case bolt.works

Mobiilisovellus, joka muutti yrityksen


Rakennusalan työvoimavuokraukseen erikoistunut Briko Oy halusi mullistaa alan mobiilisovelluksella, joka parantaisi niin työntekijöiden kuin työnantajien kohtaamista. Digian kanssa solmitun yhteistyön tuloksena syntyi Bolt -mobiilisovellus, jonka onnistumisen johdosta yritys brändäsi itsensä uudelleen Bolt.Works Oy:ksi.

milla-teimme.pngMillä teimme

  • React
  • Amazon Web Services (AWS)Mobiilisovellus, joka muutti koko yrityksen

Työvoimavuokrausta helpottamaan suunniteltu mobiilisovellus johti koko yrityksen uudelleenbrändäykseen.

Rakennusalan työvoimavuokraukseen erikoistunut Briko Oy halusi mullistaa alan mobiilisovelluksella, joka parantaisi niin työntekijöiden kuin työnantajien kohtaamista. Onnistuneen Bolt-sovelluksen myötä Briko brändäsi itsensä uudelleen Bolt.Works Oy:ksi, joka haastaa muut alan yritykset radikaalilla ratkaisullaan: Bolt.Works siirtää rakennusalan työvoimavuokrauksen mobiiliksi. Digia vastasi uudenlaiseen teknologiaan ja konseptiin perustuneen sovelluksen teknisestä toteutuksesta yhdessä Boltin oman teknisen tiimin kanssa.

Työvoimavuokrausta mullistamassa

Brikossa oli jo pitkään kytenyt ajatus hoitaa rakennusalan työvoimavuokrausta perinteisestä poiketen. Uudenlaista teknologiaa pidettiin äärimmäisen tärkeänä osana yritystä ja siksi Briko halusi viedä konseptiaan mobiilisovellusten suuntaan. Yritykseen palkattiin syksyllä 2016 uusi teknologiajohtaja Ville Herva, jonka yhdeksi tehtäväksi tuli tehdä suunnitelmasta yrityksen digitalisoitumisesta todellisuutta.

Syyskuussa 2016 sovelluksen ideointi oli edennyt jo siihen pisteeseen, että konseptin päälinjaukset olivat valmiit. Enää tarvittiin vain yksi tärkeimmistä osioista: sovelluksen tekninen toteutus. Tässä kohdassa Briko otti yhteyttä muutamaan ohjelmistoyritykseen, joista voittajaksi valikoitui Digia. Briko näki Digialla olevan kovatasoista ja ajantasaista osaamisesta uusista hybridisovellusteknologioista – varsinkin React Nativesta juuri toteutetun Frank-projektin myötä. Lisäksi molemmilla osapuolilla oli suuri luottamus siihen, että projekti saataisiin vietyä ammattimaisesti loppuun kireästä aikataulusta huolimatta.

Brikossa oli jo pitkään kytenyt ajatus hoitaa rakennusalan työvoimavuokrausta perinteisestä poiketen.

Nopearytminen toimiala vaati nopearytmisen toteuttajatiimin

Koko projektin tavoite oli rohkea ja kunnianhimoinen: mullistaa rakennusalan henkilöstövuokraus tuomalla työsuhteen kaikki osa-alueet ja toiminta puhelimeen – työt, tilaukset, sopimukset, tuntikortit, osoitteet ja yhteyshenkilöt. Nopearytmisellä rakennusalalla vuorokauden ympäri toimiva palvelu on suuri etu, sillä tilausvahvistukset tulevat parhaimmillaan muutamassa minuutissa ilman välikäsiä ja tekijät saadaan työmaalle tunneissa. Digia päätti, että paras tapa toteuttaa sovellus oli tehdä se hybridisovelluksena.

Projektitiimi koostui Digialla työskentelevistä sovellusarkkitehdista ja kahdesta senioritason koodaajasta sekä Ville Hervasta, juuri Brikolle palkatusta koodaajasta ja yhdestä ulkoistetusta käyttöliittymäsuunnittelijasta. Projektia tehtiin ketterän kehityksen mallilla, joka mahdollistaa nopeat iteraatiot ja suunnanmuutokset. Tärkeintä oli tunnustaa, että jos joku idea ei toimi, se voidaan ripeästi vaihtaa toiseen.

Aikataulu oli tiukka, mutta modernit kehitystyökalut mahdollistivat sovelluksen valmistumisen nopeasti. Sovellus rakennettiin React Nativen ja AWS Lambdan (Node.js) päälle, ja betaversio oli valmis Boltin omien asiakkaiden testattavaksi jo vuodenvaihteessa. Oli tärkeää, että sovellus toimisi alusta lähtien moitteetta, joten sitä testattiin ja iteroitiin loppukäyttäjien toimen kolmen kuukauden ajan ennen julkaisua. Tällä tavoin siitä saatiin hiottua juuri sellainen kuin asiakkaan toiveena oli.

Mobiilisovellus mullisti tavan toimia

Bolt-mobiilisovellus julkaistiin 3.huhtikuuta 2017. Mobiilisovelluksella oli iso merkitys siinä, kuinka koko yritys löysi uuden tavan toimia ja ajatella henkilöstövuokrausta – ja sen seurauksena koko yritys muutti nimensä Bolt.Worksiksi.

“Projekti oli haastava ja teknologia uutta, mutta koko homma rullasi sujuvasti osaavien koodaajiemme avulla. On hieno fiilis, että sovellukseemme oltiin niin tyytyväisiä, että sen koko yritys uskallettiin uudelleenbrändätä sen ympärille. Yrityksenä meidän yksi suurimmista vahvuuksista on se, että olemme edelläkävijöitä monessa uudessa teknologiassa ja uskallamme soveltaa niitä. Haluamme tulevaisuudessakin tehdä uusia aluevaltauksia Bolt.Worksin tapaisten rohkeiden yritysten kanssa”, Räätälöityjen palveluiden johtaja Niklas Lahti Digialta sanoo. 

Ville Herva avaa kokonaiskuvaa omassa LinkedIn-postauksessaan: BOLT.works siirtää rakennusalan työvoimavuokrauksen mobiiliksi.