CAse Rexel

Sovellus avaa myymälän ovet vuorokauden ympäri


Sähkömateriaalin jakelijayritys Rexel Finland Oy havaitsi asiakkaidensa keskuudessa tarpeen asioida yrityksen myymälässä myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella. Ratkaisuna syntyi Nonstop-konsepti, jossa asiakas voi asioida myymälässä hänelle parhaiten sopivaan aikaan. Osana konseptia toimii Digian kehittämä mobiilisovellus, jonka avulla asiakkaat voivat hoitaa tuoteotot omalla mobiililaitteellaan.

mita-teimme.pngMitä teimme

Asiakkailla oli tarve käyttää omia mobiililaitteitaan asioidessaan Nonstop-myymälöissä. Digialta löytyi ratkaisu, joka mahdollisti asiakkaan omien älypuhelimien ja tablettien käyttämisen tuotteiden ottoon.

Jouko Tuominen, tietohallintojohtaja, Rexel Finland OySovellus avaa Rexelin ovet vuorokauden ympäri

Suomen johtavan sähkömateriaalin jakelija Rexelin asiakkaat tarvitsevat yrityksen tuotteita ympäri vuorokauden. Yhdessä Digian kanssa yritys kehitti ratkaisun, jotta asiakas voi asioida myymälässä mobiililaitteen avulla silloin kun se hänelle parhaiten sopii.

Rexel Finland Oy on yli sata vuotta Suomessa toiminut yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman ratkaisuja sähkömateriaalin jakeluun, energiasäästöratkaisuja rakennuksiin ja teollisuuteen sekä uusiutuvan energian ratkaisuja.

Kolme vuotta sitten Rexel havaitsi asiakkaiden kaipaavan uudenlaista palvelua. Yrityksen asiakkailla oli tarve asioida myymälöissä myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.

”Hanke lähti liikkeelle asiakkaidemme tarpeesta parantaa materiaalin saatavuutta kustannustehokkaammin. Silloin kehitimme Nonstop-konseptin, joka tarkoittaa sitä, että asiakas voi hakea myymälöistämme tuotteita 24/7. Tällöin asiakas voi asioida meillä hänelle parhaiten sopivaan aikaan”, Rexelin asiakaspalveluista vastaava johtaja Kimmo Mantsinen kuvailee.

Konsepti tuo Rexelin asiakkaille huomattavia hyötyjä. Työt eivät keskeydy puuttuviin tarvikkeisiin, eikä asiakkaan pääomaa sitoudu tarvikkeisiin, joita ei vielä tarvita. Teknologisesti konsepti vaati ratkaisua, jota asiakas voi käyttää itsenäisesti.

”Vastauksena tähän kehitimme yhdessä Digian kanssa helppokäyttöisen sovelluksen”, kertoo Rexelin tietohallintojohtaja Jouko Tuominen.

Rexelin mobiilisovellus mahdollistaa Nonstop-konseptin digitalisoinnin. Sovelluksen ansiosta sähkötarvikeottoja ei tarvitse enää merkitä paperille, vaan tuoteotot tehdään sen sijaan digitaalisesti mobiililaitteella. Sovellus lähettää selkeät tuoteraportit ostoista asiakkaan määrittelemänä ajankohtana. Tämä tehostaa merkittävästi asiakkaan laskutusta ja kustannusseurantaa.

Rexel palvelee asiakkaitaan Suomessa 35 myyntipisteessä, jotka ovat sopimusasiakkaille aina auki.

Rexelin mobiilisovellus mahdollistaa Nonstop-konseptin digitalisoinnin.

Älypuhelin riittää

Rexel ja Digia ovat täydentäneet Nonstop-konseptia omavarastoratkaisuilla, joissa varasto on asiakkaan tiloissa tai työmaalle tuodussa kontissa.

”Uusin lisäys on Rexel Van, joka on täysin digitalisoitu sähkötarvikevarasto asiakkaan autossa”, Mantsinen kertoo.

Rexel Vanissa tarvittavat tuotteet ovat aina mukana, jolloin töiden tekeminen tehostuu ja keskeytykset vähentyvät.

Myös asiakkaan asiointia itsepalvelumyymälöissä on helpotettu. Aiemmin myymälöissä asioitiin vain lukijalaitteen avulla. Nykyään älypuhelimet ja tabletit kulkevat jatkuvasti mukana, ja asiakkailta tulikin toive näiden laitteiden hyödyntämisestä asioinnissa.

”Asiakkailla oli tarve käyttää omia mobiililaitteitaan asioidessaan Nonstop-myymälöissä. Digialta löytyi ratkaisu, joka mahdollisti asiakkaan omien älypuhelimien ja tablettien käyttämisen tuotteiden ottoon. Emme ole enää niin riippuvaisia lukijalaitteista, kun asiakkaat voivat käyttää asioimiseen omia laitteitaan”, Tuominen sanoo.