Skip to content

Asiakaskokemus ja dataohjattu digimarkkinointi

Hurmaa asiakkaasi ensiluokkaisella asiakaskokemuksella, joka ulottuu digipalveluista kivijalkaan ja asiakaspalvelusta markkinointiin sekä myyntiin.
Kaksi ihmistä sohvalla

Varmista asiakaskokemuksen ensiluokkaisuus ja yhdenmukaisuus kanavasta riippumatta

Asiakaskokemuksen merkitys on kiistämätön, olipa kyse digipalveluiden käytöstä tai fyysisistä kohtaamisista. Ilahduttavan hyvä kokemus muistetaan ja jaetaan, jolloin se kasvattaa asiakasuskollisuutta, brändimainetta ja myyntiä.

Loistava yksittäinen asiakaskokemus voi olla sattumaa, mutta toistuvasti miellyttävän ja yksilöllisen kokemuksen tuottaminen edellyttää yritykseltä määrätietoista työtä: asiakaskeskeistä asennetta ja datan laajamittaista hyödyntämistä.

Yhdenmukainen asiakaskokemus monikanavaisesti toteutettuna saadaan toimimaan silloin, kun kaikista kanavista kerätään dataa ja sen perusteella muodostetaan kokonaiskuva kustakin asiakkaasta.

Jokainen kanssakäyminen tulee tallentaa tietokantaan, jossa hajanaisesta datasta koostetaan tietoa, jota asiakaspalvelu, myynti ja markkinointi pääsevät hyödyntämään asiakaspalvelussa ja -viestinnässä sekä toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. 

web_image_5

Asiakasdatalla tehoa ja täsmällisyyttä markkinointiin

Teknologinen kehitys ja datan arvon ymmärrys tehostaa myös markkinoinnin osumatarkkuutta. Datan ansiosta geneerinen massaviestintä voidaan syrjäyttää kohdennetuilla, asiakaskeskeisillä ja asiakkuuden elinkaaren eri vaiheisiin sopivilla viesteillä.

Data toimii apuna myös kanava- ja toimenpidevalinnoissa sekä viestien suunnittelussa. Kun data indikoi muutoksista asiakaskäyttäytymisessä, kannattaa tähän reagoida nopeasti. Ketterä datan hyödyntäminen kuitenkin edellyttää sitä, että kaikki mahdollinen, eri tietolähteistä saatava asiakkaita ja asiakaskäyttäytymistä koskeva data koostetaan yhteen paikkaan kaikkien asianosaisten hyödynnettäväksi.

Dataohjattu markkinointi perustuu jatkuvalle oppimiselle ja kehittämiselle. Dataa tulee seurata ja analysoida, toimenpiteiden vaikuttavuutta vertailla ja asiakaspolkuja hienosäätää jatkuvasti niin, että ne vastaavat juuri sinun yrityksesi asiakaskuntaa ja sen hetken ostokäyttäytymistä. 

Dataohjattu markkinointi tukee myyntiä

Kun myynti avaa asiakastiedot ja prospektirekisterin markkinoinnin käyttöön, voi markkinointi vastavuoroisesti tuottaa myynnille valmiita liidejä. Kiinnostusta osoittaneiden, tunnistettujen myyntiprospektien kontaktointi on huomattavasti tehokkaampaa kuin kylmäsoittelu.  

Älykkäiden työkalujen ja ajantasaisen tiedon avulla markkinointi ja myynti tehostuvat. Väite perustuu syvempään asiakasymmärrykseen ja toimenpiteiden oikea-aikaisuuteen. Aktivoiva markkinointiviesti ja houkutteleva myyntipuhe ovat plussaa, mutta onnistuminen ei ole enää vain niiden varassa.

Kun toiminta on ennalta suunniteltua ja markkinoinnin ja myynnin yhteispeli saumatonta, asiakas tavoitetaan juuri silloin, kun hänellä on ostohousut jalassa. Myynnin osumatarkkuus kasvaa, kun ostovalmiita henkilöitä lähestytään juuri oikealla hetkellä.

Valjasta markkinoinninautomaation ja tekoälyn mahti hyödyksesi

Pääsyynä markkinoinninautomaatiojärjestelmän hankintaan on pitkään ollut se, että järjestelmä mahdollistaa markkinointiviestien ajoittamisen ja räätälöinnin sekä helpottaa myyntiliidien tunnistamista, luokittelua ja hallintaa.

Parhaimmassa tapauksessa kaikki markkinoinnin ja myynnin toimenpiteet, sisällöt, kanavat, data ja asiakasrekisterien hallinta voidaan keskittää samalle alustalle, millä saavutetaan ainakin kustannustehokkuutta. Kun säännöllisesti toistuvia toimintoja ja runsaasti aikaa vieviä tehtäviä, kuten datan koostaminen, vielä automatisoidaan, kehittyy resurssitehokkuuskin oikeaan suuntaan.

Kaikkein hienostuneimpiin automaatiojärjestelmiin on viime aikoina tuotu mukaan tekoälyä ja koneoppimista hyödyntäviä toiminnallisuuksia. Näistä voi saada merkittävää etua liidien kypsyyden täsmällisempään arviointiin ja asiakaskäyttäytymisen muutosten havaitsemiseen, jopa ennakointiin.   

Avalon Digia logo

Kokonaisvaltainen asiakaskokemus- ja digimarkkinointikumppanisi

Digian asiakaskokemus- ja digimarkkinointiyksikkönä toimii Avalon, jolla on yli 25 vuoden kokemus asiakaslähtöisestä, dataohjatusta digitaalisesta markkinoinnista.

Meillä on myös yli kymmenen vuoden kokemus erilaisten markkinoinninautomaatiojärjestelmien hyödyntämisestä, sosiaalisen median mainonnasta ja hakukonemarkkinoinnista.

Toimimme teknologiariippumattomana kumppanina kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen tuottamisessa. Avalonin ja Digian välinen yhteistyö on saumatonta, olitpa kiinnostunut markkinoinnin ohella tekoälyn hyödyntämisestä, MA-järjestelmän teknisestä toteutuksesta, uusien digipalveluiden kehittämisestä tai verkkokaupparatkaisun uudelleen suunnittelusta. 

Pohditaanko asioita yhdessä?

Jos haluat keskustella asiantuntijoidemme kanssa, voit jättä meille yhteydenottopyynnön alla olevan painikkeen kautta.

Reaktionopeus ratkaisee dataohjautuvuudessa.

Esimerkkejä asiakastarinoistamme

Tutustu myös muihin palveluihimme

Nostimme alle asiakaskokemukseen ja dataohjattuun digimarkkinointiin liittyviä palvelukokonaisuuksia, joista saatat olla kiinnostunut.
light_lime_square

Verkkokaupankäynti

Aloita asiakkaan ostopolkua tukevan, helppokäyttöisen verkkokaupan suunnittelu kartoittamalla huolellisesti asiakkaittesi tarpeet. 

Lue lisää >

light_lime_square

Palvelumuotoilu

Jos olet kiinnostunut käyttäjälähtöisten, positiivisesti erottuvien palveluinnovaatioiden kehittämisestä, kannustamme ottamaan avuksi palvelumuotoilun. Sen avulla saavutamme ihmisten ja teknologian onnistuneen symbioosin. 

Lue lisää >

Kiinnostaako lukea lisää? Tutustu blogeihimme

Petri Laakso

CEO, Avalon

petri.laakso@digia.com
petri_laakso_450x450