CASE ITW Construction

Toiminnanohjausta kansainvälisiin tarpeisiin


Kiinnitysjärjestelmiin erikoistunut ITW Construction valitsi Digian Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmän toimittajaksi Suomen ja Viron toimipisteisiin. Digia valikoitui yhteistyökumppaniksi tarkan tarvekartoituksen jälkeen.

Kehitämme järjestelmää eteenpäin yhdessä Digian kanssa. Tulevaisuudessa rakennamme NAV-järjestelmän yhteyteen sähköisen kaupan tietojärjestelmää, jotta voisimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin.

Raimo Suhonen, Controller, ITW Construction

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimmeToiminnanohjausta kansainvälisiin tarpeisiin

Kiinnitysjärjestelmiin erikoistunut ITW Construction valitsi Digian Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmän toimittajaksi Suomen ja Viron toimipisteisiin. Digia valikoitui yhteistyökumppaniksi tarkan tarvekartoituksen jälkeen.

”NAV täytti myös konsernin vaatimukset”

”Kuulumme isoon, kansainväliseen ITW-konserniin ja konsernin eri yrityksissä on käytössä NAV-järjestelmä. Kyselimme käyttäjäkokemuksia konsernimme muilta yrityksiltä Euroopasta, ja ne olivat positiivisia. NAV täytti myös kaikki emoyhtiön vaatimuksen raportoinnin osalta”, ITW Constructionin controller Raimo Suhonen sanoo.

ITW oli aiemmin tehnyt yhteistyötä Digian kanssa. Ratkaisevaa olivat kuitenkin hyvät referenssit NAV-järjestelmän toimituksista.

”Digialla oli hyvät ja monipuoliset referenssit, ja tiesimme heidät luotettavaksi ja osaavaksi kumppaniksi aiemmin tehdyn yhteistyön perusteella”, Suhonen korostaa.

Kaikki työntekijät järjestelmän käyttäjiksi

Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmä otettiin ensin käyttöön ITW Constructionin Viron yksikössä. Tämän jälkeen oli helpompi ottaa järjestelmä ja sen laajennusosat, kuten BI4Dynamics-raportointijärjestelmä, käyttöön Suomessa.

”Järjestelmä on tuonut mukanaan uuden opettelua, ja Digia on ollut meille erittäin hyvänä apuna oppimisessa. Pystyimme esimerkiksi raportoimaan konsernille heti ensimmäisen käyttökuukauden jälkeen kattavasti”, Suhonen sanoo.

Aiemmin vain harvat ITW:n työntekijät olivat tekemisissä tietojärjestelmien kanssa. Nykyään uutta toiminnanohjausjärjestelmää tai sen osia käyttävät kaikki työntekijät.

”Järjestelmä on käyttäjäystävällinen ja informatiivinen. Järjestelmän takaisinmaksuaika on meille noin 2,5 vuotta. Uusia hyötyjä huomataan jatkuvasti, nyt kun järjestelmä on ollut meillä käytössä kolme kuukautta”, Suhonen kertoo.

”Kehitämme järjestelmää eteenpäin yhdessä Digian kanssa. Tulevaisuudessa rakennamme NAV-järjestelmän yhteyteen sähköisen kaupan tietojärjestelmää, jotta voisimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin”, Suhonen jatkaa.

Unifaun-järjestelmä tehostaa kuljetuksia

ITW otti käyttöön NAV-järjestelmän osaksi Unifaun Online -sähköisen kuljetushallinnan. Unifaunin avulla ITW pystyy hallinnoimaan kuljetuksiaan tehokkaasti. Kuljetusasiakirjat muodostuvat samanaikaisesti, kun tilausta käsitellään pääjärjestelmässä. Kuljetustilaukset välittyvät automaattisesti valitulle kuljetusliikkeelle, ja Unifaun muokkaa sanoman rahdinkuljettajan järjestelmän vaatimaan muotoon.

”Unifaun-järjestelmän hyödyt näkyvät meillä ihan käytännössä, sillä se poisti aiemman toimintatavan ongelmat rahtikirjojen osalta saamantien. Unifaun myös poistaa päällekkäisiä toimintoja, kun asiakasrekisteriä ei tarvitse ylläpitää toisessa järjestelmässä. Nyt yhteydenpitomme kuljetusliikkeisiin on toimivaa ja ajantasaista. Rahtikirjat lähtevät sähköisesti järjestelmästämme”, Suhonen korostaa.

ITW Construction Products Oy

ITW Construction on erikoistunut kiinnitystarvikkeisiin puu-, betoni- ja teräskiinnityksissä. Yritys palvelee rakennusalan jälleenmyyjiä ja ammattirakentajia. ITW Construction on osa kansainvälistä ITW-konsernia, joka omistaa yli 800 yritystä 52 maassa. Konsernissa työskentelee lähes 60 000 työntekijää.