Skip to content

Maahanmuuttovirasto valitsi Digian kumppanikseen asiantuntija- ja tukipalveluissa

Maahanmuuttovirasto kilpailutti ulkomaalaisasioiden IT-palveluita ja valitsi ohjelmisto- ja palveluyhtiö Digian vastaamaan asiankäsittelyjärjestelmän (UMA) asiantuntija- ja tukipalveluista. Kolmivuotisen puitesopimuksen arvo on 5–10 miljoonaa euroa. 

Maahanmuuttoviraston ulkomaalaisasioiden asiankäsittelyjärjestelmä tukee sujuvaa ja hallittua maahantuloa sekä edistää osaltaan Suomen sisäistä turvallisuutta. Järjestelmää käyttävät Maahanmuuttoviraston lisäksi myös muut viranomaiset kuten poliisi, Rajavartiolaitos ja Suomen edustustot. 

”Haluamme kehittää maahanmuuttohallinnon digitaalisen asianhallinnan ja palvelujen järjestelmäkokonaisuutta, joka on keskeinen työkalu päätöksenteossamme. Kilpailutuksen kautta hankimme asiantuntijapalveluita ulkomaalaisasioiden asiankäsittelyjärjestelmän (UMA), tietovarannon ja palvelujen ylläpitoa ja kehitystä varten”, kertoo Maahanmuuttoviraston tietohallintojohtaja Tarmo Jukarainen.

Digian tehtävä asiankäsittelyjärjestelmän asiantuntija- ja tukipalveluiden kumppanina on tukea Maahanmuuttovirastoa mm. toimintamallien ja tietoturvaratkaisujen suunnittelussa, arkkitehtuurin uudistamisessa, laadunvarmistuksessa sekä palvelusiirtojen suunnittelussa.

”Maahanmuuttovirastolla on keskeinen ja ajankohtainen rooli yhteiskunnassamme. Olemme erittäin iloisia, että pääsemme aloittamaan näin vaikuttavan yhteistyön, ja Maahanmuuttovirasto valitsi meidät tukemaan heidän muutosmatkaansa, jossa järjestelmiä ja palveluita kehitetään käyttäjäystävällisemmiksi ja kustannustehokkaammiksi”, sanoo Digian Managed Solutions -liiketoiminnan johtaja Janne Tuominen.

”Osaamisemme ja kokemuksemme yhteiskunnallisesti merkittävien organisaatioiden kanssa mahdollistaa sen, että virasto saa juuri oikean tiimin tuekseen. Olemme asiakkaillamme pitkäjänteinen liiketoiminnan kehittämisen kumppani ja nyt pääsemme auttamaan Maahanmuuttovirastoa onnistumaan tässä monitasoisessa muutoshankkeessa sekä tuottavuuden parantamisessa ja digikyvykkyyksien kustannustehokkaassa hyödyntämisessä”, Tuominen jatkaa. 

”Digia on ratkaisukeskeinen ja innovatiivinen kumppani, joka auttaa meitä tavoitteessamme. Päämääränämme on moderni, turvallinen ja helposti ylläpidettävä järjestelmäkokonaisuus, jota voidaan kehittää joustavasti niin asiakkaiden, työnantajien kuin muidenkin toimijoiden tarpeisiin”, Jukarainen lisää. 

Yhteistyössä rakennetaan älykkäämpää yhteiskuntaa ja kestävämpää tulevaisuutta

Maahanmuuttovirasto vastaa maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioista ja ylläpitää Suomen vastaanottojärjestelmää. 

Virasto tarjoaa asiakaslähtöisiä ja ihmiskeskeisiä palveluja, jotka edistävät suomalaisen yhteiskunnan toimivuutta ja kilpailukykyä. Virasto tuottaa myös asiantuntija- ja tietopalveluja poliittisen päätöksenteon tueksi sekä kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä varten. 

”Digia yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Nyt alkava yhteistyö on oiva esimerkki tästä”, Tuominen toteaa.

Lisätietoja:

Janne Tuominen 
Liiketoimintajohtaja, Managed Solutions, Digia Oyj
p. 040 839 4370, janne.tuominen(a)digia.com

 

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com