Case Avagro

Pitkä yhteistyö ja strateginen kumppanuus pitävät kustannukset kurissa


Avagro tarvitsi parempaa näkyvyyttä muun muassa myyntitilastoihin, asiakaskohtaisiin historiatietoihin ja raportointiin. Digian toimittama Microsoft Dynamics NAV -järjestelmä toi toimivat ratkaisut yrityksen tarpeisiin kustannustehokkaasti.

Microsoftin ohjelma tuntui silloin turvalliselta valinnalta, kun tukena oli lisäksi vahva paikallinen toimittaja, joka jaksoi sinnikkäästi paneutua asiakkaansa tarpeisiin.

Anssi Väättänen, toimitusjohtaja, Avagro Oy

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimmePitkä yhteistyö ja strateginen kumppanuus pitävät kustannukset kurissa

Avagro tarvitsi parempaa näkyvyyttä muun muassa myyntitilastoihin, asiakaskohtaisiin historiatietoihin ja raportointiin. Digian toimittama Microsoft Dynamics NAV -järjestelmä toi toimivat ratkaisut yrityksen tarpeisiin kustannustehokkaasti.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Pk-yrityksien IT-järjestelmien kohdalla tämä vanha sanonta on enemmän kuin totta.

”Hyvin suunniteltu IT-ympäristö ja huolellisesti mietitty käyttötapa mahdollistaa toimivat ratkaisut pienellekin yritykselle – vieläpä kohtuullisilla vuosikustannuksilla”, vakuuttaa Laitilassa toimivan Avagro Oy:n toimitusjohtaja Anssi Väättänen.

Vihannesten, perunan ja marjojen viljelykoneisiin ja -laitteisiin erikoistunut Avagro tuo maahan koneita ja muita tuotteita useista Euroopan maista ja Israelista sekä Yhdysvalloista. Yrityksen omaa tuotantoa ovat muun muassa Rapi-mansikanviljelykoneet. Tuotteet myydään loppuasiakkaille ilman välikäsiä.

Avagro käyttää Microsoft Dynamics NAV-järjestelmää, jonka sille toimitti Digia.

”Meille on tärkeää saada sekä myyntitarjoukset että ostotilaukset lähtemään nopeasti ja täsmällisesti. On myös tärkeää nähdä myyntitilastot nopeasti, samoin asiakaskohtaiset historiatiedot. Keskeinen uusi ominaisuus on raportointi: myynnin seuranta tuotekategorioittain ja -ryhmittäin, sekä tavarantoimittaja- ja myyjäkohtaisesti”, Väättänen kertoo.

”Avagrolla on tuoterekisterissä noin 10 000 tuotetta, joista aktiivisia noin 3000. Suuri apu meille on ollut järjestelmään ohjelmoidusta laskelmasta, joka laskee uusille tuotteille myyntihinnan nopeasti. Kun järjestelmästä löytyvät lisäksi sinne tehdyt tuotekuvaukset, tarjouksen teko sujuu minuuteissa”, myhäilee Väättänen.

Pitkä yhteistyö hyödyttää molempia

Avagro on tehnyt Digian kanssa yhteistyötä vuodesta 2005, kun uudeksi omistajaksi tullut Anssi Väättänen halusi panostaa tehokkaasti toimivaan toiminnanohjausjärjestelmään.

”Microsoftin ohjelma tuntui silloin turvalliselta valinnalta, kun tukena oli lisäksi vahva paikallinen toimittaja, joka jaksoi sinnikkäästi paneutua asiakkaansa tarpeisiin”, Väättänen toteaa.

Avagrolla on perusteellisesti mietitty, mitä tavoitteita IT-ratkaisuilla on. Lisäksi järjestelmässä olevia perustietoja on pidetty koko ajan yllä niin, että NAVista on muodostunut oikea työkalu eikä vain kustannuserä. Uuden järjestelmän käyttöönotossa keskityttiin erityisesti uusien käyttötapojen suunnitteluun ja omaksumiseen. Kun taustalla oli pitkä aiempi yhteistyö, saatiin käyttöönotto vietyä läpi nopealla aikataululla, ilman raskaita koulutuspäiviä. Microsoft Dynamics NAV -ohjelmisto ohjaa Avagron prosesseja tarjouspyynnön lähettämisestä varastonhallintaan.