Skip to content

Digialle kolmas sija Pörssisäätiön Parhaat sijoittajasivut -kilpailussa

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry palkitsivat parhaat sijoittajasivut 27.5.2021. Digia saavutti kolmannen sijan Pienet pörssiyhtiöt -kategoriassa. Kilpailun tavoitteena on kehittää sijoittajaviestintää nostamalla esiin parhaita käytäntöjä.

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry ovat järjestäneet Parhaat sijoittajasivut -kilpailua vuosittain vuodesta 1999 lähtien. Kilpailussa käydään vuosittain läpi kaikkien kotimaisten pörssiyhtiöiden suomenkieliset sijoittajasivustot. Etsittävien tietojen on löydyttävä nopeasti, suomen kielellä ja suoraan sivustolta.

Palkintoprosessissa oli kaksi vaihetta. Ensin kaikki sivustot käytiin läpi ja pisteytettiin Pörssisäätiön asettamien kriteerien pohjalta. Toisessa vaiheessa Sijoitusanalyytikot ry:n jäsenet äänestivät arvioinnissa parhaiten menestyneiden yhtiöiden joukosta voittajat.

Kilpailusarjoja oli neljä: suuret pörssiyhtiöt, keskisuuret pörssiyhtiöt, pienet pörssiyhtiöt ja First North -yhtiöt.

Voittajat:

• Suuret yhtiöt: 1. Cargotec 2. Kesko 3. Fiskars
  • Keskisuuret yhtiöt: 1. Tokmanni 2. Alma Media 3. Lassila & Tikanoja
  • Pienet yhtiöt: 1. Exel Composites 2. Nixu 3. Digia
  • First North: Fodelia

Lisäksi kunniamaininnan innovatiivisuudesta ja edelläkävijyydestä yhtiökokousjärjestelyissä sai Suomen ensimmäinen reaaliaikaisen etäyhtiökokouksen keväällä 2021 järjestänyt pörssiyhtiö Martela.

Kilpailussa tarkasteltiin tänä vuonna erityisesti käytettävyyttä ja visuaalista ulkoasua; strategian, kasvun ja kannattavuuden esittämistä; taloudellisista tavoitteista kertomista; pääoman käytön ja operatiivisten riskien kuvaamista sekä corporate governance ja vastuullisuus -tietoja.