Skip to content

Kestävän matkailun tila 2023-raportti julkaistiin toistamiseen – Visit Finlandin datakumppanina Digia

Raportin yhtenä datalähteenä on Digian yhdessä Positive Impactin (nyk. Sitowise) kehittämä matkailualan hiilijalanjälkilaskuri. Digia toimii Visit Finlandin raportointikumppanina myös muissa hankkeissa.

Visit Finland julkaisi 28.5.2024 jo toistamiseen Kestävän matkailun tila -raportin, joka kokoaa yhteen Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelman kestävän matkailun indikaattoritietoja. Kestävä matkailu huomioi taloudelliset, sosiaaliset ja ekologiset vaikutukset.

Kestävän matkailun tila 2023-raportti osoittaa selvää edistystä matkailualan kestävyystoimissa. Esimerkiksi jo noin puolet Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa mukana olevista yrityksistä mittaa hiilijalanjälkeään.

Raportin taustalla oleva Digian ja Sitowisen kehittämä hiilijalanjälkilaskuri Hiilikuri auttaa matkailutoimijoita seuraamaan omaa hiilijalanjälkeään. Digia ja Sitowisen vastaavat laskurin data-analytiikasta sekä sisällön ja käytettävyyden kehittämisestä.

”Matkailualan hiilijalanjälkilaskuri Hiilikurin avulla yritykset voivat seurata omaa hiilijalanjälkeään ja laskuri myös ohjaa tekemään konkreettisia toimenpiteitä hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Hiilijalanjäljen mittaaminen on haastavaa, mutta tärkeää, sillä se auttaa ymmärtämään merkittävimmät päästölähteet ja ohjaa tekemään vaikuttavia päätöksiä päästöjen vähentämiseksi”, vastuullisen matkailun asiantuntija Liisa Kokkarinen Visit Finlandilta kertoo.

Lue lisää: Hiilijalanjäljen mittaaminen matkailualalla yleistyy

Hiilijalanjälkilaskurin lisäksi Digia on kehittänyt Visit Finlandin kumppanina DataHub- ja Sustainable Travel Finland -raportteja, jotka ovat nähtävillä Visit Finlandin verkkosivuilla. DataHub on Visit Finlandin ylläpitämä tietokanta, johon suomalaiset matkailualan yritykset voivat tallentaa tiedot yrityksestään sekä tuotteistaan, ja josta ne ovat kolmansien osapuolien saatavilla rajapintojen kautta. DataHub-raportti kertoo tietokannan sisällöstä ja sen kehityksestä. STF-raportti on samankaltainen kuin DataHub-raportti, mutta nimensä mukaisesti keskittyy STF-merkin saaneisiin yrityksiin. Näiden lisäksi Digia on toteuttanut dynaamisen raportointinäkymän Matkailijamittariin, joka mittaa kuukausittain ulkomaisten matkailijoiden rahankäyttöä ja matkustuskäyttäytymistä Suomessa.

Lue myös: Kestävämpää matkailua tiedon avulla – Visit Finland hyödyntää Power BI -raportteja monipuolisesti

Lisätietoja:

Minna Häkämies
Business Manager, Digia
+358 (0)40 516 6108
minna.hakamies(a)digia.com

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com