Skip to content

Case MagiCAD Group

Skaalautuva taloudenohjausjärjestelmä tehokkaan kasvun tukena

Joustava ja muutoksiin helposti mukautuva taloudenohjausjärjestelmä on keskeinen työkalu kasvavalle ja kansainvälistyvälle MagiCAD Groupille. Yhdessä Digian ja oikeanlaisen järjestelmän avulla talouden prosessit on saatu automatisoitua ja liiketoiminnassa tarvittava data on nyt konkreettisesti käytettävissä toiminnan ohjaamiseen ja kehittämiseen. 

 

MagiCAD Group on talotekniseen suunnitteluun erikoistuneiden ohjelmistojen kehittäjä. 40-vuotisjuhlavuottaan juuri viettäneellä raumalaislähtöisellä yhtiöllä on tytäryhtiöt Britanniassa, Ruotsissa ja Saksassa, ja sen tuotteita on käytössä noin 160:ssä eri maassa. Kansainvälistyvä liiketoiminta asettaa erityisvaatimuksia myös yrityksen talouden- ja toiminnanohjaukselle. 

”Taloushallinnan järjestelmänä hyödynnämme NetSuitea, joka on ollut meillä käytössä useamman vuoden ajan. Ennen sitä meillä oli vielä liikaa manuaalista excel-työtä. Halusimme käyttöömme järeämmän työkalun, johon voimme helposti integroida tarvitsemamme järjestelmät, ja joka tukee meitä kansainvälistymisessä ja kasvussa, kertoo MagiCAD Groupin Group Accounting Manager Essi Jämsen.

Jämsenin mukaan yhtenäinen taloushallinnon ratkaisu on helpottanut ennen kaikkea jokapäiväistä työtä automatisoimalla prosesseja ja datan hyödyntämistä.  

Mitä teimme

Millä teimme

NetSuiten avulla liiketoiminnassamme tarvittava data on tehokkaasti hyödynnettävissä ja saamme hoidettua haluamamme talouden prosessit automaattisesti. Tietomme ovat ihan konkreettisesti käytettävissä liiketoiminnan ohjaamiseen.

Essi Jämsen, Group Accounting Manager, MagiCAD Group

Oikea kumppani auttaa uusien mahdollisuuksien tunnistamisessa

MagiCADissa tunnistettiin jo käyttöönoton yhteydessä NetSuiten valtava potentiaali - miten sen käyttöä voidaan yhtiössä edelleen laajentaa ja tiedolla johtamista kehittää.  

Digialla on MagiCADin nykyisenä NetSuite-kumppanina merkittävä rooli uusien mahdollisuuksien tunnistamisessa. Digia vastaa järjestelmän kehitys-, ylläpito- ja tukipalveluista sekä erillisistä kehitysprojekteista. Kaksi kertaa vuodessa käytävässä taktisen tason laadunvarmistuspalaverissa tarkennetaan yhdessä lyhyen ja pitkän aikavälin kehitystiekartta. Sen avulla priorisoidaan tulevat toimenpiteet ja varmistetaan myös mm. resurssien oikea aikainen saatavuus.  

”Digia on asiantunteva ja joustava kumppani, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä arjessa. Tiimi auttoi meitä järjestelmän käyttöönoton viimeistelyssä ja toimii nyt ylläpito- ja tukipalveluiden kumppanina. Digian kokeneet asiantuntijat tukevat meitä myös tarvittavissa uusissa käyttöönotoissa, jotka ovat ajankohtaisia uusien yritysostojen myötä”, Jämsen kertoo. 

 

Talouden ohjaus on jatkuvaa työtä ja liiketoiminnan kehittämistä – ”Luomme edellytyksiä yrityksemme menestykselle”

Kumppanin asiantuntevat ammattilaiset ovat arvokas apu arjen työssä ja kehitysprojektien edistämisessä, kun MagiCADin omien asiantuntijoiden aikaa menee luonnollisesti taloushallinnon kokonaisuudesta huolehtimiseen. 

”Vaikka talouden toiminnot ovatkin nyt kaikilta osin järjestelmässä, käytännössä muutoksia ja lisäyksiä tehdään koko ajan. Tähän tarvitaan työpari, joka auttaa sujuvasti, ja johon voi luottaa. Tavoitteenamme on, että koko konserni tuodaan NetSuiten piiriin, joten työmme ei myöskään ihan hetkessä lopu”, Jämsen naurahtaa. 

”Talouden- ja toiminnanohjaus on jatkuvaa työtä ja liiketoiminnan kehittämistä. Vaikka välillä uudistuksien ja muutosten keskellä sitä on vaikea muistaa, olemme hyvin tiiviisti tässä luomassa edellytyksiä yrityksemme menestykselle. Vain luotettavan datan avulla pystymme ohjaamaan ja kehittämään konsernimme toimintaa”, Jämsen lisää.  

Hänen mukaansa oleellista on huolehtia sekä oman organisaation että kumppanin riittävistä resursseista, sekä toiminnan ja kehitystyön vaiheistamisesta. Muutosta ja kehittämistä tehdään pala kerrallaan. 

Lue lisää älykkään toiminnanohjauksen mahdollisuuksista ja kehittämisestä >>