CAse Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Kattava järjestelmäratkaisu tehostaa toimintaa


Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla oli tarve siirtyä kokonaisvaltaisempaan järjestelmäratkaisuun, joka palvelisi sitä monipuolisesti myös tulevaisuudessa. Järjestelmäratkaisuksi valikoitui Digian toimittama Microsoft Dynamics NAV, joka tuo yritykselle hyötyjä muun muassa reaaliaikaisen tiedon hallinnan avulla.

Wirvoitusjuomatehdas tarvitsi kokonaisvaltaisen järjestelmäratkaisun, joka kattaa toiminnot tuotekehityksestä loppuasiakkaan palautteeseen saakka. Mietimme uutta ohjelmistoa aluksi taloushallinnon alalta, mutta yhteistyössä Digian kanssa päädyimme laajempaan ja meitä paremmin palvelevaan kokonaisuuteen.

Petri Aaltonen, tuotantopäällikkö, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimmeKattava järjestelmäratkaisu tehostaa toimintaa

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy tarvitsi uuden toiminnanohjausjärjestelmän, joka kattaisi monipuolisesti eri toimintoja. Yhdessä Digian kanssa yritys päätyi Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmään, joka palvelee yrityksen tarpeita tehokkaasti myös tulevaisuudessa.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on Laitilassa toimiva panimo, jonka tuotepalettiin kuuluvat olut-, siideri-, lonkero- ja virvoitusjuomat. Yrityksellä oli tarve siirtyä kokonaisvaltaisempaan järjestelmäratkaisuun, joka palvelisi sitä monipuolisesti. Yritys päätyi laajan kartoituksen myötä Digian toimittamaan Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmään.

Reaaliaikainen tieto tehostaa toimintaa

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla oli ollut käytössä aiemmin vain taloushallintoon liittyviä ohjelmistoja ja NAV-toiminnanohjausjärjestelmän avulla haluttiin saada muitakin toimintoja liitettyä uuteen järjestelmään.

”Wirvoitusjuomatehdas tarvitsi kokonaisvaltaisen järjestelmäratkaisun, joka kattaa toiminnot tuotekehityksestä loppuasiakkaan palautteeseen saakka. Mietimme uutta ohjelmistoa aluksi taloushallinnon alalta, mutta yhteistyössä Digian kanssa päädyimme laajempaan ja meitä paremmin palvelevaan kokonaisuuteen”, sanoo Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tuotantopäällikkö Petri Aaltonen.

Tärkeintä uudessa järjestelmässä on reaaliaikaisen tiedon hallinta. Jokainen työntekijä juomatehtaalla Laitilassa ja myyntikonttorissa Helsingissä saa tiedon samaan aikaan näkyviin.

”Reagointi erilaisiin tilanteisiin nopeutuu ja päällekkäiset kirjaukset minimoituvat uuden järjestelmän avulla. Voimme optimoida varastojamme sekä saapuvan että lähtevän tavaran osalta. Otamme myös käyttöön EDI/OVT-sanomat, joiden avulla tietoa on helppo siirtää meiltä asiakasyrityksien järjestelmiin ja takaisin. Enää siis ei tarvitse lähettää papereita edestakaisin, vaan tieto siirtyy sähköisissä järjestelmissä nopeasti", Aaltonen sanoo.

Järjestelmä myös tulevaisuuden tarpeisiin

Wirvoitusjuomatehdas otti käyttöönsä toiminnanohjausjärjestelmän osaksi Mepco Palkat -palkka- ja henkilöstöjärjestelmän sekä Baswaren ostolaskujen käsittelyjärjestelmän.

Keskeinen uuden järjestelmäratkaisun käyttöönoton myötä tapahtunut parannus on yrityksen toiminnan- ja taloudenohjauksen hallitseminen kokonaisuutena. Työntekijöiden ja johdon tarvitsema tieto on helposti ja nopeasti saatavissa, ja se parantaa koko toimintaprosessia. Samalla järjestelmä skaalautuu myös tulevaisuuden tarpeisiin.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas kartoitti kumppania pitkään, sillä he halusivat varmistua yhteistyökumppanin osaamisesta elintarviketeollisuuden alalla. Tärkeintä toimittajan valinnassa oli Digian tiimin asiantuntijuus elintarviketeollisuudesta, ja tehokkuus, jota tarvittiin projektin toteuttamiseksi kohtuullisen lyhyessä ajassa.