Case FeScon

Taipuisaa toiminnanohjausta pikatoimituksella

Uudis- ja korjausrakentamisen kuivatuotteita valmistava Fescon tarvitsi uuden toiminnanohjausjärjestelmän tukemaan yhtiön kasvua ja liiketoiminnallisia tarpeita. Ratkaisuksi valittiin Digia Enterprise, joka on nyt Fesconilla laajassa käytössä asiakaspalvelukeskuksen tilausten vastaanotosta aina tuotantoon ja laskutukseen asti.

Yhteistyö Digian kanssa on sujunut hyvin; lupaukset on pidetty ja toimitukset hoidettu aikataulun mukaisesti.

Kimmo Peltola, kehityspäällikkö, Fescon

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimmeDigia Enterprise -toiminnanohjaus liiketoimintaa tukemassa

Kotimaisen Fesconin vanha toiminnanohjausjärjestelmä ei enää palvellut yrityksen tarpeita. Digia Enterprise otettiin käyttöön onnistuneesti nopealla aikataululla.

Fescon on Hausjärvellä, Sipoossa ja Haukiputaalla toimiva uudis- ja korjausrakentamisen kuivatuotteita valmistava yritys, jonka asiakkaita ovat rautakaupat, rakennusliikkeet, urakoitsijat ja rakennusmateriaaliteollisuus. Fesconilla on vahva oma tuotekehitys ja osaamista, palvelua, tuotteita ja ratkaisuja kehitetään jatkuvasti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Fesconin kuivatuotteet valmistetaan pitkälle automatisoiduissa tehtaissa, joihin kuuluu neljä laastitehdasta sekä yksi pinnoitteita ja maaleja valmistava tehdasyksikkö. Hausjärven tehtaan yhteydessä sijaitsevat myös Fesconin asiakaspalvelukeskus sekä laboratorio, jossa hoidetaan yrityksen tuotekehitystä ja laadunseurantaa.

Fesconilla käytössä ollut toiminnanohjausjärjestelmä ei enää pystynyt tukemaan yhtiön voimakasta kasvua eikä liiketoiminnallisia tarpeita. Järjestelmä oli räätälöity yrityksen omiin tarpeisiin, ja sen tuki ja kehitys oli heikentynyt.

Fescon etsi uutta järjestelmää, joka taipuisi tuotannon reseptiikan hallintaan, tarjoaisi tehokkaamman ja reaaliaikaisemman tuotannonohjauksen sekä tilaus-toimitusketjun hallinnan. Lisäksi uuden järjestelmän piti pystyä tehokkaammin hyödyntämään raportointi- ja tilastotietoa. Kartoituksessa parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui Digia Enterprise. Järjestelmän ja toimittajan valinnassa ratkaisivat ohjelmiston hyvä valmiusaste ja sopivuus toimialalle sekä pitkä kokemus IT-toimittajana ja kattavat tukipalvelut.

Koko tilaus-toimitusketju hallintaan

Fesconin toiminta on hyvin kausiluonteista: kiireinen rakennussesonki ajoittuu keväästä syksyyn, ja talvella on taas hiljaisempaa. Uuden järjestelmän käyttöönottoprojekti pitikin pystyä toteuttamaan nopeasti talven aikana ennen kiireisen kevätsesongin alkua. Järjestelmän toimitusprojekti aloitettiin marraskuussa 2006 ja järjestelmä oli käytössä ennen sesongin alkua maaliskuussa 2007. Toimitus toteutettiin nopealla aikataululla: projektin kesto oli noin neljä kuukautta ja ajanjaksolle osuivat myös joulu ja vuodenvaihde.

Digia Enterprise -toiminnanohjausjärjestelmä on Fesconilla laajassa käytössä, aina asiakaspalvelukeskuksen tilausten vastaanotosta tuotantoon ja laskutukseen asti. Myös tehtaan tuotannonohjaus sekä varasto- ja materiaalihallintotoiminnot lähtevä logistiikka ja taloushallinto hoidetaan kokonaisuudessaan Digia Enterprise -järjestelmän avulla.

Projektin johto toimi hyvin

Fesconin kehityspäällikkö Kimmo Peltolan mukaan järjestelmä toimii hyvin ja henkilöstö on tottunut käyttämään sen useita ja laajoja toiminnallisuuksia.

”Yhteistyö Digian kanssa on sujunut hyvin; lupaukset on pidetty ja toimitukset hoidettu aikataulun mukaisesti”, toteaa Peltola tyytyväisenä.

”Projektipäällikkö perehtyi yrityksemme toimintaan erittäin hyvin ja nopealla aikataululla. Määrittelyvaiheessa hänen panoksensa yrityksemme prosessien kuvaamiseen oli todella suuri. Kaikki prosessit saatiin kuvattua auki, ja toimintaa myös muutettiin tietyissä kohdin järjestelmän logiikan mukaan toimivaksi”, Peltola lisää.

Myös Fesconin organisaatiossa oli koko projektin ajan yksi henkilö valjastettuna projektiin mukaan. Tämä oli ehdoton edellytys sille, että tiukassa aikataulussa pysyttiin ja järjestelmä saatiin käyttöön neljässä kuukaudessa.