Skip to content

Valtiokonttori valitsi Digian IT-kehityskumppaniksi 10 miljoonan euron sopimuksella

Digia on valittu Valtiokonttorin kilpailutuksessa IT-asiantuntijapalveluiden kehityskumppaniksi. Kahdeksanvuotisen sopimuksen arvo on noin 10 miljoonaa euroa. Valtiokonttori on valtiovarainministeriön (VM) tärkein kumppani valtionohjauksen toteuttamisessa ja palveluprosessien kehittämisessä.

Kehityskumppanuudessa Digia luo yhdessä Valtiokonttorin asiantuntijoiden kanssa moderneja tietopalvelualustoja rahoituksen toimialan sekä kuntien ja hyvinvointialueiden tietopalveluihin. Digia vastaa myös näiden järjestelmien tuesta ja ylläpidosta.

”Valtiokonttorin tavoitteena on heidän strategiansa mukaisesti digitalisoida julkiset palvelut ja mahdollistaa erinomainen asiakaskokemus. He panostavat vahvasti palveluprosessien digitalisointiin sekä VM:n edellyttämien digitaalisen tiedonhallinnan tukipalveluihin. Nyt kehitettävät modernit ja pilvipohjaiset tietoalustapalvelut tukevat keskeisiltä osin näitä tavoitteita”, kertoo Digian liiketoimintajohtaja Sami Paihonen.

Tietoalustat mahdollistavat ennakoivan ja läpinäkyvän talousraportoinnin sekä palveluprosessien digitalisoinnin

Rahoituksen tietoalustaa kehitetään helpottamaan Valtiokonttorin Rahoitus-toimialan raportointia niin Valtiokonttorin johdolle ja velanhallinnan osastoille kuin valtiovarainministeriölle, Tilastokeskukselle, Valtion asuntorahastolle ja Business Finlandille. Kuntien ja hyvinvointialueiden taloustietopalvelut puolestaan kattavat hyvinvointialueiden, kuntien, kuntayhtymien, kuntakonsernien, liikelaitosten ja vesihuollon taseyksiköiden talousraportoinnin.

”Tietopalvelualustojen tekninen arkkitehtuuri pohjautuu Microsoft Azuren pilvinatiiveihin komponentteihin. Digia on Microsoftin strateginen kumppani, ja ainoa suomalainen, itsenäinen IT-yhtiö Microsoftin Inner Circle -kumppaniverkostossa. Pystymme tarjoamaan Valtiokonttorille luotettavan ja kotimaiseen IT-osaamiseen perustuvan kehityskumppanuuden, käyttäjäystävällisen, saavutettavan ja laadukkaan avoimeen lähdekoodiin perustuvan ratkaisun, sekä kattavat palveluhallinnan palvelut”, Paihonen kuvaa.

Digialla on Suomen kattavin IT-palveluiden tarjoama sekä vahvoja näyttöjä kriittisten, julkisten ja standardoidut raportointivaatimukset täyttävien tietopalvelualustojen toteuttamisesta ja kehityksestä. 

”Valtiokonttorin kehityskumppanuus on meille merkittävä tunnustus pitkäjänteisestä työstä sekä luottamuksesta Suomen valtion kriittisten tietopalvelutoimintojen digitalisaation edistäjänä. Meillä on erinomainen kyky toimia kriittisten tietopalveluiden kokonaisvaltaisena kumppanina vaativissa, ketteryyttä ja moderneja teknologioita yhdistävissä monitoimija- ja sidosryhmäympäristöissä. Älykäs asiakas- ja työntekijäkokemus on aina toimintamme ytimessä ja tehtävämme on mahdollistaa digitaalisen liiketoiminnan ja yhteiskunnan kehittäminen”, Paihonen lisää.

Lisätietoja:

Sami Paihonen
Liiketoimintajohtaja, Digital Solutions, Digia Oyj        
p. 050 502 1111, sami.paihonen@digia.com  

     
 

Digia on ohjelmisto- ja palveluyritys, joka yhdistää teknologian mahdollisuudet ja ihmisten kyvykkyydet älykkäämmän liiketoiminnan ja yhteiskunnan sekä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Tehtävämme on pitää asiakkaamme digievoluution kärjessä. Meitä digialaisia on yli 1500 ja toimimme globaalisti asiakkaidemme kanssa. Digian liikevaihto vuonna 2023 oli 192,1 miljoonaa euroa. Yhtiö on listattuna Nasdaq Helsingissä (DIGIA). digia.com