case haloila

Toiminnanohjauksella tehoa toimitusketjuun


Haloila Oy on yksi maailman johtavista lavakuormien käärintäkoneita valmistavista yrityksistä. Digia toimitti Hailolalle Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmän. Digia valikoitui yhteistyökumppaniksi yhdessä Enter SystemsSolutionin kanssa, joka toimitti Haloilalle serveriratkaisun.

Saamme toiminnot kuten sähköisen laskutuksen, verkkokaupan ja ostolaskut paremmin toimimaan yhdessä toiminnanohjausjärjestelmän kanssa.

Markku Ylinen, varatoimitusjohtaja, Haloila

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimmeToiminnanohjauksella tehoa toimitusketjuun

Haloila Oy on yksi maailman johtavista lavakuormien käärintäkoneita valmistavista yrityksistä. Digia toimitti Hailolalle Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmän. Digia valikoitui yhteistyökumppaniksi yhdessä Enter SystemsSolutionin kanssa, joka toimitti Haloilalle serveriratkaisun.

”Vaikea kuvitella yritystämme ilman toiminnanohjausjärjestelmää”

Haloila Oy on yksi maailman johtavista lavakuormien käärintäkoneita valmistavista yrityksistä. Haloilan tehtaat sijaitsevat Maskussa sekä Kardjalissa, Bulgariassa. Haloila on perustettu yli 40 vuotta sitten, ja se on valmistanut historiansa aika yli 5 000 Octopus-käärintäkonetta. Koneita toimitetaan lähes 100 maahan. Haloila on osa kansainvälistä Signode Industrial Group -konsernia, joka on maailman johtavia teollisten pakkaustuotteiden valmistajia.

Yhteistyö Digian kanssa alkoi vuonna 2006, kun Haloila etsi uutta järjestelmätoimittajaa Microsoft Dynamics NAV -järjestelmälle. Digia päivitti Haloilan toiminnanohjausjärjestelmän uuteen versioon vuoden 2014 lopussa.

Haloila Oy:n varatoimitusjohtaja Markku Ylinen listasi NAV-toiminnanohjausjärjestelmän kolme tärkeintä ominaisuutta yritykselle:

1. Uusi versio käyttöön

Otimme edellisen NAV-version käyttöön vuonna 2006, joten oli jo aika päivittää uuteen versioon. NAV-järjestelmän kehitys on ollut merkittävää viime vuosien aikana. Päivitetyn version myötä olemme saaneet käyttöömme uusia rajapintoja eri ohjelmistoihin, ja lisäksi se mahdollistaa tulevaisuuden kehittämisen. Saamme toiminnot kuten sähköisen laskutuksen, verkkokaupan ja ostolaskut paremmin toimimaan yhdessä toiminnanohjausjärjestelmän kanssa. Tulevaisuudessa myös töiden etäkirjaaminen esimerkiksi tabletilta tulee ajankohtaiseksi.

2. Tärkeä osa toimintaamme

En usko, että tulisimme enää toimeen ilman toiminnanohjausjärjestelmää. Siellä on kaikki: valmistamiemme koneiden tiedot, varastotiedot, kirjanpito ja hallinto. On vaikeaa kuvitella aikaa ennen ERP-järjestelmiä. Myös konsernissa ollaan kiinnostuneita käyttämästämme NAV-järjestelmästä. NAV on meille sopivankokoinen ratkaisu, mutta voimme kuitenkin hoitaa myös konsernin raportointia sen avulla.

3. Käytössä kaikissa toiminnoissamme

Toiminnanohjausjärjestelmää käytetään kaikissa toiminnoissamme. NAV on osoittautunut yritystoimintaamme taipuvaksi järjestelmäksi. Sitä käytetään hallinnossa, tuotannossa, huollossa, myynnissä ja varastossa. Toimihenkilöstö käyttää järjestelmää päivittäin. Myös huoltomiehemme eri puolilla Eurooppaa kirjaavat huoltotiedot järjestelmään itse.