case plandent

Yhtenäiset liiketoimintaprosessit yli rajojen


Kotimainen Plandent Oy halusi yhtenäistää eri maiden toimipisteidensä toiminnanohjauksen. Digia toimitti ratkaisuksi Microsoft Dynamics AX -järjestelmän, joka toi toimintaan tehokkuutta ja tukee yrityksen kasvua

Varaston keräilyjärjestelmä vähentää virheitä, nopeuttaa toimituksia ja parantaa asiakaspalvelua. Manuaaliset työvaiheet vähenevät, ja aikaa itse palvelutilanteisiin jää aiempaa enemmän.

Johanna Wicht, markkinointipäällikkö, Plandent Oy

milla-teimme.pngMillä teimme

 Yhtenäiset liiketoimintaprosessit yli rajojen

Toiminnanohjausjärjestelmä nopeuttaa Plandentin asiakaspalvelua ja tehostaa toimintaa.

Suun terveydenhuollon tarvikkeita ja laitteita toimittava, suomalainen Plandent Oy palvelee uuden toiminnanohjausratkaisunsa avulla vauhdikkaasti. Parhaimmillaan tuotteet toimitetaan asiakkaille jo tilauspäivänä. Uusi järjestelmä tuo toimintaan tehokkuutta ja tukee kasvua.

”Microsoft Dynamics AX -pohjainen järjestelmä on tuonut meille paljon kaivattua nopeutta raportointiin, sekä läpinäkyvyyttä ja yhteisiä prosesseja liiketoimintaan eri maissa”, kertoo Plandent Oy:n logistiikkajohtaja Jyri Virtanen.

”Kaikki tämä tarkoittaa tehokkaampaa liiketoimintaa, vapauttaen aikaa asiakkaidemme palvelemiseen.”

Plandent Oy oli vuonna 2007 haasteen edessä. Logistiikkatoiminnot Suomen, Viron ja Ruotsin yksiköissä haluttiin yhdistää korvaamalla vanha toiminnanohjausjärjestelmä Microsoft Dynamics AX -pohjaisella ratkaisulla. Projektia varten Plandent valitsi kumppanikseen logistiikka-alan tuntevan Digian. Asiantuntemuksen lisäksi Digian erinomaisesti skaalautuva iSuite-integraatiotuote mahdollisti logistiikkatoimintojen yhdistämisen ja Microsoft Dynamics AX -ratkaisun käytön strategisena toiminnanohjausratkaisuna. Järjestelmään liitettiin ensimmäisen käyttöönoton jälkeen myös Plandentin Iso-Britannian ja Norjan toiminnanohjaus- ja logistiikkatoiminnot.

Automaatio parantaa asiakaspalvelua

Digian toimittama toiminnanohjausjärjestelmä on liitetty Plandentin varastoautomaatiojärjestelmiin Digia iSuite -integraatioratkaisun avulla. iSuite pyörittää erittäin laajaa liittymäkokonaisuutta, joten liitettyjä järjestelmiä on helppo lisätä esimerkiksi uusien maiden tullessa järjestelmän piiriin.

Ratkaisuun liittyy myös radiotaajuiseen etätunnistukseen (RFID) perustuva automaattinen myyntitilausliittymä. Kun hammaslääkärin hyllyssä on jokin tuote loppumassa, liittymä lähettää Plandentille automaattisesti lisätilauksen tarvikkeista tuotteiden RFID-tunnisteen perusteella.

Tilauksia toiminnanohjausjärjestelmään kertyy Plandentin asiakkailleen asentamien automaattisten myyntiliittymien lisäksi myös puhelinpalvelun ja nettikaupan kautta. Kun toiminnanohjausjärjestelmä on vastaanottanut tilauksen, se vapautetaan kerättäväksi. Tämän jälkeen tuotteet kerätään varastoautomaation avulla lähetysvalmiiksi.

”Varaston keräilyjärjestelmä vähentää virheitä, nopeuttaa toimituksia ja parantaa asiakaspalvelua”, kertoo Plandentin markkinointipäällikkö Johanna Wicht.

”Myös verkkokauppa on meille tärkeä B2B-myyntikanava, jonka kautta pyrimme saamaan tilauksia jatkossa yhä enemmän. Näin manuaaliset työvaiheet asiakaspalvelussamme vähenevät, ja aikaa itse palvelutilanteisiin jää aiempaa enemmän.”

Uusi järjestelmä tuo toimintaan tehokkuutta ja tukee kasvua.