Case Elisa

Asiakaspalvelua sujuvasti mistä vain


Yritysten asiakaspalveluorganisaatioille tarkoitettu Elisa OrangeContact -alusta antaa asiakkaalle vallan päättää, minkä kanavan välityksellä hän yrityksen kanssa asioi. Entistä liikkuvamman työnteon mahdollistamiseksi Digia toteutti mobiiliratkaisun, joka mahdollistaa järjestelmän käytön fyysisestä sijainnista ja kiinteästä päätelaitteesta riippumatta.

mita-teimme.pngMitä teimme

Digian kanssa tarkennettiin tarvetta ja puntaroitiin toteutusvaihtoehtoja ja niiden hyötyjä. Lopputuloksena saimme aikaan hyvän ja varmatoimisen toteutuksen, jota pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme.

Ville Ruutu, palvelupäällikkö, ElisaAsiakaspalvelua sujuvasti mistä vain

Digian mobiiliratkaisun avulla asiakaspalveluhenkilöstö voi käyttää Elisan OrangeContact-järjestelmää paikasta ja päätelaitteesta riippumatta.

Elisa OrangeContact on yritysten asiakaspalveluorganisaatioille tarkoitettu alusta, joka antaa asiakkaan päättää itse, minkä kanavan välityksellä hän yrityksen kanssa asioi. Koska työnteko muuttuu yhä liikkuvammaksi, koettiin Elisalla tärkeäksi, että asiakaspalveluhenkilöstö voi käyttää OrangeContact-järjestelmää myös mobiilisti. Haasteita toteutus- ja ylläpitonäkökulmasta asetti kuitenkin erilaisten päätelaitteiden määrä.

Sama toiminnallisuus on identtinen eri älypuhelimilla.

Alustariippumaton ratkaisu

Tarpeeseen kehitettiin tämän päivän käyttäjävaatimukset täyttävä mobiiliratkaisu, joka toimii modernien mobiililaitteiden yleisimmillä alustoilla.

Mobiiliratkaisun suunnittelussa huomioitiin aiemmin yhdellä alustalla toimineen ratkaisun toiminnallisuus, erilaiset asiakkailta saadut käyttäjätarpeet sekä Elisan monipuolinen laitevalikoima. Laajan valikoiman vuoksi ongelmaksi nousi älypuhelinalustojen kirjo ja niiden keskinäinen erilaisuus.

Alusta- ja selainkohtaiset rajoitukset kierrettiin yhdenmukaisen toiminnallisuuden aikaansaamiseksi modernilla web-pohjaisella ratkaisulla. Käytettävyyssuunnittelulla käyttöliittymää yksinkertaistettiin ja ulkoasu hiottiin nykyisen Elisa-ilmeen mukaiseksi. Toteutettu mobiiliratkaisu tarjoaa selainpohjaisen hallinnointinäkymän Elisan olemassa olevaan OrangeContact-järjestelmään.

Lopputuloksena hyvä ja varmatoiminen toteutus

Hankkeen alkuperäisenä ajatuksena oli toteuttaa alustakohtainen Client-toteutus neljälle eri älypuhelinalustalle.

”Digian kanssa tarkennettiin tarvetta ja puntaroitiin toteutusvaihtoehtoja ja niiden tuomia hyötyjä. Ylläpito- ja toteutuskustannusten näkökulmasta päädyimme valitsemaan Digian suosituksella modernin älypuhelimille räätälöidyn web-toteutuksen. Tarve oli myös lähteä ketterästi liikkeelle, ja Digia mukautui toiveeseen”, kertoo Elisan palvelupäällikkö Ville Ruutu.

Hankkeessa päädyttiin myös optimoimaan käyttöliittymää ja priorisoimaan toiminnallisuutta helppokäyttöisyyden maksimoimiseksi. Hanke eteni Elisan rajapintatoteutuksen ohessa ja mukautui sen aiheuttamiin muutoksiin.

”Lopputuloksena saimme aikaan hyvin ja varmatoimisen toteutuksen, jota pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme OrangeContact-järjestelmän osana”, Ruutu toteaa.

Hankkeessa lähdettiin jo tarjousvaiheessa ketterästi hakemaan ratkaisua kartoittamalla Elisan tavoitteita.

”Alun perin mietityt alustakohtaiset Client-toteutukset olivat turhan raskaita ja suuritöisiä toteuttaa, ja eri alustojen ylläpito olisi ollut myös työlästä”, kertoo projektipäällikkö Antti Nyqvist Digialta.

”Toteutus tehtiin siitä lähtökohdasta, että sama toiminnallisuus on identtinen eri älypuhelimilla ja ratkaisu toimii yhdenmukaisesti eri selaimilla”, Nyqvist jatkaa.

Kokonaisuus varmistettiin lopuksi kattavalla testauksella. Lopputuloksena oli yksi toteutus, joka toimii neljällä yleisimmällä älypuhelinalustalla ja tunnetuilla selaimilla yhtäläisesti ja varmasti.