Skip to content

Senior Trainee — Digian ytimessä on oppimista ja kehittymistä tukeva kulttuuri

Senior Trainee -blogisarjassa digialaiset kertovat omin sanoin työurastaan Digialla ja siitä millaista täällä on työskennellä. Paula Pesonen on työskennellyt Digialla jo 11 vuoden ajan. Pitkän työuran Digialla on mahdollistanut yrityksen henki, joka tukee työntekijöiden kehittymistä ja osaamisen kasvattamista ja mahdollistaa työskentelyn erilaisissa tehtävissä ja eri liiketoiminnoissa.

Työskentelen Digian omien toiminnanohjausjärjestelmätuotteiden, Enterprise-yksikön kehitysjohtajana sekä asiakkuussalkun haltijana eli projekti- ja palveluportfolion haltijana. Digialle tulin alun perin liiketoimintakonsultin tehtäviin, jossa työskentelin pitkään ja sen jälkeen tein töitä erilaisissa kehittämisen ja johtamisen tehtävissä. Kehitysjohtajana voin hyödyntää laajasti myös liiketoiminnan kehittämisen ja konsultoinnin osaamista.

Työskentelin aikaisemmin metsäteollisuudessa ja teollisuuden edunvalvontajärjestöissä. Digialle hakeuduin, koska halusin tehdä monipuolisemmin ja laajemmin prosessien ja toimintojen kehittämistyötä IT:n avulla. Halusin kirjoittaa fläppitaululle ja kuvata asian ytimen ja kokonaisuuden! IT-alan nopeatempoisuus ja jatkuva kehittyminen kiehtoivat minua, ja työskentelykulttuuri teknologia-alalla oli hyvin erilainen verrattuna järjestömaailmaan tai perinteisempään teollisuusympäristöön.

Aluksi epäröin, koska minulla ei ole tietoteknistä koulutusta. Sitten huomasin, että IT-alalla tarvitaan huipputeknologisen osaamisen lisäksi myös vahvasti liiketoiminnan ja prosessien sekä palveluiden kehittämisen sekä asiakassuhteiden osaajia. Ala on paljon monipuolisempi kuin voisi ensi alkuun perinteisesti luulla. Ja niin minusta tuli yksi ”hupparijengin” jäsenistä.

Jokainen digialainen on Senior Trainee ja oppiminen on jatkuvaa

Hupparin pukemisesta ja tulosta Digialle on nyt kulunut jo 11 vuotta. Olen viihtynyt koska olen voinut vaihtaa tehtäviä ja toimia eri liiketoiminnoissa ja kehittää samalla omaa osaamistani laajasti. Olen työskennellyt liiketoimintakonsulttina konsultointiyksikössä, joka teki laajasti eri asiakkuuksille töitä. Sitten julkishallinnon eri hankkeissa asiakaskohtaisen softakehityksen parissa. Viime vuodet olen toiminut toiminnanohjausjärjestelmien ja omien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen parissa.

Olen viihtynyt Digialla, koska täällä on ollut mahdollista vaihtaa työnkuvaa ja yksikköä ja urakehitystäni on tuettu ja mahdollistettu eri keinoin. Parasta on, että firman ”yleinen henki” on oppimista ja kehittymistä tukeva. Olen esimerkiksi saanut suorittaa omaan työhön liittyviä alan standardeja ja kursseja täällä ollessani. Olen opiskellut myös työn ohella Executive MBA -tutkinnon ja Digian joustavat työnteon tavat sujuvoittivat opintojen ja työarjen yhdistämistä. Opiskeleminen oli todella motivoivaa ja antoisaa, kun pystyin tehtävät ja lopputyön tekemään suoraan Digialle ja sain myös uudet opit ja oivallukset suoraan hyödynnettyä omassa työssäni.

Digia on suomalainen ja juuri sopivan kokoinen yritys 

Digia on myös organisaationa kehittynyt ja muuttunut kokonaisuutena koko ajan. Yritys kasvaa kannattavasti ja tasaisesti. Arvostan sitä työtä mitä täällä on tehty monimuotoisuuden ja vastuullisuuden eteen. Digia tuottaa monia yhteiskunnallisesti merkittäviä palveluja sekä monien suomalaisten yritysten liiketoimintakriittisiä palveluja ja on ilo olla mukana tässä arvoketjussa kehittämässä suomalaista yhteiskuntaa ja liiketoimintaa. Jotenkin tunnen olevani osa tätä merkityksellisyyttä ja se on minulle henkilökohtaisesti tärkeää.  

Digia on samaan aikaan iso ja pieni yritys. Globaaleihin kilpailijoihimme verrattuna pieni, joustava ja suomalainen, jota arvostan. Kuitenkin moniin kilpailijoihin verrattuna myös isompi ja erittäin laajan palvelutarjoaman ja osaamisen myötä meillä on mahdollisuus olla mukana asiakkaidemme isoissa hankkeissa useilla eri alueilla. Olemme siis juuri sopivan kokoinen. 

Voisin kuvailla Digiaa hyvin stereotyyppiseksi suomalaiseksi. Reilu, suoraselkäinen, laatua arvostava ja luotettava. Voi näyttää ulospäin melko vaatimattomalta ja kun opit tuntemaan niin on avoin ja hyväsydäminen.

Digialainen on elämänmittaisesta oppimisesta ja tiedon jakamisesta innostuva, rohkea ammattilainen

Mielestäni digialainen on välitön, avoin, joustava. Olemme rentoja ammattilaisia eli töitä tehdään ammattitaidolla, mutta pilke silmäkulmassa. Täällä halutaan tehdä asiat hyvin, mutta annetaan aika paljon tilaa työn teossa myös omille ratkaisuille.

Digialla on pitkiä urapolkuja ja kunnioitamme niin konkareita kuin junioreita – jokaisella on jotain jaettavaa ja tärkeää osaamista. Arvostan täällä hyviä kollegoja ja heidän ammattitaitoaan. Voin aina luottaa siihen, että kollegoilta saa apua, vaikka he olisivat eri yksiköistäkin. Toimistolla kaikki ovat samaa porukkaa ja yhteisiin tilaisuuksiin on helppo mennä mukaan. Olen kiertänyt eri paikkakunnilla ja Digian toimistoilla tunnelma on aina välitön ja hyväksyvä. Se on ollut minulle itselleni merkityksellistä ja vaikka meitä on paljon, on tunnelma silti yhteisöllinen.

Kulttuurin ytimessä ovat ihmiset

Pidän Digian kulttuuriperiaatteista, minusta ne kuvaavat yllättävänkin hyvin sitä henkeä mikä digialla on. Itse pidän eniten ”jokainen digialainen on Senior Trainee” – eli oppimisesta ja sen painottamisesta. Siitä, että meillä jokaisella on mahdollisuus, lupa ja vaatimus oppia ja kehittyä. Toisena pidän ”ei se polta pahasti” – eli rohkeudesta. Me olemme asiantuntijaorganisaatio ja meidän pitää tehdä rohkeita ja perusteltuja päätöksiä ja ratkaisuja. Ei se polta pahasti kuvaa sitä, että emme pelkää tehdä näitä – on parempi valita väärin ja korjata se, kun tietoa tulee lisää, kuin olla tekemättä valintaa ollenkaan. Asiantuntijuuden takia asiakkaamme meitä tarvitsevat. 

Digian työkulttuurissa minusta parasta on se, että työtä tehdään ammattimaisesti ja laadukkaasti, mutta jokaisen kohdalla myös työn ja vapaa-ajan yhdistämistä arvostetaan. Ihmistä kohdellaan kokonaisena ja työnantaja on valmis joustamaan henkilökohtaisen elämäntilanteen mukaisesti. Ihmisiä kohdellaan ja arvostetaan ihmisinä ja pidänkin Digiaa joustavana työnantajana. Perheellisenä se on oikeastaan minulle kaikista tärkeintä tällä hetkellä. Arvostan Digian eduista eniten terveydenhuoltoa ja kattavaa sairasvakuutusta. Olen myös käyttänyt Digian mökkejä, joihin ilahduttavasti kuuluu mukaan niin golfpelioikeudet kuin hissiliputkin.

Odotan, että pääsen edelleen hyödyntämään omaa osaamistani mahdollisimman laajalti ja pystyn kehittymään itse ja osana tiimiä myös jatkossa. Parasta on, että näen sen tapahtuvan täällä. Minusta tuntuu, että Digia on paikka, jossa voit tehdä työsi hyvin ja viihtyä.

 

New call-to-action

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi