Skip to content

Kehitys ei pysähdy poikkeusoloissa – Etola-yhtiöt uudistaa liiketoiminta-alustansa Digian kanssa

Etola-yhtiöt ja Digia ovat sopineet uudistushankkeesta koskien Digia Enterprise -liiketoiminta-alustaa, joka on ollut Etola-yhtiöillä käytössä vuodesta 2007 alkaen. Uudistushanke mahdollistaa uusien innovaatioiden, liiketoimintatarpeiden sekä digitalisaatioratkaisujen tehokkaamman toteuttamisen Etolan konserniyhtiöissä.

Strategisesti merkityksellisten hankkeiden käynnistäminen on pyrittävä toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan poikkeuksellisissakin yhteiskunnallisissa tilanteissa. Toiminnanohjausjärjestelmän uudistaminen on merkittävä osa Etola-yhtiöiden 2023-2030 ICT-infrastruktuuria. ICT-infrastruktuurin jatkuva uudistaminen yhteistyössä parhaaksi havaittujen kumppaneiden kanssa on osa Etola-yhtiöiden ICT-strategiaa, jolla luodaan edellytykset menestyksekkäälle digitalisaatiolle. Osana kehitystä Etola-yhtiöt ja Digia ovat sopineet 15.4.2020 yhdeksässä konserniyhtiössä ja keskitetyssä logistiikkakeskuksessa käytössä olevan Digia Enterprise -liiketoiminta-alustan uudistushankkeesta.

”Etola-yhtiöt muodostaa oman ekosysteeminsä, jossa erikoisliikkeet yhdessä Etran kanssa palvelevat asiakkaitamme laajasti, joustavasti ja osaavasti teollisuustuotteissa ja -tarvikkeissa. Tämän mahdollistaa yhteinen liiketoiminta-alusta, Digia Enterprise. Uudistushankkeen tavoitteena on parantaa ja kehittää alustan joustavuutta ja integroitavuutta”, kertoo Etola-yhtiöiden toimitusjohtaja Mikael Etola.

Hanke mahdollistaa uusien innovaatioiden, liiketoimintatarpeiden, mobiili- ja digitalisaatioratkaisujen tehokkaamman toteuttamisen. Samalla Etola-yhtiöt ja Digia sopivat seuraavan 10 vuoden jatkokehitys- ja tukipalvelusitoumuksesta.

Sama alusta palvelee useampaa yritystä konsernin sisällä

Skaalautuva ja monipuolinen liiketoiminta-alusta on Etola-yhtiöille tärkeä toiminnan mahdollistaja, sillä sama alusta palvelee useampaa yritystä ja liiketoimintaa.

”Teknisen tukkukaupan lisäksi meillä on omaa valmistusta, jonka avulla pystymme toimittamaan asiakkaillemme esimerkiksi mittatilaustyönä sellaisia tuotteita, joita ei ole globaaleilta markkinoilta helposti saatavilla. Oman valmistuksen avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme hyvin silloinkin, kun globaaleissa toimitusketjuissa on hitautta. Digia Enterprisesta löytyy toiminnallisuudet niin tukkukaupan kuin valmistusliiketoimintamme tarpeisiin”, Etola kertoo.

”Menestyvät yritykset rakentavat tulevaisuutta myös haastavampina aikoina. Yhteistyö Etolan kanssa on hyvä esimerkki pitkäjänteisestä ja kehittyvästä kumppanuudesta. Tiiviillä yhteistyöllä viemme asiakkaamme digikyvykkyyden seuraavalle tasolle – ja opimme myös itse. Digia Enterprise on suomalainen Avainlippu-tuote, ja on hienoa, että saamme sen avulla tukea kotimaisen Etolan menestystarinaa”, kommentoi Digian toimitusjohtaja Timo Levoranta.

Uudistushankkeen myötä merkittävä osa Etolan kanssa yhteistyössä toteutettuja ohjelmistokomponentteja ja -laajennuksia tullaan tuotteistamaan osaksi Digia Enterprisen vakioratkaisua. Tämän lisäksi uusi versio kehittyy myös yhteishankkeena Digian tukkukaupan toimialaryhmän asiakkaiden kanssa määritellyistä kehityskohteista, jotka tulevat sisältymään julkistettavaan 10-versioon.

Lisätietoja:

Timo Levoranta
Toimitusjohtaja, Digia Oyj
Puhelinvaihde 010 313 3000

Digia Enterprise on kotimainen liiketoiminta-alusta, joka on kehitetty erityisesti Suomesta johdettujen yritysten tarpeisiin. Digia Enterprise on Avainlippu-tuote ja kaikki kehitys- ja tukipalvelut tapahtuvat Suomessa.

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com