Skip to content

Senior Trainee: Jukka Osanen — Konsultti ja paluumuuttaja Digian Microsoft Dynamics -tiimissä

Senior Trainee -blogisarjassa päästään kurkistamaan digialaisten arkeen ja uratarinoihin. Tässä blogissa Digian Senior Solution Consultantina työskentelevä Jukka Osanen kertoo siitä, millaista työskentely Digian Microsoft Dynamics -tiimissä on, miten hänen taipaleensa digialaisena alkoi ja mikä sai hänet palaamaan pienen tauon jälkeen takaisin Digialle.

Olen 38-vuotias helsinkiläinen MS Dynamics AX2012- ja Dynamics 365 for Finance -järjestelmien Senior Solutions -konsultti Digialla. Ensikosketuksen sain Microsoftin Dynamics -tuotteisiin työskennellessäni kirjanpitäjänä asiakkaan puolella. Silloiseen yritykseen otettiin Dynamics AX2012 käyttöön palvelukeskusajatuksella. Tällöin syntyi ajatus, millaista pöydän toisella puolella olo voisi olla, ja muutaman rekrytointikyselyn jälkeen päätin katsoa, miltä työskentely konsulttina toimittajalla tuntuu. Toimittajan puolelle ajoi mielenkiinto syventyä paremmin AX2012-tuotteeseen ja halu katsoa, millaista tuotteen toimittaminen isommassa kuvassa on. Siirryin Dynamics AX2012 for Financial -järjestelmäkonsultiksi Mepcolle. Mepcon nimi muuttui matkan varrella Accountor Enterprise Solution Oy:ksi ja elokuussa 2019 Accountor Enterprise Solution Oy siirtyi Digian omistukseen. Tämän yrityskaupan myötä minustakin tuli digialainen.

Ruoho ei aina ole vihreämpää aidan toisella puolella

Siirryin Digialta toiselle työnantajalle syyskuussa 2019 Solutions-konsultin tehtäviin katsomaan, onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella, mutta tammikuussa 2021 palasinkin jo takaisin Digialle. Nyt työskentelen Senior Solution Consultantina MS Dynamics AX2012  ja Dynamics 365 for Finance -järjestelmien parissa. Työkaluina minulla on tällä hetkellä AX 2012, D365 ja Power Apps. Tehtäviini kuuluu osallistuminen D365-projektien myyntiprosesseihin D365 Financen osalta. D365-projekteissa työnkuvaani kuuluu muun muassa projektin suunnittelu, määrittelyiden tekeminen, koulutusten pitäminen käyttäjille, hyväksyntätestausten tukeminen sekä järjestelmän käyttöön saattaminen. Lisäksi työnkuvaan kuuluu jo tuotannossa olevien projektien tukeminen jatkuvien palveluiden osalta. Kaiken tämän lisäksi pääsen osallistumaan myös sisäiseen kehittämiseen. Kalenterini siis täyttyy mukavan monipuolisista ja vaihtelevista tehtävistä.


”Kilpailijalta Digialle minut sai palaamaan toimivat projektimallit, kokeneet ja avuliaat kollegat sekä Digian omat tekniset konsultit. Lisäksi yhdenmukaiset työskentelytavat projekteissa oli suuri tekijä päätöksessäni palata Digialle.”

Digialla olen viihtynyt hyvin. Vaikka olen ollut jo aikaisemmin Digialla töissä, perehdytys hoidettiin erittäin hyvin ja perusteellisesti. Perehdytyksessä käytiin uudestaan läpi perusasiat, jotka oli hyvä palauttaa mieleen pienen tauon jälkeen. Kilpailijalta Digialle minut sai palaamaan projektimallien toimivuus, kokeneet ja avuliaat kollegat sekä Digian omat tekniset konsultit. Lisäksi yhdenmukaiset työskentelytavat projekteissa oli suuri tekijä päätöksessäni palata Digialle. Poissaoloni aikana Digialla on saatu yhdistettyä Accountor Enterprisen Oy:n ja Digian toimintamalleja yhdeksi toimivaksi malliksi. Digialle oli poissaoloni aikana myös luotu oma ryhmä, jonka tehtävänä on kehittää toimintaa ja tarkastella uusia työkaluja sekä niiden käyttöä projektityöskentelyn tukemiseksi. Lisäksi Microsoftin päivityksiä varten on olemassa henkilö, joka käy uuden version läpi ja jalkauttaa tietoa konsulteille merkittävistä uudistuksista. Kaiken kaikkiaan Digia tarjoaa D365-osaajalle kokeneet kollegat, joiden kanssa apu on tarvittaessa lähellä ja sparraustukea löytyy aina tarpeen mukaan. Lisäksi omat tekniset konsultit auttavat ongelmien kanssa. He ovat valmiina keskustelemaan erilaisista ratkaisuista ja löytämään parhaan ratkaisun projektia ja asiakasta ajatellen. Nämä kaikki asiat helpottavat konsulttina työskentelyä erittäin paljon ja ovat myös asioita, joilla mielestäni Digia erottuu kilpailijakentässä.


”Digia suurena talona tarjoaa monipuolisia tehtäviä ja projekteja D365-osaajalle, ja talon sisällä on mahdollista vaihtaa työtehtäviä, jos haluaa laajentaa D365-osaamista nykyisen osaamisen ulkopuolelle tai siirtyä esimerkiksi projekti- tai palvelupäälliköksi.”


Kulttuuriperiaatteet, jotka näkyvät myös arjessa

Digialla on neljä kulttuuriperiaatetta, jotka ohjaavat jokaisen digialaisen päivittäistä toimintaa. Nämä kulttuuriperiaatteet näkyvät arjessa monin erilaisin tavoin.


  1. Oppiminen näkyy niin, että täällä on mahdollisuus kouluttaa itseään niin sisäisillä kuin ulkoisilla koulutuksilla. Sisäisiä koulutuksia, joihin saa osallistua, on paljon myös oman osaston ulkopuolelta. Digialla on myös hyvin aktiivinen heimotoiminta, jossa tietoa ja parhaita käytäntöjä jaetaan joukon kesken. Työntekijöitä myös kannustetaan osallistumaan erilaisiin koulutuksiin.
  2. Rohkeus näkyy siinä, että uusia ehdotuksia kuunnellaan ja niitä ollaan valmiita myös kehittämään pitemmälle tarpeen mukaan. Yrityksessä kannustetaan tuomaan huomioita ja kehitysehdotuksia esille.
  3. Jakaminen näkyy kollegoiden apuna yli tiimirajojen. Tietoa ollaan valmiita jakamaan ja kysyvälle löytyy aina apua.
  4. Ammattiylpeys näkyy projektien työskentelyssä. Tehtävät ja asiat hoidetaan kunnolla kokonaan valmiiksi eikä niitä jätetä kesken. Ammattiylpeys näkyy myös siinä, että vaikka työskennellessä ei huumoria unohdeta, silti työn jälki on ammattitaitoista.

Digia suurena talona tarjoaa monipuolisia tehtäviä ja projekteja D365-osaajalle ja talon sisällä on mahdollista vaihtaa työtehtäviä, jos haluaa laajentaa D365-osaamista tai siirtyä esimerkiksi projekti- tai palvelupäälliköksi. Digia tarjoaa myös mahdollisuuden astua D365:sen ulkopuolelle esimerkiksi urakierron kautta, jos jossain vaiheessa haluaa kokeilla jotain muuta.

Jos sinua kiinnostaa liittyä kovatasoiseen Microsoft-osaajiemme joukkoon, katso avoimet työpaikkamme ja hae meille! Voit myös lukea täältä lisää siitä, millaista on työskennellä Digian D365-tiimeissä.
 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi