Skip to content

Unlock your Pride – Digia on tänä vuonna Helsinki Pride 2024 -kumppani

Pride-kuukautta vietetään tuttuun tapaan kesäkuussa. Olemme tehneet Digialla järjestelmällistä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä usean vuoden ajan. Vaikka toimistoillamme näkyykin päivittäin sateenkaariavainnauhoja ja läppäritarroja, joiden avulla digialaiset voivat osoittaa näkyvän tukensa tasa-arvoiselle ja monimuotoiselle työelämälle sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, ja luoda turvallisempaa tilaa ympärilleen, olemme tänä vuonna myös Helsinki Pride 2024 Support-kumppani.

Digia toimii aktiivisesti monimuotoisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi ja jokaisen työntekijän psykologinen turvallisuus on meille tärkeä asia.  Pride-kuukausi on vakiintunut ajankohta ja forum yritysten monimuotoisuuskeskusteluun. Pride-kumppanuus tarkoittaa sitä, että osoitamme näkyvän ja konkreettisen tukemme yrityksenä sille, että yhteiskunnassa, työelämässä ja Digiassa jokainen, myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, voi olla turvallisesti ja ylpeästi omia itsejään.

Pride-kumppanuus on jatkumoa Digian tasa-arvotyölle

Digialla on edistetty suunnitelmallisesti tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioita noin viiden vuoden ajan. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmamme pääpainoalueet tällä strategiakaudella ovat inklusiivinen kulttuuri ja psykologinen turvallisuus, englannin kielen käytön arkipäiväistyminen sekä naisten osuuden, osallisuuden ja uramahdollisuuksien kasvattaminen. Henkilöstön monimuotoisuuden ja inklusiivisen kulttuurin eli DEI-asioiden kehittäminen ovatkin osa laajempaa Digialla tehtyä tasa-arvotyötä.

”Viitisen vuotta sitten työelämässä ei puhuttu kaikkien mukaanottamisesta ja psykologisesta turvallisuudesta yhtä aktiivisesti kuin nyt. Digialla ei myöskään puhuttu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokemuksista työpaikalla. Tänä päivänä ymmärretään paljon paremmin, että työnantajan ja kollegoiden tuen ilmaus on sateenkaariyhteisölle iso asia. Sisäiset keskustelut, konkreettiset toimet ja mittarit DEI-teemoista viestivät työyhteisössä aina tiettyä teemaa laajemminkin jokaisen arvostamisen merkitystä, ja sitä, että voit olla uniikisti, mitä olet”, kertoo Digian tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusryhmää luotsaava HR Business Partner Liisa Onninen.

”Digialaiset ovat vuosien varrella jakaneet kokemuksiaan ja ajatuksiaan blogiteksteissä ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskyselyssä, voimme tavata toisiamme ympäri vuoden LGBTQIA+ -yhteisön afterworkeilla ja pukea tuen osoitukseksi sateenkaariavainnauhan toimistolle. Tasa-arvotyötä ja tietämystämme on luontevaa ja hienoa kehittää eteenpäin myös Pride-kumppanuuden kautta”, Onninen jatkaa.

”Monimuotoisuuden tukeminen on osa yritysvastuutamme,” kertoo toimitusjohtaja Timo Levoranta. ”Tavoittelemme henkilöstön psykologista turvallisuuden tunnetta ja hyvinvointia. Tärkeintä on, että Digian kaikki työntekijät voivat olla omia itsejään, verkostoitua ja toimia täyspainoisina työyhteisön jäseninä. Yhdessä tiedämme enemmän”, Levoranta täydentää.

Kesäkuussa luvassa muun muassa paneelikeskustelu ja LBGTQ++ afterworkit

Pridea vietetään Digialla monella tavalla. Luvassa on Diversity-heimon järjestämät LBGTQ++ afterworkit, jossa digialaisilla on mahdollisuus verkostoitua ja tutustua turvallisessa ympäristössä ja keskustella aiheesta. Tavoitteenamme on myös järjestää Priden kunniaksi kesäkuussa tasa-arvoteemainen paneelikeskustelu. Keskustelussa kuullaan Digian ja muiden organisaatioiden ajatuksia aiheesta sekä muun muassa hyvistä, arkisista keinoista psykologisen turvallisuuden lisäämiseksi ja tasa-arvon edistämiseksi.

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com