Skip to content

Ruokaviraston 10 miljoonan euron sovelluskehityskumppanuus Digialle

Ruokavirasto on valinnut Digia Finland Oy:n kumppanikseen tietojärjestelmien kehittämistä ja ylläpitoa koskevaan asiantuntijatyöhön. Viisivuotisen puitesopimuksen arvioitu arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Ruokavirasto kilpailutti puitejärjestelynä IT-asiantuntijapalveluita tukemaan viraston Tiira-arkkitehtuuriin perustuvien tietojärjestelmien kehittämis- ja ylläpitotyötä. 

Puitejärjestely sisälsi kuusi asiantuntijaryhmää, jotka kilpailutettiin erikseen. Digia Finland Oy valittiin yhden asiantuntijaryhmäkilpailutuksen voittajaksi. Digian noin 9 hengen asiantuntijatiimi vastaa jatkossa Ruokaviraston uusien sovelluksien kehityksestä sekä nykyisten järjestelmien ylläpidosta.

”On hienoa päästä jatkamaan yhteistyötämme Ruokaviraston kanssa ja kehittämään jatkossakin heidän strategiaansa tukevia tietojärjestelmiä, joilla on merkittävä rooli yhteiskunnallisesti monella eri tapaa. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä ja meillä on erittäin vahva kokemus yhteiskunnallisesti merkittävien organisaatioiden kumppanina toimimisesta”, toteaa Digian liiketoimintajohtaja Janne Tuominen.

Ruokavirasto toimii ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden hyväksi ja tukee maaseudun elinvoimaisuutta. Se mm. edistää, valvoo ja tutkii elintarvikkeiden turvallisuutta ja laatua, eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä vastaa Euroopan unionin maataloustuki- ja maaseuturahastojen varojen käytöstä Suomessa. 

”Vahvuutemme sovelluskehityskumppanina perustuu monipuoliseen osaamiseemme ja kattavaan tarjoamaamme. Haluamme auttaa asiakkaitamme tunnistamaan uusia mahdollisuuksia, hyödyntämään dataa ja luomaan asiakaslähtöisiä palveluita, jotka tuottavat kestävää arvoa – älykkäämmän liiketoiminnan, yhteiskunnan ja tulevaisuuden rakentamiseksi. Meillä on myös markkinoiden johtavaa osaamista huolehtia kriittisten palveluiden toimintavarmuudesta, tietoturvasta sekä ylläpidosta ja kehityksestä”, Tuominen lisää.

Lisätietoja:

Janne Tuominen
Liiketoimintajohtaja, Managed Solutions, Digia Oyj
p. 040 839 4370, janne.tuominen(a)digia.com

 

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com