Skip to content

Digiarjen sankari: Eero Hakio auttaa Stockmannia vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin

Digiarjen sankarit -blogisarjassa kuulemme digialaisten arjesta ja uratarinoista. Eero Hakio työskentelee Stockmann-asiakkuudessa Lead developerina. Eeron mielestä hankkeen parissa työskentelyssä hienoa on asiakkaan aito tuki ja luottamus kehittäjien ammattitaitoon. 

"Aloitettiin syksyllä 2017 haltuunotto Stockmannin verkkokaupasta ja olen ollut itse mukana alusta asti. Hanke on muovautunut matkan aikana paljon ja myös oma roolini on kehittynyt. Tällä hetkellä työskentelen verkkokaupan kehittämisessä Lead developerina. Toimenkuvaani kuuluu verkkokaupan suunnittelua, koodaamista ja kehittämistä, arkkitehtuuria ja asiakkaan kanssa toimimista. Toimin myös ikään kuin Digian ja asiakkaan välisenä teknisenä linkkinä. Digialaisten tiimi asiakkuudessa on kasvanut hankkeen aikana kahden henkilön tiimistä kahdenkymmenen hengen tiimiin ja on ollut hienoa huomata, kuinka asiakas haluaa panostaa verkkokaupan kehittämiseen.
 

Mielestäni tiimi on hitsautunut hyvin yhteen ja opimme jatkuvasti uutta toisiltamme yli yksikkö- ja yritysrajojen.


Kehitystiimi muodostuu tällä hetkellä digialaisista eri yksiköistä, meitä työskentelee verkkokauppapuolelta, infrakehityksestä sekä ketterän kehittämisen tiimistä. Teemme myös tiivistä yhteistyötä Stockmannin asiantuntijoiden kanssa, joilta opitaan erityisesti siitä, millainen toimiala retail on ja millaisia erityistarpeita tämän kokoluokan verkkokaupparatkaisussa on otettava huomioon. Työskentelemme vähintään pari päivää viikossa asiakkaan tiloissa yhdessä tiimin kanssa. Mielestäni tiimi on hitsautunut hyvin yhteen ja opimme jatkuvasti uutta toisiltamme yli yksikkö- ja yritysrajojen.

Asiakkuudessa tärkeässä roolissa on kommunikointi. Stockmannin puolella on hyvää osaamista ja ymmärrystä siitä, mihin suuntaan digitaalisia palveluita halutaan kehittää. Me digialaiset olemme mukana ideoimassa ja apuna toteuttamassa sitä. Me kehittäjät teemme yhdessä ehdotuksia esimerkiksi siitä, mitkä ovat parhaita mahdollisia teknologioita kulloisenkiin tilanteeseen ja mitkä toteutustavat palvelevat tarvetta parhaiten. On ollut mahtavaa huomata, kuinka hyvin yhteistyö toimii ja miten jokaista kehittäjää kuunnellaan asiakkuudessa. Kokeilukulttuuri ja ketteryys korostuvat ja sen takia jokainen pääsee jatkuvasti opettelemaan uutta. 

Esimerkiksi front-end devaajilta vaaditaan ammattitaitoa siitä, että ei vaan tehdä kaunista jälkeä, vaan myös oikeasti mietitään asiakkaan ostopolkua ja käyttäytymistä verkkokaupassa, jotta saadaan paras mahdollinen käyttökokemus aikaan.


Kyseinen asiakkuus on siinä mielessä hieno, että palvelu, jonka parissa työskennellään on niin monelle suomalaiselle tuttu. Pääsemme siis oikeasti vaikuttamaan isoihin juttuihin ja muovaamaan loppukäyttäjän kokemusta. Tämä tuo tietysti myös vähän jännitystä aina uusiin käyttöönottoihin, että hommat varmasti toimii. Esimerkiksi front-end devaajilta vaaditaan ammattitaitoa siitä, että ei vaan tehdä kaunista jälkeä, vaan myös oikeasti mietitään asiakkaan ostopolkua ja käyttäytymistä verkkokaupassa, jotta saadaan paras mahdollinen käyttökokemus aikaan.

Tällä hetkellä Stockmannin verkkokauppaan rakentuva uusi markkinapaikka-alusta työllistää tiimiä ja tiimin henkilömäärää on myös kasvatettu. Teknologioita päivitetään koko ajan uusiin moderneihin teknologioihin, jotka mahdollistavat paremmin esimerkiksi uusien pilvipohjaisten mikropalveluiden kehittämisen. Tämä suuntaa jatkuu varmasti myös tulevaisuudessa, sillä verkkokaupan tulee olla hyvin skaalautuva ja palvella isoa tarvetta ketterästi. 

 Jokainen saa osaltaan toimia visionääriä ja ideoida uusia juttuja, kokeilla uusia teknologioita ja ehdottaa uusia toimintatapoja. Näin varmistetaan, että ratkaisu vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin.


On hienoa, että asiakas on valmis panostamaan tiimiin ja luottaa kehittäjien ammattitaitoon. Stockmann haluaa panostaa hyviin ratkaisuihin ja parhaaseen mahdolliseen jälkeen. Parhaan laadun takaamiseksi työskentely kehittyy koko ajan, eikä tehdä vaan niin kuin on aina ennen tehty. Jokainen saa osaltaan toimia visionääriä ja ideoida uusia juttuja, kokeilla uusia teknologioita ja ehdottaa uusia toimintatapoja. Näin varmistetaan, että ratkaisu vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin."

Lue Stockmannin asiakastarina kokonaisuudessaan täältä .

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi