Case deltamarin

Microsoft Dynamics NAV taipui kansainvälisen konsernin käyttöön


Meriteknisen alan yritys Deltamarin Oy tarvitsi kansainvälisen konsernin tarpeisiin soveltuvan toiminnanohjausjärjestelmän. Yhteistyössä Digian kanssa yritys päivitti järjestelmänsä Microsoft Dynamics NAV 2015 -versioon. Uuden ERP-järjestelmän ansiosta Deltamarin pystyi vähentämään käytössä olevia tietojärjestelmiä.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Digiaan. Heti ensitapaamisessa tuli olo, että he kuuntelivat ja ymmärsivät liiketoimintaamme. He tekivät lupauksia vasta, kun olivat kunnolla selvittäneet tarpeemme. Se oli meille tärkeää.

Ulla Hagström, talouspäällikkö, Deltamarin Oy

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimmeMicrosoft Dynamics NAV taipui kansainvälisen konsernin käyttöön

Deltamarin Oy päivitti toiminnanohjausjärjestelmänsä Microsoft Dynamics NAV 2015 -versioon. Päivityksen yhteydessä yritys pystyi vähentämään käytössä olevia tietojärjestelmiä.

Deltamarin Oy on meriteknisen alan suunnittelu-, konsultointi- ja rakennuttamispalveluja tarjoava yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Turussa. Yrityksessä ja sen yhteisyrityksissä työskentelee noin 400 työntekijää eri puolilla Eurooppaa ja Aasiaa.

Deltamarin toteutti Digian kanssa siirtymän Microsoft Dynamics NAV 2015 -versioon. Uuteen ratkaisuun siirtyminen vähensi yrityksen käytössä olevia tietojärjestelmiä, ja tukee myös globaalia toimintaa.

Monipuolinen ERP on toiminnan edellytys

Deltamarinissa toiminnanohjausjärjestelmä linkittyy kaikkiin työvaiheisiin, ja ilman sitä yrityksen toiminta olisi hankalaa.

”Microsoft Dynamics NAV on toimiva, monipuolinen ja hinta-laatusuhteeltaan meidän kaltaisellemme konsernille sopiva. Se on myös laajennettavissa, jos meidän toimintamme muuttuu tai laajenee”, kertoo yrityksen talouspäällikkö Ulla Hagström.

Kun Deltamarin siirtyi uuteen Dynamics NAV 2015 -järjestelmään, voitiin käytöstä poistaa erillinen projektinhallintatyökalu ja ottaa käyttöön ostolaskujen käsittely.

”Se, että järjestelmässä on mahdollisimman vähän erillisiä räätälöintejä ja lisäosia, mahdollistaa sujuvamman versiovaihdon myös tulevaisuudessa. Se on tärkeää, jotta toiminnanohjausjärjestelmä pysyy ajan tasalla ja tietoturva-asiat kunnossa”, Hagström korostaa.

Sopiva kansainvälisen konsernin käyttöön

Deltamarinissa NAV:ia käyttää pääsääntöisesti työssään noin 10 henkilöä, mutta rajattuja toimintoja jopa 230 henkilöä eri puolilla maailmaa. NAV-järjestelmä mahdollistaa myös globaalin toiminnan. Esimerkiksi Puolan yhtiössä on meneillään myös NAV-päivitys.

”Me emme voisi toimia ilman NAV-järjestelmää, sillä se ohjaa kaikkea toimintaamme. Kaikkia ominaisuuksia emme ole edes ehtineet ottaa vielä käyttöön. Tavoitteena on, että NAV:in avulla voimme seurata kaikkia konsernin lukuja”, Hagström sanoo.

Hagströmin mielestä järjestelmän päivitys sujui hyvin, aikataulussa ja budjetissa.

”On hyvä, että meillä on osaava kumppani lähellä. Se mahdollistaa toimivan jatkokehityksen. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Digiaan. Heti ensitapaamisessa tuli olo, että he kuuntelivat ja ymmärsivät liiketoimintaamme.”

”He tekivät lupauksia vasta, kun olivat kunnolla selvittäneet tarpeemme. Se oli meille tärkeää.”