Skip to content

Senior Trainee: Tarja-Leena Kallio — asiantuntijatyön monipuolisuus kiehtoo

Senior Trainee -blogisarjassa päästään kurkistamaan digialaisten arkeen ja uratarinoihin. Tässä blogissa Digian Microsoft Dynamics -osaajien joukossa työskentelevä Senior Specialistimme, Tarja-Leena Kallio, kertoo työstään Digialla.

Päädyin Digialle vuonna 2018 yrityskaupan myötä. Meitä oli silloin vajaan 30 Dynamics Business Central- ja Dynamics Sales -osaajaa, jotka Digia näki merkittävänä tekijänä laajentaessaan Microsoft-tarjontaansa. Siirtyessäni Digialle olen saanut hyödyntää kaikkea sitä osaamistani ja tietotaitoani eri liiketoiminta-alueiden tarpeista, miten tietojärjestelmä yhdistetään asiakkaan prosesseihin, mitä aiempien työnantajien toiminnanohjausjärjestelmien parissa työskentely on antanut. Digialla vastaan työssäni tietyistä ylläpitoasiakkuuksista, mutta uudet asiakkaat ja uudet projektit ovat päätyötäni tällä hetkellä ja toimin logistiikan asiantuntijana Microsoft Dynamics 365 Business Central -tiimissä.

Mistä työarki sitten koostuu?

Järjestelmä- ja toimialaosaaminen on se, mitä asiakkaat meiltä odottavat valitessaan Digian kumppanikseen. Päivittäisessä työssäni sovitan yhteen asiakkaan liiketoimintaprosessin osa-alueita toiminnanohjausjärjestelmän kanssa ja etsin ratkaisuja, joilla toiminnanohjaus toisaalta taipuu asiakkaan prosessiin, mutta myös asiakasjärjestelmän perustoimintalogiikoihin. Näiden mallien avulla haetaan asiakkaalle optimaalisin tapa tehostaa hänen liiketoimintaansa. Tämän peruskysymyksen äärellä työskentelemmekin päivittäin; miten voimme Digian tuottamilla palveluilla ja ratkaisuilla tehostaa ja optimoida asiakkaamme liiketoimintaa ja luotua heillä mahdollisimman suurta lisäarvoa?

”Tämän peruskysymyksen äärellä työskentelemmekin päivittäin; miten voimme Digian tuottamilla palveluilla ja ratkaisuilla tehostaa ja optimoida asiakkaamme liiketoimintaa ja luotua heillä mahdollisimman suurta lisäarvoa?”


Työpäivät koostuvat uusissa asiakkuuksissa ja projekteissa, mutta myös ylläpitoasiakkaissa, asiakkaiden tarpeiden kartoittamisesta ja niihin ratkaisujen määrittelemisistä. Ratkaisua haetaan usein myös yhdessä tiimin teknisen tai toisen sovelluskonsultin kanssa tai yhteistyössä isommalla porukalla. Vaikka työ on itsenäistä, se ei ole yksinäistä, vaan pääsen työssäni työskentelemään monien eri sidosryhmien ja ihmisten kanssa. Parhaat ratkaisut löytyvätkin usein ongelmaa yhdessä tuumaillen.

Pidän työssäni siitä, että se on monipuolista. Jokainen asiakas on erilainen, jokainen projekti on erilainen ja eri asiakkuuksien kautta oma toimiala-, mutta myös yleisosaaminen yrityksistä, kasvaa ja laajenee jatkuvasti. Digialla yhdessä tekemisen henki tiimissä on myös kantava voima. Se mikä työssäni onkin aina ollut tärkeää, on se, että olemme valmiita auttamaan toinen toisiamme. Näihin teemoihin liittyvät myös hyvin kulttuuriperiaatteemme, erityisesti Jakaminen – yhdessä tiedämme enemmän sekä Oppiminen – jokainen digialainen on Senior Trainee. Eli työt tulevat kyllä valmiiksi, mutta me emme. Ja kun projektin käyttöönotto on tapahtunut aikataulussa, on se mielestäni paras palkinto hyvin toteutetusta työstä.

”Eli työt tulevat kyllä valmiiksi, mutta me emme.”


Meidän Business Central -yksikössämme jokaisen uuden projektin myötä muodostuu uusi tiimi, jossa osaaminen koostuu kunkin yksilön osaamisesta. Pitkä yhteinen työhistoria jopa vuosikymmenien takaa antaa tiimeille vahvat onnistumisen edellytykset. Korkea osaaminen tiimissä takaa myös sen, ettei täällä jää yksin ongelmien kanssa, vaan voi olla varma siitä, että apuja ja uutta näkemystä asiaan saa ammattitaitoisilta kollegoilta.

”Vaikka digialaisia on paljon, tuntuu siis kuitenkin, että meitä kuunnellaan ja yksilötkin otetaan huomioon.”


Digia on innovatiivinen yritys, joka pyrkii hakemaan asiakkaille kokonaisvaltaisia ratkaisuja ja pysymään kehityksen kärjessä kaikilla digitaalisen informaation osa-alueilla. Meillä panostetaan myös isosti jatkuvien henkilöstön tyytyväisyyskyselyiden kautta hyvinvoinnin kehittämiseen ja näin parempaan työympäristöön. Vaikka digialaisia on paljon, tuntuu siis kuitenkin, että meitä kuunnellaan ja yksilötkin otetaan huomioon.

Jokainen meistä on Senior Trainee, mikä meillä tarkoittaa joka päivä oppimista Dynamics 365 -tuoteperheen sisällä. Ilman jatkuvaa oppimista ei nykypäivänä työssä pärjää ja siihen Digia tarjoaa hyvät mahdollisuudet.

Jos sinua kiinnostaa liittyä kovatasoiseen Microsoft-osaajiemme joukkoon, katso avoimet työpaikkamme ja hae meille! Voit myös lukea täältä lisää siitä, millaista on työskennellä Digian D365-tiimeissä.

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi