Skip to content

Hankkija modernisoi maatalouden tuotantopanos- ja myymäläkaupan toiminnanohjauksen – yli 2 M€:n sopimus Digialle

Maatalouskaupan markkinajohtaja Hankkijan järjestelmäuudistus koskee kaikkia yhtiön maatalouden tuotantopanos- ja myymäläkaupan toimintoja ja 54 myymälää. Yhteistyökumppaniksi on valittu ohjelmisto- ja palveluyritys Digia. Kaksivuotisen sopimuksen arvo on yli kaksi miljoonaa euroa.

Hankkija Oy uudistaa maatalouden tuotantopanos- ja myymäläkaupan sekä talouden järjestelmät ja kassajärjestelmät. Toimitettava kokonaisuus pohjautuu pilvipohjaiseen Microsoft Dynamics 365 Finance, Supply Chain Management ja Commerce ratkaisuun.

"Haemme järjestelmäuudistukselta koko liiketoimintapatteristoamme tukevia synergioita. Hankkijan strategiassa painotetaan kaikkien liiketoimintojemme saumatonta yhteistyötä, jotta voimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Uusi järjestelmä suunnitellaan strategiamme mukaisesti”, sanoo Hankkija Oy:n talousjohtaja Rainer Karjalainen.

”Toiminnanohjausratkaisu on Hankkijan liiketoiminnan ydinjärjestelmä. Valittu teknologia on linjassa Hankkijan emoyhtiö Danish Agron IT-strategian kanssa ja uudistushankkeessa tulemme rakentamaan modernin toiminnanohjausratkaisun, joka on osa konsernin kansainvälistä kokonaisuutta”, Digian liiketoimintajohtaja Jarkko Savolainen kertoo.

”Järjestelmäuudistus on Hankkijalle erittäin merkittävä hanke, johon osallistuvat pääsevät rakentamaan ja kehittämään prosessejamme pitkälle tulevaisuuteen”, lisää Hankkijan maatalous- ja myymäläkaupan johtaja Mika Pänkälä.

Moderni toiminnanohjaus on edellytys vähittäiskaupan menestyksekkääseen johtamiseen

Microsoft Dynamics 365 Finance, Supply Chain Management ja Commerce mahdollistavat Hankkijan maatalous- ja myymäläkaupan sekä logistiikan toimintamallien ja prosessien tehokkaan yhtenäistämisen sekä automatisoinnin. Ratkaisun avulla liiketoimintaa voidaan johtaa reaaliaikaisen tiedon avulla, ja myynnin ja asiakaskokemuksen kehittäminen helpottuvat. Ratkaisu tukee keskeisiltä osin myös monikanavaisen asiakaspalvelun toteuttamista. 

”Moderni toiminnanohjaus on edellytys tämän päivän liiketoiminnan menestyksekkääseen johtamiseen. Hankkijan valitsema Dynamics 365 on skaalautuva tulevaisuuden ratkaisu, joka mahdollistaa älykkäämmän, ketterämmän ja kilpailukykyisemmän liiketoiminnan. Ratkaisu on osa Microsoftin teknologiaekosysteemiä, jolla on mm. laajat ja alati kehittyvät tekoälykyvykkyydet”, Savolainen jatkaa.

Hankkija on tehnyt pitkään yhteistyötä Digian kanssa liiketoiminnan kehittämiseen ja sitä tukeviin järjestelmiin liittyen, ja hankkeen myötä yhteistyö laajenee.

”Olemme innoissamme mahdollisuudesta lähteä modernisoimaan alansa markkinajohtajan toiminnanohjausta, jolla on suora vaikutus liiketoiminnan menestykseen. Tähän meillä on erinomaiset lähtökohdat kokemuksemme ja osaamisemme puolesta. Meillä työskentelee yksi Suomen suurimmista D365-osaajayhteisöistä, yli 400 asiantuntijaa, ja meillä on vahva kaupan alan toimialaosaaminen ja referenssit”, Savolainen kertoo.

Uudistushanketta on jo valmisteltu tiiviissä yhteistyössä. Toteutusprojekti käynnistyy vuoden 2024 alussa ja tavoitteena on, että uusi järjestelmä otetaan käyttöön vuoden 2025 loppuun mennessä. Hankkija-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 958 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1000 maatalous- ja myymäläkaupan ammattilaista.

Lisätietoja:

Jarkko Savolainen
Liiketoimintajohtaja, Digia Oyj
p. 040 579 6370, jarkko.savolainen(a)digia.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com