Case Mariachi

Joustava järjestelmä ja osaava kumppani mahdollistivat nopean ERP-projektin


Turkulainen elektorniikkateollisuuden sopimusvalmistaja Mariachi Oy tarvitsi toiminnanohjausjärjestelmän, joka kattaisi toimintoja monipuolisesi talouden ja tuotannonohjauksesta asiakkaiden hallintaan. Digia toimitti yritykselle Microsoft Dynamics NAV -järjestelmän, joka sovitettiin yrityksen toiminnan tarpeisiin.

Koko työ eteni hämmästyttävällä nopeudella, ja pääkäyttäjien koulutukseen päästiin sovittuna ajankohtana.

Pasi Hatakka, toimitusjohtaja, Mariachi Oy

mita-teimme.pngMitä teimme

milla-teimme.pngMillä teimmeJoustava järjestelmä ja osaava kumppani mahdollistivat nopean ERP-projektin

Mariachi Oy tarvitsi uuden ERP-järjestelmän, joka kattaisi monipuolisesti eri toimintoja. Valinta kohdistui Microsoft Dynamics NAV -järjestelmään, joka otettiin käyttöön ennätysajassa.

Mariachi Oy on turkulainen elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja, joka toimittaa kokonaispalveluja teollisuuselektroniikan, tietoliikenteen ja terveydenhuollon tekniikan alueilla tuotekehityksestä sopimusvalmistukseen ja ylläpitoon. Digia toimitti yritykselle uuden Microsoft Dynamics NAV-pohjaisen toiminnanohjausjärjestelmän.

Ennätysnopea ERP-käyttöönotto

Mariachin vaativien ja monipuolisten elektroniikkaratkaisujen liiketoimintaa ohjataan jatkossa Microsoft Dynamics NAV -pohjaisella kokonaisratkaisulla, joka kattaa tuotannonohjauksen, taloushallinnon, projektinhallinnan, varastokäsittelyn, huollon sekä asiakkuuksien hallinnan. Projekti vietiin läpi ennätyksellisen nopeassa aikataulussa, alle kahdessa kuukaudessa.

Järjestelmän päävastuullisena toimittajana toimi Digia, joka toimitti myös ratkaisun laite- ja palvelinalustan yhteistyökumppaniensa Enter System Solutions Oy:n sekä Mediatraffic Oy.n kanssa.

Mariachin toimitusjohtaja Pasi Hatakka kokee Digian kokonaisratkaisun merkittävänä yrityksen toiminnan kannalta ja on erityisen tyytyväinen tehokkaasti edenneeseen projektiin.

”Koko työ eteni hämmästyttävällä nopeudella, ja pääkäyttäjien koulutukseen päästiin sovittuna ajankohtana”, hän kiittelee.

Tuotteiden jäljitettävyys tärkeässä roolissa

Mariachin toiminnan tarpeiden mukaisesti sovitettuun järjestelmään kohdistui erityisodotuksia esimerkiksi tuotteiden jäljitettävyyden suhteen.

”Lääketieteellisissä laitteissa tulee olla sarja- ja eränumeroinnit ja myös elektroniikan on oltava jäljitettävissä. Jotta pystytään vastaamaan tiukkoihin seurantavaatimuksiin, on toimiva ERP ehdottoman tärkeä työkalu”, Hatakka kuvailee.

”Kyseinen toteutus on hyvä esimerkki siitä mitä joustava nykyaikainen tuote ja toimialansa osaava kumppani sekä aktiivinen asiakas saavat yhdessä aikaan. Nopean käyttöönoton lisäksi uuden järjestelmän hyödyt ja säästöt tulevat olemaan merkittäviä seuraavien vuosien varrella. Kankeat, hitaat ja kalliit ERP -järjestelmäkäyttöönotot ovat historiaa”, sanoo Microsoftin kumppanimyyntipäällikkö Petri Tiilikainen.