiili- ja verkkopalveluihin osaksi nykyaikaista verkkopalvelun pilvinatiivia-arkkitehtuuria.

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi