CAse Lehtosen Konepaja

Joustava toiminnanohjaus tukee liiketoimintaa


Lehtosen Konepaja Oy on käyttänyt Digian toimittamaa Microsoft Dynamics NAV –toiminnanohjausjärjestelmää vuodesta 2008 alkaen. Versionvaihto tehtiin vuonna 2014. Pitkän kumppanuuden salaisuutena on ollut Digian kokonaisvaltainen ymmärrys niin itse järjestelmästä kuin yrityksen liiketoiminnasta.

Digialla on erittäin hyvä tuotannollinen osaaminen. Mielestäni pelkkä sovellusosaaminen ei riitä, kun puhutaan toiminnanohjausjärjestelmän toimittamisesta. Tarvitaan ymmärrystä asiakkaan liiketoiminnan erityispiirteistä, jotta kommunikointi sujuu kitkattomasti.

Juha Johansson, työsuunnittelija, Lehtosen Konepaja Oy

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimme



Joustava toiminnanohjaus tukee liiketoimintaa

Lehtosen Konepaja Oy käyttää toiminnanohjauksessaan Microsoft Dynamics NAV-kokonaisratkaisua. Järjestelmän valinnassa painottuivat joustavuus ja ratkaisun kyky tukea liiketoimintaa.

Vuonna 1923 perustettu Lehtosen Konepaja Oy on keskiraskaan ja raskaan metalliteollisuuden tilauskonepaja, ja yritys työllistää noin 140 henkilöä. Lehtosen Konepajan tuotannon osa-alueita ovat järjestelmätoimitukset, koneen runkojen sekä vaativien koneistettavien osien valmistus. Konserniin kuuluvat Lehtonen Engineering sekä ruuvikuljettimien ja ruuvipumppujen valmistukseen erikoistunut Siirtoruuvi Oy.

Lehtosen Konepaja päätyi toiminnanohjauksessaan Dynamics NAV:in kokonaisratkaisuun, jossa myös taloushallinnon osuus on nivoutunut samaan järjestelmään. Järjestelmän versionvaihto tehtiin onnistuneesti vuonna 2014, ja samalla Siirtoruuvi Oy otti käyttöönsä Dynamics NAV:in.

Järjestelmä joustaa tarpeen mukaan

”Dynamics NAV ei määrää yrityksen toimintaa, vaan voimme joustavasti saada ohjelmiston, joka tukee liiketoimintaamme, eikä hankaloita sitä”, kertoo työsuunnittelija Juha Johansson.

Johanssonin mukaan on tärkeää, että ohjelmisto on kasvatettavissa tarpeiden mukaan, ja sen ominaisuuksia voidaan hyödyntää monella eri tavalla. Myös järjestelmän etäkäyttömahdollisuus on toiminnan kannalta tärkeä, koska se helpottaa muutosten tekemistä ja ongelmien ratkaisemista. Etäyhteyden avulla säästyy runsaasti osapuolten aikaa.

Rajapinnat kunnossa

Kun kaikki ohjelmistot saadaan toimimaan moitteettomasti yhteen, on monta murhetta vähemmän.

”Digian kyky vastata koko projektista ja tietämys ohjelmistojen rajapinnoista teki yhteistyön aloittamisen helpoksi”, Johansson kommentoi.

Lehtosen Konepajalla esimerkiksi palkkahallinnon, työaikaseurannan sekä dokumentinhallinnan ohjelmistot on liitetty mukaan Dynamics NAV -kokonaisuuteen.

Yhteistyökumppanin osaaminen tärkeässä osassa

Johanssonin mukaan liiketoimintaymmärrys on kumppanin valinnassa tärkeässä osassa.

”Digialla on erittäin hyvä tuotannollinen osaaminen. Mielestäni pelkkä sovellusosaaminen ei riitä, kun puhutaan toiminnanohjausjärjestelmän toimittamisesta. Tarvitaan ymmärrystä asiakkaan liiketoiminnan erityispiirteistä, jotta kommunikointi sujuu kitkattomasti”, Johansson kertoo.