case nosto

Personoituja ostokokemuksia verkkokauppojen asiakkaille


Personoitua ostokokemusta tarjoava Nosto halusi integroida sovelluksensa erilaisiin verkkokauppa-alustoihin liiketoimintaa kasvattaakseen. Digia tuli mukaan toteuttamaan lisäosat, jotka integroivat Noston sovelluksen seitsemään eri verkkokauppa-alustaan.

Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Digian kanssa. Digia on aina toimittanut mitä on luvannut, ja enemmänkin. Voin lämpimästi suositella Digiaa haastaviin integraatioprojekteihin.

Juha Valvanne, perustaja & Chief Product Officer, Nosto SolutionsPersonoituja ostokokemuksia verkkokauppojen asiakkaille

Personoitua ostokokemusta tarjoava Nosto halusi integroida sovelluksensa erilaisiin verkkokauppa-alustoihin liiketoimintaa kasvattaakseen. Digia tuli mukaan toteuttamaan lisäosat, jotka integroivat Noston sovelluksen seitsemään eri verkkokauppa-alustaan.

Vahvojen asiakassuhteiden rakentaminen kasvottomassa online-ympäristössä on kiistatta verkkokaupankäynnin suurimpia haasteita. Räätälöidyn kokemuksen tarjoaminen ei palvele ainoastaan asiakasta, vaan se myös lisää kauppiaiden tuloa parantamalla konversioastetta ja asiakkaiden sitoutumista sekä nostamalla keskimääräistä tilauksen arvoa.

Kaikki kauppiaat ymmärtävät personoinnin arvon, mutta perinteisesti siihen liittyvät ratkaisut ovat olleet vain isojen verkkokauppiaiden ulottuvilla niiden kalliin hinnan ja implementoinnin vaatimien resurssien vuoksi.

Nosto on markkinointipalvelu, jonka avulla verkkokauppiaat voivat tarjota asiakkailleen personoidun ostokokemuksen. Palvelu on käytössä jo yli 10 000 verkkokaupassa yli sadassa eri maassa.

Nosto perustettiin vuonna 2011, jotta kaikilla verkkokauppiailla olisi mahdollisuus tarjota asiakkailleen nautinnollisempia ostokokemuksia. Noston hinnoittelu perustuu täysin sen tuottamaan hyötyyn: jos palvelu ei tuota lisätuloa kauppiaalle, ei siitä myöskään veloiteta mitään. Palvelu lanseerattiin globaalisti vuonna 2014.

Strategian mukaista kehitystä

Vuonna 2012 Nostolla oli kiire saada pilotointivaiheessa olevan sovelluksensa kehitystyötä eteenpäin. Nostossa todettiin, että sisäisten kehitysprosessien sujuvoittamisen kannalta järkevintä oli keskittyä omaan ydinosaamiseen, eli oman sovelluksen tärkeimpien ominaisuuksien kehittämiseen.

Samaan aikaan ymmärrettiin, että Noston strategian kannalta oli olennaista integroida sovellus erilaisiin verkkokauppa-alustoihin, joista iso osa on rakennettu PHP:lla, kun taas Noston sovellus on toteutettu Javaan pohjautuen.

Niinpä Nosto otti yhteyttä Digiaan, joka hyppäsi mukaan kehitystyöhön palvelun beta-vaiheessa. Digian tehtävänä oli toteuttaa lisäosat, jotka integroivat Noston sovelluksen seitsemään eri verkkokauppa-alustaan.

Digia toteutti lisäosat, jotka integroivat Noston sovelluksen seitsemään eri verkkokauppa-alustaan.

Kasvun mahdollistavia integraatioita

Digialta oli projektissa mukana kaksi seniorikoodaria, molemmat backend-kehityksen ja integraatioiden asiantuntijoita.

Ensimmäisessä vaiheessa käytiin läpi mahdolliset integroitavat verkkokauppa-alustat, niiden käyttäjämäärät Noston tärkeillä markkinoilla nyt ja tulevaisuudessa sekä teknologinen toteutettavuus eli kustannus-hyöty-suhde. Esimerkiksi kaikki suljetun lähdekoodin järjestelmät pudotettiin pois, koska niiden toteuttaminen maksaisi liikaa suhteessa saatavaan hyötyyn.

Toisessa vaiheessa toteutettiin integraatiot mahdollistavat lisäosat eli pluginit seitsemään eri järjestelmään: Magentoon, Drupal Commerceen, PrestaShopiin, WordPress e-Commerceen, WooCommerceen, VirtueMartiin ja Ubercartiin.

Tarkkaan aikataulutettu projekti sujui kaikin puolin loistavasti: työ valmistui aikataulun mukaan puolessa vuodessa, ja lopputulos oli juuri sitä, mitä pitikin. Digian toteuttamat lisäosat ovat olleet Noston kasvustrategian kannalta merkittävässä roolissa, ja niitä on otettu käyttöön jo sadoissa verkkokaupoissa ympäri maailmaa.

“Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Digian kanssa. Digia on aina toimittanut mitä on luvannut, ja enemmänkin. Voin lämpimästi suositella Digiaa haastaviin integraatioprojekteihin”, sanoo Juha Valvanne, Nosto Solutionsin perustaja ja Chief Product Officer.

Noston palvelu on saanut kehuja myös ulkopuolisilta tahoilta: vuonna 2015 sovellus sai kunniamaininnan Grand One -kilpailun parhaan B2B-palvelun kategoriassa.