Skip to content

Digia mukana UrbanSense -hankkeessa – Helsingin katujen kuntotieto kaikkien nähtäville

Digian kokeilussa on tavoitteena saada katujen kuntotietoa nähtäville katujen käyttäjille ja omistajille.

Digian ehdotus valittiin yhdeksi UrbanSense-hankkeen kolmesta kokeilupilotista, joissa hyödynnetään Edge Computing-teknologiaa. Kaksivuotisen UrbanSense-hankkeen takana ovat Forum Virium Helsinki, Helsingin yliopisto ja Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto.

Digian kokeilussa on tarkoitus saada katujen kuntotietoa nähtäville katujen käyttäjille ja omistajalle. Kuntotietoa suunnitellaan kerättäväksi Staran ajoneuvojen keräämästä datasta ja mahdollisesta ajoneuvoissa olevista kameroista saatavasta kuvamateriaalista. Lisäksi mahdollisesti käytetään HSL:n bussien ja raitiovaunujen keräämää dataa.

Tarkoitus on hyödyntää käsitelty data jakamalla se niin kaupunkilaisille kuin katujen omistajalle huolto- ja kunnossapitotoimien käyttöön avoimien rajapintojen välityksellä. Kokeilu hyödyttää kaupunkilaisia antaen tietoa katujen kunnosta. Tietoa tulee myös kaupungille ja muille julkisorganisaatioille katujen huolto- ja kunnossapitotarpeista.

Digian projektitiimi on innoissaan UrbanSense-hankkeeseen pääsystä.

”Edge Computing on erittäin merkittävä muutos tietotekniikan hyödyntämisessä tulevaisuudessa, ja kyseessä on itseasiassa paradigman muutoksesta, joka tulee muuttamaan niin yritysten kun yksilöiden tietotekniikan käytön täysin uudenlaiseksi. Me Digiassa haluamme olla eturivissä uusien tietotekniikkapalvelujen kehittämisessä ja tarjoamisessa asiakkaille Edge Computingin alueella”, kommentoi Tuomo Permikangas Digian projektitiimistä.

Lue lisää UrbanSense-hankkeesta >>

 

Lisätietoja:

Tuomo Permikangas
Senior Manager, Managing Consultant, Digia Oyj
P. +358505929161
tuomo.permikangas@digia.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com