case dovre group

Konsernisivusto, joka keskittyy olennaiseen


Dovre Group
on kansainvälisesti toimiva projektihenkilöstön ja -johtamisen palvelutoimittaja, jonka konsernisivusto oli teknisesti ja sisällöllisesti vanhentunut ja toimimaton. Digia toteutti Dovrelle sivuston, joka keskittyy konsernin liiketoiminnan tärkeimpiin painopisteisiin.

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimme

  • DrupalKonsernisivusto, joka keskittyy olennaiseen

Dovre Groupin uusi konsernisivusto heijastelee liiketoiminnan tärkeimpiä painopisteitä.

Kansainvälinen projektihenkilöstön- ja johtamisen palvelutoimittaja Dovre Group halusi uudistaa konsernisivustonsa, joka oli auttamattoman vanhentunut ja toimimaton, sekä teknisesti että sisällöllisesti. Sivustolta oli punainen lanka kateissa. Kaikille yritettiin tarjota kaikkea, mikä teki lopputuloksesta sekavan.

Dovren toiveissa oli jotain muuta, kuin perinteinen konsernisivusto. Olennaista oli tuoda keskiöön se, mikä tuo Dovrelle liiketoimintaa: konsultointityö projekteissa sekä osaavan ja kokeneen henkilöstön välittäminen projekteihin. Uuden sivuston tuli heijastaa konsernin liiketoiminnan tärkeimpiä painopisteitä.

Projektin tavoitteena oli toteuttaa responsiivinen sivusto, joka antaa houkuttelevan kuvan Dovresta konsernin tärkeimmille kohderyhmille, eli potentiaalisille työntekijöille ja sijoittajille. Olennaista oli, että sivusto olisi helppo ja miellyttävä käyttää molempien kohderyhmien näkökulmasta.

Sivusto tuli toteuttaa laadukkaasti, tiukassa aikataulussa ja toimintavarmasti. Haasteena oli, että sovelluksen backend pohjautui täysin Carerix-rekrytointijärjestelmään. Lisäksi pohdittavaa aiheutti ulkopuolisesta palvelusta tulevan sijoittajasuhdedatan saaminen responsiiviseksi.

Projektissa oli mukana käytettävyys- ja käyttöliittymätoimisto Idean, joka vastasi sivuston konseptista ja ulkoasusta.

Digia ehdotti Dovrelle Drupal 7 -julkaisujärjestelmään perustuvaa toteutusta. Drupal oli järkevä valinta, sillä se integroituu eri järjestelmiin ohjelmointirajapintansa ansiosta nopeasti ja toimintavarmasti, ja projektissa oli tarkoitus toteuttaa useita integraatioita, mm. laajamittainen integraatio Carerix-rekrytointisovellukseen

Sivusto tehtiin kuudessa viikossa kahden seniorikehittäjän voimin. Aikataulu oli tiukka, mutta työt saatiin purkkiin sen puitteissa.

Digian yhteistyö Dovren kanssa jatkui menestyksekkäästi Dovre Clubin kehityksen merkeissä. Lisäksi syksyllä 2014 konsernisivustolle tehtiin kevyt uudistus Dovren oman toimintaympäristön hieman muututtua.