Skip to content
ERP

Passiivisesta työkalusta aktiiviseksi ohjaajaksi – 4 tapaa, joilla Digia Envision ERP tehostaa organisaatiosi arkea

Digia Envision (ent. Digia Enterprise) juhlii tänä vuonna yli 25 vuoden historiaansa. Viime vuosien vahva teknologinen kehitystyö kootaan nyt juhlavuoden julkaisussa yhteen asiakkaita hyödyttäviksi toiminnallisuuksiksi. Mikä kaikki muuttuu ja millä tavoin ERPiin lisätyt toiminnot voivat tuoda lisätehoa juuri sinun organisaatioosi?

Tehokas toiminnanohjausjärjestelmä on jatkuvaa uudistumista vaativa organisaation kivijalka. Tänä keväänä uuden nimen saava Digia Envision toiminnanohjausjärjestelmämme onkin käynyt neljännesvuosisadan mittaisen olemassaolonsa aikana läpi lukuisia päivityksiä ja uudistuksia. Tuotteemme vahvuus on aina ollut laaja joukko ERP-toiminnallisuuksia. Uudistus tuo entistä vahvemmin esiin toiminnallisuuksia järjestelmän käyttäjille ja kehitystämme ohjaa teema, jolla Digia Envisionista saadaan päivän kulkua ohjaavampi - aktiivisempi, personoidumpi ja monikanavaisempi työn ohjaaja.

Lue myös blogi: Digia Enterprise ERP uudistuu: Digia Envision on kotimainen ja vastuullinen visionääri


Listasimme neljä keskeisintä ominaisuutta, jotka tekevät ERP-järjestelmästämme aiempaa tehokkaamman.

1. Personoidumpaa toiminnanohjausta ja käyttökokemusta roolikohtaisten etusivujen ja datan visualisoinnin kautta

Uudistettu ERP-järjestelmämme ohjaa päivittäiskäyttäjänsä arkea aiempaa personoidummin. Esimerkiksi myyjien avoimet tilaukset, tarjoukset ja erilaiset työtehtävät löytyvät kootusti käyttäjän näkymästä. Roolikohtaisten toimintojen ansiosta työpäivä etenee tehokkaammin, sillä kaikki tieto on löydettävissä nopeasti samasta kanavasta – ei enää oman muistin varasta.

Lisäksi arkea selkeyttää ja havainnollistaa käyttöliittymiin upotettavissa oleva, visuaalisessa muodossa esitettävä data, joka tuo apua niin suurten datamäärien hallintaan, nopeaan kokonaiskuvan hahmottamiseen kuin operatiivisen toiminnan muutoksiin. Data on toiminnanohjauksen selkäranka ja se tuottaa asiakkaille oikeaa arvoa, ja nyt tuo data on helpommin saatavissa osaksi käyttäjien päivittäistä työn ohjausta.

 2. Laajennetut mobiilitoiminnallisuudet kentällä tehtävän työn tukena

Digitaalisessa maailmassa odotamme palveluiden olevan käytössämme kaikkialla, kaiken aikaa ja kaikilla laitteilla. Siksi ERP-uudistuksemme yksi keskeisimmistä aiheista on mobiilitoiminnallisuuksien kattavuuden laajentaminen. Digia Envision tuo mobiililaitteen tuoman näppäryyden ja reaaliaikaisen tiedonkulun nyt myös kentällä tehtävän ja liikkuvan työn suunnitteluun, ohjaamiseen ja raportointiin. Erityisesti varaston mobiilitoimintojen kattavuutta on lisäksi laajennettu.

Turhan paperityön vähentäminen ja tietojen keskittäminen yhteen järjestelmään parantaa sekä työntekijäkokemusta että asiakaspalvelua. Tietojen kirjaus tapahtuu siellä missä työ tehdään ja myös laitteiden huoltajien ja asentajien työ helpottuu, kun työkeikkojen aikatauluttaminen, tehtyjen töiden, käytettyjen osien ja kilometrikorvauksien kirjaaminen sekä laskutus ja varastointi onnistuvat yhden ja saman prosessin kautta.

3. Edistynyt tuotannonohjaus pitää tuotannon kokonaiskuvan kasassa

Tuotannonsuunnittelijoille suunnattu edistynyt tuotannonohjaus selkeyttää tuotannon kokonaistilanteen hahmottamista ja tehostaa tuotannon työjonon, kuormituksen ja kapasiteetin suunnittelua visuaalisen ja laitealustasta riippumattoman, selainpohjaisen ratkaisun avulla. Tuotannon kuormituksen ja kapasiteetin yleistilanne sekä kuormitusryhmäkohtainen tilannekuva ovat helpommin hahmotettavissa graafisten kuvaajien ja visuaalisten elementtien avulla.

Tuotantoa ohjaavat työntekijät pääsevät työkalun ansiosta tarkastelemaan tuotannon yleistilannetta ja mahdollisia häiriöitä sekä suunnittelemaan työjonoa. Kun kokonaiskuva on tarkasti selvillä, raaka-ainepuutteisiin voi puuttua nopeasti ja tuotteiden valmistumis- ja toimitusaikojen arvioiminen helpottuu. Tilannekuvan perusteella tuotannonsuunnittelija voi helposti päättää toimenpiteet tuotannon optimoimiseksi.

Ominaisuuksien kehitystyö on tehty yhteistyössä Digia Envisionin teollisuuden asiakkaiden kanssa huomioiden käytännön prosessien vaatimukset tuotannonohjaukselle. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten yhteistyössä kehittäminen asiakkaidemme kanssa jalostetaan yleishyödyllisesti käytettäväksi kokonaisuudeksi.

4. Joustavampaa varastonhallintaa

Tuoteuudistuksemme tuo erityisen hyviä ja isoja uutisia varastonhallinnan kehityksen näkökulmasta. Varaston tehokas ja luotettava toiminta on yksi asiakastyytyväisyyden, kasvun ja kannattavuuden kulmakiviä. Siksi WMS-järjestelmä on myös yksi menestyvän yrityksen tärkeimpiä työvälineitä. Se tarjoaa laajan, luotettavan ja ajantasaisen näkymän varastoon, sekä tehokkaat työkalut varaston eri toimintojen sujuvaan ja virheettömään suorittamiseen. Digia Envision on Suomessa kehitetty ja ylläpidetty toiminnanohjausjärjestelmä, jossa kattava WMS on osa yhtenäistä kokonaisuutta, eikä erillinen irrallinen saareke vailla näkyvyyttä yrityksen muihin toimintoihin.

Lue myös blogi: Mitkä ovat hyvän WMS-järjestelmän ominaisuudet?


Olemme päivittäneet Digia Envisioniin yli 50 uutta, varastotyöntekijöiden arkea helpottavaa ominaisuutta ja parannusta. Yhden järjestelmän WMS-ratkaisu luo paljon synergiaa, koska toiminnanohjaus on kokonaisuus, eikä varastonohjaus ole tästä irrallinen osa. Uudet ominaisuudet tehostavat keräilyä ja hyllyttämistä, takaavat varaston paremman käyttöasteen ja vähentävät hyllytysvirheitä myös laajoja varastokokonaisuuksia hallinnoidessa. Mobiliteetti on osa uudistuskokonaisuutta ja mm. keräilyä, inventointia ja saldoseuraamista ei tarvitse seurata varastotilan nurkkaan sijoitetulla tietokoneella, vaan kirjaukset onnistuvat tarvittavassa paikassa mobiililaitteella.

Suunnitteletko organisaatiosi toiminnanohjausjärjestelmän vaihtoa?
Tutustu Digia Envisioniin ja sen käyttöönottoon tarkemmin täällä >

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi