Skip to content

Case Marimekko

Digia toteutti Marimekolle globaalin vähittäiskaupan myymäläratkaisun – ”Harvalla oli yhtä laajaa osaamista Dynamics 365 Commercessa kuin Digialla”

Digia toteutti designyritys Marimekolle globaalin myymäläratkaisun, jolla ohjataan yhtiön vähittäiskauppaa ja kassajärjestelmää. Kansainvälisyys ja järjestelmän liiketoimintakriittisyys asettivat toteutukselle korkeat vaatimukset. ”Digialla on hyvät vahvuudet tällaisiin projektitoteutuksiin”, kiittää Marimekon IT-johtaja Pekka Kivenjuuri yhtiöiden vuosia jatkunutta yhteistyötä.

Marimekko on suomalainen lifestyle-designyritys, joka tunnetaan omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Tuotevalikoimaan kuuluu esimerkiksi korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin. Marimekko-myymälöitä on noin 170 eri puolilla maailmaa, ja verkkokauppa palvelee asiakkaita 35 maassa.

”Liiketoimintamme on hyvin kansainvälistä ja toimimme lukuisilla aikavyöhykkeillä ympäri maailman”, kertoo Marimekon IT-johtaja Pekka Kivenjuuri.

Aiemmin yhtiön vähittäiskauppaa ohjattiin Microsoftin tuotteisiin perustuvalla vanhemmalla ratkaisulla, jota ylläpidettiin konesalissa omilla palvelimilla. Järjestelmän tekninen elinkaari oli päättymässä, ja Marimekolla haluttiin muutenkin siirtyä modernimpaan pilvipohjaiseen ratkaisuun.

”Tavoitteena oli myös uudistaa liiketoimintaprosesseja ja helpottaa myymälähenkilökunnan työtä”, Kivenjuuri kertoo. Myös uusien myymäläkonseptien, kuten mobiilikassojen, hyödyntämisen haettiin parempaa tukea. Teknisellä puolella uudelta ratkaisulta vaadittiin muun muassa skaalautuvuutta ja hyvää suorituskykyä kansainvälisessä käytössä.

Marimekolla todettiin, että moderni pilvipohjainen ratkaisu palvelisi parhaiten yhtiön kansainvälistä toimintaa. Yhtiö päättikin siirtyä Microsoft Dynamics 365 Commerce -ratkaisuun.

Mitä teimme

Millä teimme

Digialla on todella hyvää osaamista laajoihin projektitoteutuksiin, ja tämä on selkeästi heidän vahvuutensa. Konsultit ovat asiantuntevia, ja projekti ja kokonaisuus pysyvät hyvin hallinnassa. Myönteiset kokemuksemme luovat hyvää pohjaa yhteistyöllemme myös tulevaisuudessa.

Pekka Kivenjuuri, IT-johtaja, Marimekko

”Olimme Digian tekemään edelliseen projektiin todella tyytyväisiä”

Marimekko valitsi uuden ratkaisun toteuttajaksi Digian. Kivenjuuri kertoo, että tähän oli monia syitä. Yhtiöt aloittivat vuonna 2021 yhteistyön IT-ratkaisuissa, ja ensimmäisessä hankkeessa Digia toteutti Marimekolle taloushallinnon toiminnanohjausjärjestelmän, joka perustui Microsoft Dynamics 365 Finance -ratkaisuun.

”Meillä oli hyvä yhteistyö jo pohjalla, ja olimme Digian tekemään edelliseen projektiin tyytyväisiä”, sanoo Kivenjuuri. Hän kertoo, että tälläkin kertaa Digia nousi jo tarjousvaiheessa esille ammattimaisen otteensa vuoksi. ”Digian projektisuunnitelma oli jälleen todella yksityiskohtainen, selkeä ja uskottava”, Kivenjuuri kiittää.

”Microsoftin Dynamics 365 Commercen osaaminen ei ollut valintavaiheessa markkinassa vielä kovin laajaa. Harvalla oli tämän alueen osaamista yhtä paljon kuin Digialla tällöin, ja myös se vaikutti valintaamme. Digialla oli tarjota projektiin useita osaajia eli emme olleet yhden henkilön varassa”, Kivenjuuri kertoo.

”Digialla on myös Microsoftin Azure -pilvipalvelun osaamista integraatiototeutuksia varten, joten siihen ei tarvinnut ottaa erillistä kumppania, mikä helpotti hankkeen läpivientiä ja vähensi merkittävästi yllätyksiä”, kertoo Marimekon järjestelmäpäällikkö Samu Salmijärvi.

Tukipalveluiden toimivuus oli myös tärkeää Marimekolle, kun kyseessä on vähittäismyynnin liiketoimintakriittinen ratkaisu, ja Digian kattavat tukipalvelut vaikuttivatkin myönteisesti valintaan.

Liiketoimintakriittisen ratkaisun käyttöönotto sujui erinomaisesti

Hankkeen toteutuksessa hyödynnettiin ketterän kehityksen menetelmiä. Kyseessä on laaja kansainvälinen ratkaisukokonaisuus, ja toteutusvaiheessa tulikin vastaan monenlaisia haastaviakin asioita. ”Digian projektiryhmä oli osaava ja sai pidettyä hankkeen hyvin hallinnassa sekä teknisesti että hallinnollisestikin. Siitä iso kiitos digialaisille”, sanoo Kivenjuuri.

”Kun projektissa tuli eteen haastavia asioita, Digia reagoi niihin nopeasti. Hankkeessa oli myös esimerkillistä joustavuutta puolin ja toisin”, Salmijärvi kertoo.

Hankkeen kansainvälinen käyttöönotto vaiheistettiin tehtäväksi markkina-alue kerrallaan ja kunkin käyttöönottovaiheen jälkeen pidettiin myös sopiva rauhoitusaika. Tämä lähestymistapa oli viisas ratkaisu, ja käyttöönotto sujuikin Kivenjuuren mukaan kokonaisuudessaan erinomaisesti ilman kriittisiä häiriöitä.

”Vähittäiskaupan myymäläratkaisu on meille liiketoimintakriittinen. Jos se olisi päivänkin kokonaan pois käytöstä, vaikutukset olisivat merkittäviä. Tässäkin suhteessa käyttöönotto sujui erinomaisesti. Meillä ei tullut mitään suurempia ongelmia, jotka olisivat merkittävästi häirinneet myyntiämme kansainvälisesti”, kiittää Kivenjuuri.

Digialla on hyvät vahvuudet projektitoteutuksissa

Kivenjuuri ja Salmijärvi kiittävät Digian toimintaa hankkeessa. ”Yhteistyö meidän ja Digian avainhenkilöiden välillä oli tiivistä, ja meillä oli avoin ja hyvä kommunikaatiosuhde. Sekin tuki projektin onnistumista”, Kivenjuuri kertoo.

Salmijärvi kiittää myös Digian hankkeessa tekemää dokumentaatiota. ”Digia teki aiemmassakin projektissa hyvän dokumentaation, mutta sanoisin, että nyt se nostettiin vielä seuraavalle tasolle. Kaikki on dokumentoitu vieläkin yksityiskohtaisemmin ja tarkemmin”, Salmijärvi kertoo.

”Digialla on todella hyvää osaamista laajoihin projektitoteutuksiin ja tämä on selkeästi heidän vahvuutensa. Konsultit ovat asiantuntevia, ja projekti ja kokonaisuus pysyvät hyvin hallinnassa. Myönteiset kokemuksemme luovat hyvää pohjaa yhteistyöllemme myös tulevaisuudessa”, kiittää Kivenjuuri. Yhtiöiden yhteistyö jatkuukin esimerkiksi ylläpitopalveluissa ja järjestelmien jatkokehityksessä.

Myös Digialla arvostetaan kumppanuutta Marimekon kanssa. ”On ollut hienoa työskennellä jo vuosia yhdessä edistyksellisten kansainvälisten järjestelmien parissa. Marimekko toteuttaa IT-kehityksessä suunnitelmallista ja pitkäjänteistä strategiaa, ja hankkeiden toteutus on vaiheistettu todella fiksusti. On ilo tehdä yhteistyötä Marimekon kanssa”, kiittää liiketoimintajohtaja Jarkko Savolainen Digialta.