Skip to content

Servica valitsi Digian talouden toiminnanohjauskumppaniksi

Hyvinvointialueiden, kuntien ja kuntayhtymien omistama inhouse-yhtiö Servica Oy on kilpailuttanut talouden toiminnanohjausjärjestelmän. Kumppaniksi valittiin ohjelmisto- ja palveluyritys Digia Oyj, joka on yksi Suomen johtavia Microsoft Dynamics 365 -toimittajia.

”Hankkeen tavoitteena on saada Servicalle nykyaikainen ja luotettava talousjärjestelmä, mikä mahdollistaa talouden automaatioasteen noston ja kyvykkäät tiedolla johtamisen ratkaisut. Digitalisaation hyödyntäminen osana kilpailukyvyn parantamista on yksi Servican strategian tavoitteista ja Microsoft Dynamics 365 -alustan käyttöönotto tukee vahvasti tätä”, kertoo hankkeen projektipäällikkö, Servica Oy:n Business Controller Jussi Keinänen.

Servica Oy tuottaa omistaja-asiakkailleen, kaupungeille, kunnille, hyvinvointialueille ja kuntayhtymille ruoka-, puhtaus- ja välinehuoltopalveluja, kiinteistötekniikan ja kiinteistöjen ylläpitoa, materiaalilogistiikan palveluja, kuljetuspalveluja sekä hankinta- ja asiantuntijapalveluita. Yhtiö toimii omistajiensa sidosyksikkönä ja servicalaisia on noin 1800. Yhtiön liikevaihto vuonna 2023 oli 150 miljoonaa euroa.

”Uudistushankkeen taustalla on Servican vahva järjestelmäarkkitehtuuri. Yhtiöllä on selkeä tahtotila kehittää toiminnan- ja taloudenohjausta kokonaisuutena, ja uudistushanke sekä valittu Microsoft Dynamics 365 -alusta mahdollistavat ydintoimintojen ja -prosessien yhtenäistämisen ja toiminnan virtaviivaistamisen merkittävällä tavalla”, sanoo Digia Oyj:n liiketoimintajohtaja Jarkko Savolainen.

Uusi järjestelmä tulee kattamaan kaikki Servican talouden ohjaukseen liittyvät prosessit, kuten kirjanpidon, osto- ja myyntireskontran, käyttöomaisuuden, projektiseurannan ja matka- ja kululaskut. Uudistushanke on käynnistetty analyysivaiheella. Syksyn 2024 aikana tehdään toteutukset ja testaukset. Tavoitteena on, että uusi järjestelmä on jo vuoden vaihteessa käytössä. 

Kokonaisvaltainen teknologia-alusta mahdollistaa tiedolla johtamisen ja palveluiden kehittämisen

Kilpailutuksen voiton myötä Digian ja Servican yhteistyö jatkuu. Digia on tehnyt jo parin vuoden ajan yhteistyötä Servican kanssa liittyen mm. asiakkuudenhallintaan ja kenttätyön ratkaisuihin. Toteutuksissa on hyödynnetty useita Microsoft Dynamics 365 -teknologioita ja työkaluja, kuten Dynamics 365 Sales, Dynamics 365 Customer Service, Dynamics 365 Field Service ja Power Platform. Aiempi yhteistyö ja Digian kattava Microsoft Dynamics 365 -osaaminen luovat vahvan perustan myös uudistushankkeen toteuttamiselle.

”Talouden toiminnanohjauksen uudistaminen ja ydinprosessien vieminen yhteiseen alustaan mahdollistaa Servicalle kustannustehokkuuden lisäksi aiempaa paremman tiedolla johtamisen. Tämä mahdollistaa taas nykyistä paremmin toiminnan ja palveluiden kehittämisen. Microsoftin teknologiaekosysteemi tuo Servican käyttöön myös mm. laajat ja alati kehittyvät tekoälykyvykkyydet. Microsoft on esimerkiksi juuri julkaissut Dynamics 365 Finance osa-alueelle uusia Copilot-tekoälysovelluksia”, Savolainen sanoo.

”Microsoft Dynamics 365 talouden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto on luonnollinen polku kohti modernia kokonaisratkaisua. Yhteistyössä Digian kanssa olemme löytäneet oikeat komponentit Servican tarpeita ajatellen, mitkä myös mahdollistavat järjestelmän jatkokehityksen tulevaisuudessa”, Keinänen sanoo.

Lisätietoja:

Jarkko Savolainen
Liiketoimintajohtaja, Digia Oyj
p. 040 579 6370, jarkko.savolainen(a)digia.com

 

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com