Skip to content

Digia myy Rauman lähitukiliiketoimintansa Vakka-Suomen Puhelimelle

Liikkeen luovutus astui voimaan 1.8.2020 ja sen myötä Vakka-Suomen Puhelimen palvelukseen siirtyy neljä Digian työntekijää.

Digia Finland Oy ja Vakka-Suomen Puhelin Oy ovat 30.7.2020 allekirjoittaneet sopimuksen Digian Rauman lähitukiliiketoiminnan myymisestä Vakka-Suomen Puhelin Oy:lle. Lähitukiliiketoiminta on tarjonnut Raumalla paikallisille asiakkuuksille palvelinhallinta- ja lähitukipalveluita.

Liikkeen luovutus astui voimaan 1.8.2020 ja sen myötä neljä Digian työntekijää siirtyy Vakka-Suomen Puhelimen palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Liikkeen luovutuksella ei ole vaikutusta Digian Rauman toimipisteen muuhun toimintaan.

”Raumalle keskittynyt lähitukiliiketoiminta on ollut Digialla pientä ja erillään ydinliiketoiminnastamme. Vakka-Suomen Puhelimella on näkemyksemme mukaan paremmat edellytykset tällaisen liiketoiminnan alueelliseen kehittämiseen”, kommentoi Jaarno Ropponen, Director, Project Portfolio, Digia.

”Työllistämme Porissa, Raumalla, Turussa ja Uudessakaupungissa lähes 40 IT-asiantuntijaa. Haluamme kasvaa merkittäväksi IT-alan toimijaksi Länsi-Suomen alueella ja tarjota yrityksille kattavat IT-palvelut paikallisin voimin. Olemme asiakaslähtöinen palveluyhtiö ja paikallisuus on sekä meille että pitkäaikaisille asiakkuuksillemme tärkeä arvo. Solmittu yrityskauppa vahvistaa alueellista asemaamme entistään ja tukee kasvustrategiaamme”, toteaa liiketoimintajohtaja Julle Rintala Vakka-Suomen Puhelimesta.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Lisätietoja:

Digia Finland Oy
Jaarno Ropponen
Director, Project Portfolio
+358 40 777 0026

Vakka-Suomen Puhelin Oy
Julle Rintala
Liiketoimintajohtaja
+358 44 745 0550

Digia lyhyesti

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan verkottuvassa maailmassa. Meitä digialaisia on yli 1 200. Juuremme ovat Suomessa, ja toimimme asiakkaidemme kanssa kotona ja kansainvälisesti. Rakennamme yhteispelillä maailmaa, jossa digitaalisuus toimii ja tuntuu. Digian liikevaihto vuonna 2019 oli 131,8 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA).

VSP lyhyesti

VSP on yksi Suomen johtavista ulkoistetun asiakaspalvelun tuottajista sekä kasvava IT-ratkaisujen ja tietoliikenneyhteyksien toimittaja Länsi-Suomessa. Yhtiö palvelee valtakunnallisesti monen eri toimialan yrityksiä ja asiakkaana on useita tunnettuja, oman alansa johtavia brändejä Suomessa. Vakka-Suomessa yhtiö palvelee myös kuluttaja-asiakkaita, joille se tarjoaa tehokkaat nettiyhteydet sekä kattavat kaapeli-TV-palvelut. VSP on suomalainen, jo vuodesta 1896 alkaen toiminut arvostettu ja vakavarainen palveluyhtiö. Yhtiö työllistää 400 asiakaspalvelun ja ICT-alan ammattilaista ja sillä on toimipisteet Porissa, Raumalla, Salossa, Turussa ja Uudessakaupungissa. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 20,6 MEUR.

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com