Skip to content

Digia Vengersin kausi oli menestyksekäs – kirkkain pokaali napattiin Kanaliigan CS2-finaalista

Toukokuun 18.5. Tampereelta Helsinkiin matkusti 6 päättäväistä digialaista valmiina kisaamaan ja tuomaan kotiin sen kirkkaimman pokaalin Kanaliigan järjestämästä CS2-finaalipelistä. Ja niinhän siinä kävi, että saumattoman yhteistyön ja erinomaisen valmistautumisen myötä voitto tuli ja pokaali matkustaa kunniapaikalle Digian toimistolle Tampereelle ihailtavaksi.

Perinteiset urheilulajit, kuten jalkapallo, uinti tai suunnistus ovat pitkään tuoneet yritysten työntekijöitä yhteen. Tämä on myös nähty Digialla kaikille digialaisille avoinna olevissa OpenClubeissa. Nämä vapaa-ajan kerhot toimivat digialaisten oman aktiivisuuden myötä sekä myös työnantajan rahallisella tuella. Kanaliiga on kuitenkin päättänyt tuoda tällaista yhteisöllisyyttä myös elektronisen urheilun pariin. Se tarjoaa työelämän pelaajille mahdollisuuden kokea kilpailun jännitystä yhdessä työkavereidensa kanssa.

E-urheilu yhdistää ihmisiä, vahvistaa tiimihenkeä ja luo uusia verkostoja yrityksissä ja tämähän sopii erinomaisesti digialaisten kulttuuriperiaatteisiin. Tästä syystä Digian nimi on jo useamman vuoden näkynyt Kanaliigan Counter Strike-kilpailijajoukkueiden listalla.

Kanaliigassa on mukana satoja suomalaisia yrityksiä, tuhansia pelaajia sekä lukuisia eri pelejä ja sarjatasoja, joissa kilpailla. Digia osallistui tänä vuonna CS2 -turnauksiin kahdella eri joukkueella, jotka kilpailivat eri sarjoissa. Näistä kahdesta Digia Vengers kilpaili tänä vuonna korkeimmalla Masters-tasolla.

Digia Vengersin matka Tampereelta finaaliin

Digia Vengersin debyyttikausi nähtiin 2022 kevätkaudella. Markus ’Potkupuku’ Järvinen ja Juha ’JUAH’ Sivonen olivat aiemmin olleet perustamassa Digia Gaming joukkuetta, jonka rivissä nähtiin myös Anttoni ’Masi’ Torvinen. Digia Gaming nähtiin ensimmäistä kertaa serverillä syyskaudella 2019. Syyskausi 2021 oli Digia Gamingin viimeinen kausi, jolloin osa pelaajista siirtyi Digia Vengerseihin ja osa Digia Naaleihin.

”Idea Vengersin perustamiseen lähti, kun huomattiin että saataisiin joukkue kasaan Digian Tampereen toimiston väestä”, Markus Järvinen, joukkueen kapteeni ja In Game Leader kertoo. ”Ajatus siitä, että voidaan nähdä livenä, järjestää saunailtoja tai muita tapaamisia kiehtoi. Samaan aikaan pohdittiin, että olisi kiva ottaa homma vielä vähän enemmän tosissaan, reenata enemmän yhdessä ja asettaa kausille tavoitteita.” Jo aiemmin mainittujen digialaisten lisäksi Vengers-joukkueeseen liittyivät tämän kauden tähtipelaaja Jonne ’Jonzki’ Kaajalahti, Olavi ’ph3nom’ Kurola ja Jalmari 'oooo' Vattulainen.
 
Tämän kauden pelit Digia Vengersillä sujuivat hyvin. 16 pelistä joukkue hävisi vain 3. Yhdessä tiedämme enemmän, kuten Digian kulttuuriperiaatteissa mainitaan. Tämän periaatteen mukaisesti joukkue jakoi turnauksen aikana tietoa keskenään ja keskusteli eri taktiikoista. He tähtäsivät siihen, että kerran viikossa he pelaisivat yhdessä. ”Meillä on oma reeniserveri missä käydään toisinaan testailemassa asioita ja yhdessä hiomassa taktiikat kuntoon”, Markus mainitsee.

Yhteistyön voima toi voiton finaalissa

Finaali koitti toukokuussa ja se pelattiin livenä Helsingissä. ”Finaali oli mahtava kokemus! Vaikka meillä pelaajilla oli kuulokkeet, jotka sulkivat ulkoa tulevat äänet todella hyvin pois, oli kuitenkin Digian kannustusjoukot sen verran kovaäänistä, että hurraukset kuuluivat läpi, joka kyllä kasvatti voitonhalua”, Markus kiittelee paikalla olleita Digian kannattajia.

Suurimmat haasteet finaalissa tuntuivat molemmilla joukkueilla liittyvän lähinnä peliympäristöön. ”Pöydät olivat todella korkealla ja hiirelle jäi pöydällä hyvin vähän tilaa. Toki samat haasteet olivat myös vastustajalla ja siitä serverillä olikin vitsailua. Nämä tekijät vaikuttivat myös siihen, että kummallakaan puolella ei kauheasti tartuttu AWP-tarkkuuskivääriin, kun peliasennon takia sillä pelaaminen oli erityisen vaikeaa”, Markus muistelee ja naureskelee.
Finaalissa vastustaja pelasi hyvin ja heillä oli monta mekaanisesti lahjakasta pelaajaa, mutta digialaisten yhteispeli oli kuitenkin asteen paremmalla tasolla ja se mahdollisti Vengersin voiton.

Tampereen toimiston uusin trofee

Kultainen pokaali on nyt päässyt ansaitulle paikalle Tampereen toimistolle. Miltä nyt tuntuu?  ”Fiilis on hyvä nyt voiton jälkeen”, Markus kertoo. ”On ollut kiva huomata kuinka moni on ollut kiinnostunut meidän peleistämme, kannustanut ja finaalin jälkeen myös Digialla ja muissa medioissa voittoa on hehkutettu ja se on noteerattu.”

IMG20240519120712

Turnauskausi on ollut pitkä ja nyt joukkue saakin hetkeksi keskittyä muihin asioihin ja ladata akkujaan. Kauaa joukkue ei kuitenkaan saa laakereilla lepäillä, sillä pian ilmoittautuminen seuraavaa kautta varten aukeaa ja heidän pitää alkaa suunnittelemaan kuinka voittotitteliä puolustetaan tulevalla kaudella.

”Pakko antaa kiitosta Digialle siitä, kun tuette tätä toimintaa. On hienoa, että meillä on erilaisia OpenClubeja ja heimotoimintaa. Varsinkin näin hybridityöaikana, kun suurin osa kollegoista on etänä töissä, nämä kerhot ja tapahtumat lisäävät yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Isot kiitokset myös kaikille, jotka ovat meidän otteluitamme seuranneet tällä kaudella”, Markus kiittelee vielä lopuksi.

Jos sinua kiinnostaa liittyä Digian yli 1 500 osaajan joukkueeseen, tutustu tarkemmin meillä työskentelyyn urasivuillamme ja laita hakemus tulemaan 🚀

New call-to-action

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi