Case Coolcenter Forssa

Monipuolinen toiminnanohjausjärjestelmä uuden yrityksen tarpeisiin


Kylmälaitealalla toimiva Coolcenter Forssa teki Digian kanssa sopimuksen toiminnanohjausjärjestelmästä. Tuolloin juuri toimintansa aloittanut yritys tarvitsi kiireellisesti luotettavan ja osaavan järjestelmätoimittajan. Pienelle yritykselle Digian Microsoft NAV -pohjainen kokonaisratkaisu soveltui erinomaisesti.

Ominaisuuksien lisäksi hinta oli aloittelevalle yritykselle ratkaiseva tekijä. Järjestelmän Microsoft-pohjaisuus oli myös tärkeää. Lisäksi luottamuksemme Digian ammattitaitoon oli luja.

Kauko Korko, toimitusjohtaja, Coolcenter Forssa Oy

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimmeMonipuolinen toiminnanohjausjärjestelmä uuden yrityksen tarpeisiin

Forssalainen kylmälaitealalla toimiva Coolcenter Forssa teki Digian kanssa sopimuksen toiminnanohjausjärjestelmästä. Tuolloin juuri toimintansa aloittanut yritys tarvitsi kiireellisesti luotettavan ja osaavan järjestelmätoimittajan. Pienelle yritykselle Digian Microsoft NAV -pohjainen kokonaisratkaisu soveltui erinomaisesti.

Coolcenter Forssa tekee erikoiskylmälaitteita ja piensarjoja Eurooppaan, kylmäteknisten laitteiden tuotemuutoksia ja korjauksia, sekä saattaa eri tuottajayhteisöjen elektroniikkamateriaalia uusiokäyttöön. Yrityksellä on 11 työntekijää. Yrityksen toiminnanohjausjärjestelmä kattaa asiakkuuksien hallinnan, taloushallinnan, osto- ja myyntireskontran sekä materiaalihallinnan. Yrityksen perustajilla Kauko Korkolla ja Sauli Hakalalla on takanaan yhteensä yli 40 vuoden kokemus kylmälaitealalta. Liiketoiminnan asettamat vaatimukset toiminnanohjausjärjestelmälle olivat tiedossa sopimuskumppania haettaessa.

”Ominaisuuksien lisäksi hinta oli aloittelevalle yritykselle ratkaiseva tekijä. Järjestelmän Microsoft-pohjaisuus oli myös tärkeää. Lisäksi luottamuksemme Digian ammattitaitoon oli luja”, toimitusjohtaja Kauko Korko Coolcenteristä summaa.

”Ensiarvoisen tärkeä työkalu”

Korkon mukaan aiemman alan kokemuksen myötä toiminnanohjausjärjestelmän hankinnan hyöty ja tärkeys oli selvillä. Liikkeelle ei haluttu lähteä liian suppealla kokonaisuudella.

”Jo nyt järjestelmä on tienannut hintansa takaisin. Se on ensiarvoisen tärkeä työkalu muun muassa myynti- ja ostotilausten hallinnassa, tuotekustannusten laskennassa, toimitusaikojen ja kapasiteetin ennakoinnissa sekä varastohallinnassa. Järjestelmän avulla saamme luotettavaa ja ajantasaista tietoa: se säästää aikaa ja auttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme paremmin. Tulevaisuudessa toiminnanohjausjärjestelmää muokataan myös tuotannon suunnitteluun”, Korko kertoo. Korko antaa kiitosta Digialle palvelualttiudesta, joustavuudesta ja asiantuntijuudesta.

”Olemme saaneet Digialta ongelmatilanteissa nopeaa ja asiantuntevaa apua melkein kellonajoista riippumatta. Myös muutoksia pystytään tekemään nopeasti ja joustavasti”, Korko kertoo.