case kodisto

Vuokralaisten ja vuokranantajien oma Tinder


Newsecillä oli tarve parantaa hallinnoimiensa vuokra-asuntojen käyttöastetta. Tätä varten tarvittiin helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla vuokralaiset voisivat hakea vapaita asuntoja. Kodisto.fi -projektin toteuttajaksi valikoitui Digia monipuolisen osaamisena ja ideointikykynsä ansiosta.

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimme

  • React
  • Laravel Lumen

Pidän Digian ketterästä, proaktiivisesta ja asiakaslähtöisestä tavasta toimia. Arvostan myös tiimin sitoutumista projektiin sekä sitä, että projektinhallinnassa käytettiin moderneja digitaalisia työkaluja. Lopputulos on erittäin joustava, skaalautuva ja muunneltavissa.

Tomi Ventovuori, varatoimitusjohtaja, Newsec Asset Management OyVuokralaisten ja vuokranantajien oma Tinder

Newsec halusi parantaa hallinnoimiensa vuokra-asuntojen käyttöastetta. Digian toteuttama Kodisto.fi -palvelu tarjoaa helppokäyttöisen työkalun vapaiden vuokra-asuntojen välittämiseen.

Newsec on toiminut yli 25 vuotta Suomessa kiinteistöjen myynti- ja ostoneuvonannoissa, arvioinneissa ja analyyseissä, toimitilavälityksessä sekä kiinteistö- ja toimitilajohtamispalveluissa. Newsec palvelee asiakkaitaan valtakunnallisesti yli 200 asiantuntijan voimin ja toimii pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella, Oulussa, Turussa, Hämeenlinnassa ja Jyväskylässä.

Newsecillä oli tarve parantaa hallinnoimiensa vuokra-asuntojen käyttöastetta. Tätä varten tarvittiin helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla vuokralaiset voisivat hakea vapaita asuntoja.

Helpompaa vuokra-asuntojen välittämistä myös mobiilissa

Kodisto.fi-projektissa tavoitteena oli tuoda asuntojen esittely uudelle vuosikymmenelle ja panostaa huomattavasti käyttökokemukseen, erityisesti mobiilissa. Lopputuloksen haluttiin olevan parempi kuin aiemmin käytetyt vuokra-asuntojen välityspalvelut, joiden käyttökokemuksessa on parantamisen varaa varsinkin mainitulla mobiilipuolella. Esikuvana mobiilikäytettävyydessä pidettiin Airbnb:tä.

“Valitsimme toteuttajaksi Digian, sillä yritys pystyi etukäteen konkreettisesti määrittelemään projektin sisällön ja hinnoittelun sekä tuomaan toteutukseen omia ideoitaan. Arvostimme myös sitä, että organisaatiossa on paljon monipuolista osaamista. Päätöksenteossa painoi lisäksi se, että Newsec omistaa sen, mitä projektissa tuotetaan, jolloin joku muukin taho voi tarvittaessa jatkokehittää palvelua”, kertoo Tomi Ventovuori, Newsec Asset Management Oy:n varatoimitusjohtaja.

Newsec oli samanaikaisesti kehittämässä toisen palveluntarjoajan kanssa vuokra-asuntojen hallinnoinnin taustajärjestelmää, joka oli tarkoitus integroida Kodisto.fi-markkinapaikkaan. Taustajärjestelmän kehittämisen ja integraation tavoitteena oli tehostaa Newsecin vuokrahallinnon työtä.

Kodisto.fi-projektissa tavoitteena oli tuoda asuntojen esittely uudelle vuosikymmenelle.

Monipuoliset ominaisuudet auttavat saamaan palvelusta kaiken hyödyn irti

Digian vastuulla projektissa oli sekä konsepti-, käyttöliittymä- ja visuaalinen suunnittelu että palvelun tekninen toteutus. Projektissa toteutettiin microservice-arkkitehtuuria hyödyntävä ohjelmisto, jossa backendinä on hyväksi havaittu Laravel Lumen, frontendinä React-sovelluskehys ja hakumoottorina ElasticSearch.

Käyttökokemuksen parantamiseksi hakua yksinkertaistettiin niin paljon kuin mahdollista, ja turhat komponentit karsittiin pois. Erikoisuutena toteutettiin Tinder-tyyppinen tykkäystoiminnallisuus, jonka avulla palvelu oppii, minkä tyyppisiä asuntoja hakija preferoi. Lisäksi Newsecin asiakkaita eli kiinteistöjen omistajia ajatellen palveluun tehtiin asunnon suosioon ja kiinnostavuuteen perustuva dynaamisen hinnoittelun elementti, jonka avulla vuokranantajat voivat saada asunnoista parhaan mahdollisen vuokrahinnan.

Lisäksi sovellukseen toteutettiin erilaisia vuokranantajia ajatellen mahdollisuus esitellä vain omia asuntoja omaa visuaalista ilmettään käyttäen. Muita ominaisuuksia ovat monikielisyys, monipuolinen haku, sekä räätälöity admin-puoli, jossa on oma hakunsa ja mahdollisuus lisätä frontendin puolelle kohteisiin erikoismerkintöjä, kuten “tarjous”, “kohde näytössä” ja “eri hinta”.

Lopputuloksena joustava ja muunneltava palvelu

“Pidän Digian ketterästä, proaktiivisesta ja asiakaslähtöisestä tavasta toimia. Arvostan myös tiimin sitoutumista projektiin sekä sitä, että projektinhallinnassa käytettiin moderneja digitaalisia työkaluja. Olemme iloisia, että palvelu saatiin aikataulujen puitteissa valmiiksi. Lopputulos on erittäin joustava, skaalautuva ja muunneltavissa. Yksi palvelun onnistuneimmista ominaisuuksista on se, että ulkoasua voi räätälöidä eri asiakkaille”, Tomi Ventovuori toteaa.

”Uskon, että Kodisto.fi-palvelua voidaan hyödyntää liiketoiminnassamme tavoilla, joita emme vielä edes tiedosta”, liiketoimintajohtaja Risto Mustaniemi jatkaa.

“Tämä oli ensimmäinen toteuttamamme palvelimella renderöity ReactJS-applikaatio ja ns. universaali JavaScript-sovellus. Teknologia näiden applikaatioiden toteuttamiseksi on vielä lapsenkengissä, minkä vuoksi jouduimme ratkomaan muutamia melko matalan tason ongelmia, jotka yleensä ratkaistaan jo sovelluskehyksen, eli tässä tapauksessa Reactin tasolla. Lopputuloksena syntyi kaikin puolin pätevä, hakukoneystävällinen ja moderni JavaScript-applikaatio, joka on toteutettu uusimmilla web-teknologioilla. Hakukone-crawlerit näkevät saman sisällön kuin normaalit käyttäjät, ja pystyvät siten indeksoimaan sivuston oikein hakukonetta varten”, kertoo Christoffer Niska, projektin tekninen arkkitehti ja Lead Frontend Developer.