Skip to content

Digia Hub -osaajaverkosto laajenee Ruotsiin – kokoaa IT-alan freelancerit ja yritykset yhteen

Digia Hubin laajeneminen Ruotsiin on askel kohti Digian strategista tavoitetta kansainvälisen liiketoiminnan kasvattamiseksi. Verkosto tarjoaa lisävoimaa myös Digian ruotsalaisten tytäryhtiöiden asiakasprojekteihin.

Digia Hub on Digian vuonna 2020 perustama yhteisö, joka tarjoaa IT-alan freelancereille ja yrityksille mielenkiintoisia työmahdollisuuksia ja kehitysprojekteja. Digia Hubissa on jo yli 30 000 osaajaa eri puolilta Eurooppaa. Nyt Digia Hub laajentaa toimintaansa myös Ruotsiin.

”Digia Hub perustettiin neljä vuotta sitten vastaamaan IT-alan työkulttuurin murrokseen, jossa pienyrittäjyyden suosio on noussut perinteisen palkkatyön rinnalla. Verkosto on kasvanut tänä aikana merkittävästi ja olen iloinen, että nyt pääsemme laajentamaan Digia Hubia myös länsinaapuriin”, kommentoi Digian liiketoimintajohtaja Sami Paihonen.

Strategiakaudella yksi Digian tavoitteista on kansainvälisen liiketoiminnan osuuden kasvattaminen 15 prosenttiin liikevaihdosta. Viime syksynä Digia osti ruotsalaisen IT-konsultti- ja palveluyhtiö Top of Mindsin. Digia Hubin laajentuminen Ruotsiin on uusi askel strategian toteuttamiseksi.

Top of Mindsin lisäksi Digialla on Ruotsissa kaksi muutakin tytäryhtiötä: liiketoiminta-analytiikkaan erikoistunut Climber ja finanssialan ratkaisuihin keskittynyt Digia Sweden. Digia Hubin kautta freelancereilla on työmahdollisuuksia Digian projekteissa niin Suomessa kuin Ruotsissa.

”Digia Hubin tausta-ajatus on verkosto, jossa kaikki voittavat – niin asiakkaat kuin freelancerit. Freelancerit ja IT-yritykset pääsevät hyödyntämään osaamistaan uudenlaisissa tuote- ja ohjelmistokehityshankkeissa. Asiakkailla on puolestaan käytössään tarkkaan räätälöityjen tiimien ammattitaito”, Digia Hubin johtaja Hannu Hiilamo summaa.

Asiakastyön lisäksi verkoston jäsenillä on pääsy osaksi Digian heimotoimintaa, jotka mahdollistavat jatkuvan ammatillisen kehittymisen.

”Monet verkoston jäsenistä työskentelevät digialaisten rinnalla projektista toiseen. Heimotoiminta on yksi esimerkki siitä, miten pyrimme tiivistämään digialaisten ja freelancereiden suhdetta ja kehitämme yhdessä tekemisen kulttuuria”, Hiilamo lisää.

Lisätietoja:

Hannu Hiilamo
Business Development Director, Digia Hub
P. +358405743323
hannu.hiilamo@digia.com

digiahub.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com