Skip to content

Digia uusii toimitilojaan tukemaan hybridityöarkea ja erinomaista työntekijäkokemusta – uusi toimisto keskeiselle paikalle Helsingin Kamppiin

Digian Helsingin toimipisteet sijaitsevat jatkossa Kampissa ja Pitäjänmäellä. Muutto Kamppiin tapahtuu keväällä 2025. Toimitilauudistukset liittyvät laajempaan tavoitteeseen parhaan mahdollisen hybridiarjen rakentamiseksi digialaisille. Toimivat tilat ja hybridikäytänteet ovat tärkeä kokonaisuus Digian kestävän kasvun ja erinomaisen työntekijäkokemuksen rakentamisessa. Hybridityöhanke käynnistettiin laajalla tutkimustyöllä, jossa hyödynnettiin myös tekoälyä.

"Fiksusti rakennetulla toimitilakokonaisuudella pystytään yhtä aikaa vahvistamaan yhteisöllisyyttä, työn sujuvuutta ja hyvää työntekijäkokemusta, pienentämään hiilijalanjälkeä ja tuomaan kustannustehokkuutta – eli luomaan niin sanottu win-win-win-tilanne. Tämän kokonaisuuden optimointiin myös Digian uusin toimitilapäätös pohjautuu", kuvaa taloudesta ja toimitiloista vastaava johtaja Kristiina Simola Digialta.

”Toimitilavalinta on iso päätös, jota edelsi huolellinen pohjatyö. Teimme tutkimusta siitä, miten työn tekemisen tapojen oletetaan IT-alalla kehittyvän. Selvitimme digialaisten ajatuksia hybridityöskentelystä, toimiston roolista ja toivotusta sijainnista. Tämä pohdinta kulki mukana koko hankkeen ajan,” Simola jatkaa.

Tilaratkaisujen mietinnän lähtökohtana oli kolme trendiä:

  • Työnteko jatkuu hybridimuotoisena – töitä tehdään sekä etänä että toimistoilla.
  • Toimistolla on arvonsa niin työn sujuvuuden kuin yhteisöllisyyden näkökulmasta.
  • Toimitiloissa korostuu ”pienemmät neliöt, elävämmät tilat” -ajatus.

Sekä tilojen saavutettavuutta että ekologisuutta selvitettiin myös tekoälyä hyödyntäen. Lue tekoälymallista lisää blogissa.

Helsingissä Kampin Huippu kutsuu

Digia on muokannut toimitilojaan tämän ajan hybridityöhön sopivaksi jo useilla paikkakunnilla: Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa. Nyt vuorossa on Helsinki.

Digian yli 1500 työntekijästä noin puolet, eli hieman yli 700 henkilöä, on Helsingin alueella.

Digia toimii Helsingissä jatkossa kahden toimiston mallilla. Läsnäolo keskustassa vahvistuu, kun keväällä 2025 käyttöön tulevat uudet toimitilat Kampin Huippu -rakennuksessa. Samalla Pitäjänmäen toimitiloja uudistetaan palvelemaan hybridityömalliamme.

Uusissa tiloissa toteutuu kokonaisvaltaisesti Digian tilastrategian keskeiset asiat: helppo saavutettavuus julkisilla kulkuneuvoilla, tilojen muunneltavuus, Digian ympäristövastuuta peilaavat asiat sekä toimistotyöskentelyä tukeva järkevä koko.

Taustalla poikkeuksellisen laaja selvitys hybridityöstä

Toimitilauudistukset ovat yksi pala isossa kokonaisuudessa, jolla digialaista hybridityöarkea ja onnistumistamme tukevaa työtekijäkokemusta kehitetään. Pohjaa hybridityökäytännöille on etsitty tieteellisistä tutkimuksista. Lue tutkimuksen toteutuksesta ja lopputuloksista tarkemmin täällä.

Tutkimuksen valossa etätyö tai lähityö ei ole toista parempi. Olennaista on osata rakentaa niistä toimiva kombo.

”Toimitiloilla on supertärkeä rooli työyhteisön ja -kulttuurin rakentumisessa. Suunnittelun lähtökohta on ollut ajatus aivoystävällisistä työympäristöistä. Laajojen avokonttoreiden aika tuntuisi olevan ohi. Erilaiset työvaiheet vaativat erilaisia tiloja ja tähän tavoitteeseen pyrimme työntekijälähtöisellä tilasuunnittelulla vastaamaan”, henkilöstöjohtaja Pia Huhdanmäki sanoo.

Hänen mukaansa joustava etätyö ja siihen liittyvä valinnanvapaus on menneet jo syvälle IT-alan arvoihin.

”Me Digialla lähdemme siitä, että haluamme tukea tätä valinnanvapautta. Digian henkilöstökyselyissä tulee kuitenkin esiin, että vaikka vapaus tehdä työtä paikkariippumattomasti on tuonut paljon hyvää, kohtaamisia kollegojen kanssa kaivataan. On myös asioita, kuten yhteinen innovointi, joiden sujuvuudessa live-kohtaaminen on edelleen ylivoimainen ’käyttöliittymä’,” Huhdanmäki sanoo.

”Hybridityötä tukevilla tilaratkaisuilla haluamme varmistaa, että tiimeillä on toimivat tilat, missä kohdata, ja että tilat houkuttelevat ihmisiä kotikonttoreilta myös yhdessä jaettuihin työpäiviin.”

Lue lisää Digian kulttuurista täällä.

Lisätietoja:

Kristiina Simola
Talousjohtaja, Digia
P. 0407563132
kristiina.simola(a)digia.com

Pia Huhdanmäki
Johtaja, henkilöstö ja kulttuuri, Digia
P. 0400970413
pia.huhdanmaki(a)digia.com

Digian viestintä
Viestinnän yhteystiedot

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com